3. februar 2023

Heismontørenes Fagforening støtter de streikende vekterne

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.
2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

NHO skal ikke få diktere lønnsoppgjøret, skriver Markus Hansen, leder i Heismontørenes Fagforening.

Onsdag 16. september gikk over 800 vektere ut i streik etter at NHO avviste kravene fra Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat. Vekterne har i lengre tid ligget langt bak gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, og har sakket akterut! Kravet om natt- og helgetillegg har derfor stått høyt. NHO kaller streiken umusikalsk, og ønsker å diktere lønnsoppgjøret. Heismontørenes Fagforening mener streiken er musikalsk som bare det, og ikke minst; NØDVENDIG!

Det skulle bare mangle at de som tar den ekstra belastningen ved å stå i jobb i ugunstige tider, også skal belønnes for det! Å streike for å selv kunne bestemme hva pengene i tariffoppgjøret skal brukes til, er i seg selv et legitimt krav å streike for.

Streik er det sterkeste våpenet vi i fagbevegelsen har. Et krav om å nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn er derfor helt rettferdig å kjempe for.

Heismontørene støtter de streikende vekterne!

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X