23. april 2024

Heismontørenes Fagforening støtter bussjåførene i streik

Bussjåførene streiker for framtida, og krever at arbeidsgiverne holder det de har lova.

Søndag gikk flere tusen bussjåfører ut i streik for økt trygghet i arbeidshverdagen, og en mer rettferdig lønn. De krever bedre arbeidstidsordninger som gjør det mulig å leve vanlige liv, og som samtidig ivaretar sikkerheten på norske veier. Det fokuseres mye på at bussjåførene krever høyere lønn, men dette er ikke et nytt krav! Arbeidsgiverne har tidligere lovet at bussjåførenes lønn skal nærme seg lønna i industrien. De siste årene har nemlig forskjellene mellom industrien og sjåførene bare økt, ikke minsket. Arbeidsgiverne må holde løftet sitt!

Sjåførene streiker i tillegg for framtida. De ønsker en tariffavtale som tar vare på de unge, og utvikler kompetansen til sjåførene.

Streik er fagbevegelsens sterkeste våpen mot arbeidsgiverne, og av og til er det nødvendig å ikke bare true med streik, men også faktisk gjennomføre den. Uten fagbevegelsen og kampene vi har ført og vunnet fram, kunne vi sett langt etter de godene vi i dag tar for gitt. En bussjåfør er et samfunnskritisk yrke. Det er på tide at også arbeidsgiverne innser det!

Heismontørene støtter bussjåførene, og kampen de nå står i!

Les mer på Fagforbundets nettsider

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X