27. juli 2024

Ny smittevernforskrift på byggeplassene

Etter flere smitteutbrudd på byggeplasser i Oslo, strammes det nå inn med en ny forskrift for smittevern. Overtredelse vil kunne gi fengselsstraff på inntil seks måneder.

Oslo Kommune kunngjorde søndag 28. februar at de innfører en egen forskrift med klare regler for smittevern på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel på inntil seks måneder. De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser.

I den nye forskriften, som skal gjelde i to uker fra og med med tirsdag 2. mars, har kommunen varslet at de vil se på tilsvarende regulering som Bergen kommune har innført.

Bergen har vedtatt en lokal forskrift for byggebransjen, hvor de blant annet forskriftsfester Byggenæringens landsforening sin bransjestandard om smittevern. Det betyr at reglene gjelder alle aktører og at det ikke er frivillig å følge dem.

Koronautbrudd på byggeplasser

Fredag den 26. februar ble byggeplassen Mills-kvartalet på Grünerløkka stengt etter at 18 personer hadde fått påvist koronasmitte og 150 personer er satt i karantene etter utbruddet. Dette melder nettavisen Vårt Oslo.

Dette er det tredje kjente smitteutbruddet ved byggeplasser i Oslo den siste tiden. Tidligere har det vært meldt om smitteutbrudd på en byggeplass ved Solli plass og ved en i Oslo Sentrum.

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X