27. juli 2024

Heismontørenes Fagforening støtter bussjåførene i streik

Bussjåførene streiker for framtida, og krever at arbeidsgiverne holder det de har lova.

Søndag gikk flere tusen bussjåfører ut i streik for økt trygghet i arbeidshverdagen, og en mer rettferdig lønn. De krever bedre arbeidstidsordninger som gjør det mulig å leve vanlige liv, og som samtidig ivaretar sikkerheten på norske veier. Det fokuseres mye på at bussjåførene krever høyere lønn, men dette er ikke et nytt krav! Arbeidsgiverne har tidligere lovet at bussjåførenes lønn skal nærme seg lønna i industrien. De siste årene har nemlig forskjellene mellom industrien og sjåførene bare økt, ikke minsket. Arbeidsgiverne må holde løftet sitt!

Sjåførene streiker i tillegg for framtida. De ønsker en tariffavtale som tar vare på de unge, og utvikler kompetansen til sjåførene.

Streik er fagbevegelsens sterkeste våpen mot arbeidsgiverne, og av og til er det nødvendig å ikke bare true med streik, men også faktisk gjennomføre den. Uten fagbevegelsen og kampene vi har ført og vunnet fram, kunne vi sett langt etter de godene vi i dag tar for gitt. En bussjåfør er et samfunnskritisk yrke. Det er på tide at også arbeidsgiverne innser det!

Heismontørene støtter bussjåførene, og kampen de nå står i!

Les mer på Fagforbundets nettsider

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X