13. juli 2024

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

Vi har tidligere i år hatt problemer med å fylle opp ukeskursene – men nå på våren og starten av høsten er alle kursene fulle. Noe vi synes er veldig bra, og om du gikk glipp av et av kursene nå i vår, er det greit å huske på at det er førstemann til å melde seg på som får velge kursuke først.

Siste uke med undervisning på senteret før ferien var uka før sankthans. For på sommeren er det vanskelig å få kursdeltagere, så vi starter ikke opp med kurs igjen før slutten av august. For oss på senteret handler denne tiden om sommerferie, og til å forberede kursene for 2025.

Fremmedfabrikat

Vi møter alle produkter vi ikke kan så godt og som i mange tilfeller er helt ukjente for oss. Dette er krevende, og vi trenger gode rutiner for å jobbe på nye og ukjente løsninger. HBU kurset i 2025 kommer derfor i stor grad til å ta for seg feilsøking og fremmedfabrikat.

FSE

FSE kurset begynner igjen i januar 2025, og vil fortsette med ny innpakning, men ellers i samme stil som i år, og tidligere år.

Opphei

For Opphei så er det bra trykk med mange lærlinger. Nå er det et dobbelt kull som er ferdig med teoretisk eksamen, og skal snart opp til fagprøven. Og på høsten kommer neste års lærlinger, som ser ut til å bli en enkelt klasse. Men det er fortsatt høyt trykk og mange lærlinger.

Ønsker du å bidra?

Vi trenger flere instruktører og folk til å utvikle kurs. Ønsker du å bidra med dine kunnskaper i utvikling av kurs eller med undervisning, så setter vi pris på om du tar kontakt. Ta da kontakt med steinar@heisutdanning.no.

Har du utstyr eller bilder og video som du tenker er interessant for oss, så kan du ta kontakt med post@opphei.no eller post@heisutdanning.no. 

Kurs

Har du ikke meldt deg på kurs for 2024 enda er det ikke for sent. Gå da inn på www.heisutdanning.no for å melde deg på, eller benytt QR-koden. Det er ikke for sent, men jo lenger du venter, jo mindre blir det ledige kursdato

Skann QR-koden for å melde deg på kurs på HBU.
Martin Granseth
Martin Gransethhttp://heisutdanning.no/
Granseth er instruktør på Heisbransjens Utdanningssenter (HBU).

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.

KLAR FOR NY LÆRLINGSAMLING TIL HØSTEN

Sander Ekhall har tatt over stafettpinnen etter Lars Erik Mørch som lærlingansvarlig i foreningen. Nå annonserer han datoen for neste lærlingsamling i foreningen.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X