3. februar 2023

Ny smittevernforskrift på byggeplassene

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Etter flere smitteutbrudd på byggeplasser i Oslo, strammes det nå inn med en ny forskrift for smittevern. Overtredelse vil kunne gi fengselsstraff på inntil seks måneder.

Oslo Kommune kunngjorde søndag 28. februar at de innfører en egen forskrift med klare regler for smittevern på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel på inntil seks måneder. De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser.

I den nye forskriften, som skal gjelde i to uker fra og med med tirsdag 2. mars, har kommunen varslet at de vil se på tilsvarende regulering som Bergen kommune har innført.

Bergen har vedtatt en lokal forskrift for byggebransjen, hvor de blant annet forskriftsfester Byggenæringens landsforening sin bransjestandard om smittevern. Det betyr at reglene gjelder alle aktører og at det ikke er frivillig å følge dem.

Koronautbrudd på byggeplasser

Fredag den 26. februar ble byggeplassen Mills-kvartalet på Grünerløkka stengt etter at 18 personer hadde fått påvist koronasmitte og 150 personer er satt i karantene etter utbruddet. Dette melder nettavisen Vårt Oslo.

Dette er det tredje kjente smitteutbruddet ved byggeplasser i Oslo den siste tiden. Tidligere har det vært meldt om smitteutbrudd på en byggeplass ved Solli plass og ved en i Oslo Sentrum.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X