26. mai 2024

Ny smittevernforskrift på byggeplassene

Etter flere smitteutbrudd på byggeplasser i Oslo, strammes det nå inn med en ny forskrift for smittevern. Overtredelse vil kunne gi fengselsstraff på inntil seks måneder.

Oslo Kommune kunngjorde søndag 28. februar at de innfører en egen forskrift med klare regler for smittevern på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel på inntil seks måneder. De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser.

I den nye forskriften, som skal gjelde i to uker fra og med med tirsdag 2. mars, har kommunen varslet at de vil se på tilsvarende regulering som Bergen kommune har innført.

Bergen har vedtatt en lokal forskrift for byggebransjen, hvor de blant annet forskriftsfester Byggenæringens landsforening sin bransjestandard om smittevern. Det betyr at reglene gjelder alle aktører og at det ikke er frivillig å følge dem.

Koronautbrudd på byggeplasser

Fredag den 26. februar ble byggeplassen Mills-kvartalet på Grünerløkka stengt etter at 18 personer hadde fått påvist koronasmitte og 150 personer er satt i karantene etter utbruddet. Dette melder nettavisen Vårt Oslo.

Dette er det tredje kjente smitteutbruddet ved byggeplasser i Oslo den siste tiden. Tidligere har det vært meldt om smitteutbrudd på en byggeplass ved Solli plass og ved en i Oslo Sentrum.

Siste artikler

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.

RESULTATET FRA URAVSTEMNINGEN ER KLART

Da uravstemningen i tariffoppgjøret på heisoverenskomsten ble avsluttet torsdag den 23. mai var det klart at et stort flertall av medlemmene godkjenner det fremforhandlede forslaget.

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X