Heismontørenes Fagforening støtter de streikende vekterne

NHO skal ikke få diktere lønnsoppgjøret, skriver Markus Hansen, leder i Heismontørenes Fagforening.

Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Onsdag 16. september gikk over 800 vektere ut i streik etter at NHO avviste kravene fra Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat. Vekterne har i lengre tid ligget langt bak gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, og har sakket akterut! Kravet om natt- og helgetillegg har derfor stått høyt. NHO kaller streiken umusikalsk, og ønsker å diktere lønnsoppgjøret. Heismontørenes Fagforening mener streiken er musikalsk som bare det, og ikke minst; NØDVENDIG!

Det skulle bare mangle at de som tar den ekstra belastningen ved å stå i jobb i ugunstige tider, også skal belønnes for det! Å streike for å selv kunne bestemme hva pengene i tariffoppgjøret skal brukes til, er i seg selv et legitimt krav å streike for.

Streik er det sterkeste våpenet vi i fagbevegelsen har. Et krav om å nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn er derfor helt rettferdig å kjempe for.

Heismontørene støtter de streikende vekterne!

Forrige artikkelAksjon mot Schindler
Neste artikkelHeismontørenes Fagforening støtter bussjåførene i streik