17. april 2024

Heismontørenes Fagforening støtter de streikende vekterne

NHO skal ikke få diktere lønnsoppgjøret, skriver Markus Hansen, leder i Heismontørenes Fagforening.

Onsdag 16. september gikk over 800 vektere ut i streik etter at NHO avviste kravene fra Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat. Vekterne har i lengre tid ligget langt bak gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, og har sakket akterut! Kravet om natt- og helgetillegg har derfor stått høyt. NHO kaller streiken umusikalsk, og ønsker å diktere lønnsoppgjøret. Heismontørenes Fagforening mener streiken er musikalsk som bare det, og ikke minst; NØDVENDIG!

Det skulle bare mangle at de som tar den ekstra belastningen ved å stå i jobb i ugunstige tider, også skal belønnes for det! Å streike for å selv kunne bestemme hva pengene i tariffoppgjøret skal brukes til, er i seg selv et legitimt krav å streike for.

Streik er det sterkeste våpenet vi i fagbevegelsen har. Et krav om å nærme seg gjennomsnittlig industriarbeiderlønn er derfor helt rettferdig å kjempe for.

Heismontørene støtter de streikende vekterne!

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X