30. september 2023

Heismontørenes Fagforening støtter de streikende vekterne

NHO skal ikke få diktere lønnsoppgjøret, skriver Markus Hansen, leder i Heismontørenes Fagforening.

Onsdag 16. september gikk over 800 vektere ut i streik etter at NHO avviste kravene fra Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat. Vekterne har i lengre tid ligget langt bak gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, og har sakket akterut! Kravet om natt- og helgetillegg har derfor stått høyt. NHO kaller streiken umusikalsk, og ønsker å diktere lønnsoppgjøret. Heismontørenes Fagforening mener streiken er musikalsk som bare det, og ikke minst; NØDVENDIG!

Det skulle bare mangle at de som tar den ekstra belastningen ved å stå i jobb i ugunstige tider, også skal belønnes for det! Å streike for å selv kunne bestemme hva pengene i tariffoppgjøret skal brukes til, er i seg selv et legitimt krav å streike for.

Streik er det sterkeste våpenet vi i fagbevegelsen har. Et krav om å nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn er derfor helt rettferdig å kjempe for.

Heismontørene støtter de streikende vekterne!

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,036FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X