22. juni 2024

HBU går online

Som en konsekvens av koronapandemien ble det bestemt at alle kurs ved Heisbransjens Utdanningssenter (HBU) skulle utsettes inntil videre. Deriblant det lovpålagte FSE-kurset. Nå har senteret kommet med en alternativ løsning for å dekke behovet under pandemien.

Det er det lovpålagte FSE-kurset (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektrisk anlegg) som nå skal avholdes «live’» via Teams som et alternativ til klasseromsundervisningen.

Etter restriksjonene som ble innført tidlig i mars som en konsekvens av koronapandemien, arbeider nå mange montører uten å ha gjennomført det bransjerettede FSE-kurset. Ifølge forskriften skal alle ha dette kurset minst hver 12. måned. Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) ga tidlig en aksept for å utsette planlagte kurs grunnet pandemien.

«Det er forskriftdelen som nå vil bli avholdt via Teams. Kurset skal dekke behovet for de som ikke fikk gjennomført kurset under forrige sesong», sier Tor-Erik Lundberg som er ansvarlig for å følge opp kursene på vegne av HBU. Han legger til at dette er første gang HBU avholder kurs via nettet på denne måten.

«På et kurs som avholdes på denne måten vil man ikke kunne få den samme dialogen med deltagerne som på et kurs som avholdes i et klasseromskurs» sier Lars Aleksander Selebø som er en av instruktørene. Men han legger til at det er et godt alternativ under omstendighetene for å forebygge ulykker med strømgjennomgang.

Det første kurset via Teams avholdes torsdag 2. juli og onsdag 8. juli. Deretter vil det bli satt opp nye kurs fortløpende etter ferien. Flere heisbedrifter har allerede meldt sin interesse og meldt på sine montører. Det vil bli satt opp førstehjelpskurs når det åpnes for klasseromsundervisning igjen.

Nytt kurs under utarbeidelse

HBU er allerede i gang med å utvikle et nytt FSE-kurs for sesongen 2020-2021 med oppstart til høsten. Dette kurset skal gå frem mot sommeren 2021. Det er et håp om at dette kurset skal kunne avholdes under mer normale omstendigheter med klasseromsundervisning.

Siste artikler

TARIFFOPPGJØRET – LO-LEDELSEN FORNEKTER SEG IKKE

En fagbevegelse uten streikerett - eller som ikke våger å ta rettigheten i egne hender dersom den formelt er fraværende, er ingen ordentlig fagbevegelse.

KARTLEGGER EKSPONERINGEN AV BYGGSTØV VED RENOVERING AV BYGG

Det er ikke kun på nye byggeprosjekter hvor bygningsarbeidere kan bli eksponert for byggstøv. I et pågående forskningsprosjekt skal Statens arbeidsmiljøinstitutt karakterisere støvet som dannes gjennom renovering av eksiterende bygg.

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X