3. februar 2023

Medlemmer av HMF viser engasjement

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Hele 87 prosent har avgitt stemme på resultatet i forhandlingene på Overenskomsten for heisfaget. Dette viser at vi har mange engasjerte medlemmer i foreninga.

Resultatet viser et klart flertall (91,68 prosent) for det fremforhandlede resultatet som styrker Overenskomsten på flere områder.

«Det er jo positivt med mange NEI-stemmer, det viser at vi er en forening som har høye krav til resultater og at vi ikke er redde for å ta en kamp», sier Markus Hansen, leder av HMF, til redaksjonen.

«Blant annet har det nå blitt slått fast at bedrift og klubb skal lage en avtale hvis bedriften ønsker å innføre teknologi som kan påvirke heismontørens hverdag og personvern. Det gjelder alt med eksempelvis tidsangivelser, klokking, sporing og GPS. Nå skal tillitsvalgte og klubb avtale, ikke bare drøfte. En vesentlig forbedring fra tidligere», fortsetter Hansen.

«Midlertidige ansettelser er vi i utgangspunktet imot. Muligheten for å ansette midlertidig på generelt grunnlag ble åpnet for få år siden. Fordelen med midlertidighet når dette gjøres i stedet for å leie inn er muligheten for mer transparente forhold omkring betaling av lønn osv. Derfor har også tillitsvalgte ansett midlertidige ansettelser som bedre enn innleie. Nå er det slått fast at dette skal gjøres på samme måte som ved innleie. Det innebærer godtgjørelse på lik linje som ved innleie, samt eventuell avtale mellom klubb og bedrift.»

Les hele protokollen her.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X