2. juni 2023

HBU går online

Som en konsekvens av koronapandemien ble det bestemt at alle kurs ved Heisbransjens Utdanningssenter (HBU) skulle utsettes inntil videre. Deriblant det lovpålagte FSE-kurset. Nå har senteret kommet med en alternativ løsning for å dekke behovet under pandemien.

Det er det lovpålagte FSE-kurset (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektrisk anlegg) som nå skal avholdes «live’» via Teams som et alternativ til klasseromsundervisningen.

Etter restriksjonene som ble innført tidlig i mars som en konsekvens av koronapandemien, arbeider nå mange montører uten å ha gjennomført det bransjerettede FSE-kurset. Ifølge forskriften skal alle ha dette kurset minst hver 12. måned. Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) ga tidlig en aksept for å utsette planlagte kurs grunnet pandemien.

«Det er forskriftdelen som nå vil bli avholdt via Teams. Kurset skal dekke behovet for de som ikke fikk gjennomført kurset under forrige sesong», sier Tor-Erik Lundberg som er ansvarlig for å følge opp kursene på vegne av HBU. Han legger til at dette er første gang HBU avholder kurs via nettet på denne måten.

«På et kurs som avholdes på denne måten vil man ikke kunne få den samme dialogen med deltagerne som på et kurs som avholdes i et klasseromskurs» sier Lars Aleksander Selebø som er en av instruktørene. Men han legger til at det er et godt alternativ under omstendighetene for å forebygge ulykker med strømgjennomgang.

Det første kurset via Teams avholdes torsdag 2. juli og onsdag 8. juli. Deretter vil det bli satt opp nye kurs fortløpende etter ferien. Flere heisbedrifter har allerede meldt sin interesse og meldt på sine montører. Det vil bli satt opp førstehjelpskurs når det åpnes for klasseromsundervisning igjen.

Nytt kurs under utarbeidelse

HBU er allerede i gang med å utvikle et nytt FSE-kurs for sesongen 2020-2021 med oppstart til høsten. Dette kurset skal gå frem mot sommeren 2021. Det er et håp om at dette kurset skal kunne avholdes under mer normale omstendigheter med klasseromsundervisning.

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X