21. mai 2024

Medlemmer av HMF viser engasjement

Hele 87 prosent har avgitt stemme på resultatet i forhandlingene på Overenskomsten for heisfaget. Dette viser at vi har mange engasjerte medlemmer i foreninga.

Resultatet viser et klart flertall (91,68 prosent) for det fremforhandlede resultatet som styrker Overenskomsten på flere områder.

«Det er jo positivt med mange NEI-stemmer, det viser at vi er en forening som har høye krav til resultater og at vi ikke er redde for å ta en kamp», sier Markus Hansen, leder av HMF, til redaksjonen.

«Blant annet har det nå blitt slått fast at bedrift og klubb skal lage en avtale hvis bedriften ønsker å innføre teknologi som kan påvirke heismontørens hverdag og personvern. Det gjelder alt med eksempelvis tidsangivelser, klokking, sporing og GPS. Nå skal tillitsvalgte og klubb avtale, ikke bare drøfte. En vesentlig forbedring fra tidligere», fortsetter Hansen.

«Midlertidige ansettelser er vi i utgangspunktet imot. Muligheten for å ansette midlertidig på generelt grunnlag ble åpnet for få år siden. Fordelen med midlertidighet når dette gjøres i stedet for å leie inn er muligheten for mer transparente forhold omkring betaling av lønn osv. Derfor har også tillitsvalgte ansett midlertidige ansettelser som bedre enn innleie. Nå er det slått fast at dette skal gjøres på samme måte som ved innleie. Det innebærer godtgjørelse på lik linje som ved innleie, samt eventuell avtale mellom klubb og bedrift.»

Les hele protokollen her.

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X