2. februar 2023

HBU går online

2,441FølgereLik
989FølgereFølg
31AbonnenterAbonnér

Som en konsekvens av koronapandemien ble det bestemt at alle kurs ved Heisbransjens Utdanningssenter (HBU) skulle utsettes inntil videre. Deriblant det lovpålagte FSE-kurset. Nå har senteret kommet med en alternativ løsning for å dekke behovet under pandemien.

Det er det lovpålagte FSE-kurset (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektrisk anlegg) som nå skal avholdes «live’» via Teams som et alternativ til klasseromsundervisningen.

Etter restriksjonene som ble innført tidlig i mars som en konsekvens av koronapandemien, arbeider nå mange montører uten å ha gjennomført det bransjerettede FSE-kurset. Ifølge forskriften skal alle ha dette kurset minst hver 12. måned. Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) ga tidlig en aksept for å utsette planlagte kurs grunnet pandemien.

«Det er forskriftdelen som nå vil bli avholdt via Teams. Kurset skal dekke behovet for de som ikke fikk gjennomført kurset under forrige sesong», sier Tor-Erik Lundberg som er ansvarlig for å følge opp kursene på vegne av HBU. Han legger til at dette er første gang HBU avholder kurs via nettet på denne måten.

«På et kurs som avholdes på denne måten vil man ikke kunne få den samme dialogen med deltagerne som på et kurs som avholdes i et klasseromskurs» sier Lars Aleksander Selebø som er en av instruktørene. Men han legger til at det er et godt alternativ under omstendighetene for å forebygge ulykker med strømgjennomgang.

Det første kurset via Teams avholdes torsdag 2. juli og onsdag 8. juli. Deretter vil det bli satt opp nye kurs fortløpende etter ferien. Flere heisbedrifter har allerede meldt sin interesse og meldt på sine montører. Det vil bli satt opp førstehjelpskurs når det åpnes for klasseromsundervisning igjen.

Nytt kurs under utarbeidelse

HBU er allerede i gang med å utvikle et nytt FSE-kurs for sesongen 2020-2021 med oppstart til høsten. Dette kurset skal gå frem mot sommeren 2021. Det er et håp om at dette kurset skal kunne avholdes under mer normale omstendigheter med klasseromsundervisning.

Siste artikler

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.
X