13. juli 2024

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

Til tross for at fellesferien hadde startet, hadde et titalls faner og flere andre fagforeninger møtt opp utenfor NHO på Majorstua for å vise sin støtte til de streikende. 

Heismontørene gir sin støtte til streiken

«Jeg tviler sterkt på at noen av dere, til og med i hele NHO-systemet, har så lav minstelønn som 360.000kr», sa Markus Hansen som er leder av Heismontørens Fagforening og rettet dermed en pekefinger til arbeidsgiverorganisasjonen Abelia da han holdt en appell for de streikende.

«Det er ingen tvil om at for hver dag som går så merker bedriftene at dere er borte. For hver dag pines de over at den arbeidskrafta de trodde de hadde taket på – plutselig har sagt nei – vi kommer ikke på jobb. For hver dag som går så vinner dere med at ventetiden på kundesenter blir lengre eller at det tar lengre tid å få reparasjon eller tjenester», fortsatte Hansen og la til at de streikende har heismontørenes støtte!

Heismontørene gir sin støtte til den pågående streiken på IKT overenskomsten.

Disse er omfattet av streiken

Totalt er det 319 IKT-arbeidere over hele landet som er tatt ut i første streikeuttak. Dette er ansatte innen kundeservice, utvikling, installasjon, drift og vedlikehold av elektronikk og IT-utstyr. Blant bedriftene som er tatt ut i første streikeuttak er Komplett, Telia, Geomatikk AS, GlobalConnect AS, Onitio Norge AS og Tieto Evry.

Dette innebærer blant annet at det kan ta lengre tid å komme igjennom til kundeservice hos disse aktørene, eller at det kan ta lengre tid å rette en feil på Telia-nettet. For eksempel dersom dettes skulle falle ut under det mange vil klassifisere som årets høydepunkt – finalen i fotball-EM.

Kravene

Blant de rettferdige kravene er det stilt krav om et lønnstillegg som skal sikre økt kjøpekraft for alle, heving av minstelønna som i dag starter på 358.000 kroner, et rettferdig system for fordeling av lønnstillegg i bedriftene for å unngå «trynefaktor» og en bedring av vaktavtalen.

Etter markeringen var det grilling av pølser rett i nærheten av Frognerparken.

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.

KLAR FOR NY LÆRLINGSAMLING TIL HØSTEN

Sander Ekhall har tatt over stafettpinnen etter Lars Erik Mørch som lærlingansvarlig i foreningen. Nå annonserer han datoen for neste lærlingsamling i foreningen.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X