30. mai 2023

Ny smittevernforskrift på byggeplassene

Etter flere smitteutbrudd på byggeplasser i Oslo, strammes det nå inn med en ny forskrift for smittevern. Overtredelse vil kunne gi fengselsstraff på inntil seks måneder.

Oslo Kommune kunngjorde søndag 28. februar at de innfører en egen forskrift med klare regler for smittevern på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel på inntil seks måneder. De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser.

I den nye forskriften, som skal gjelde i to uker fra og med med tirsdag 2. mars, har kommunen varslet at de vil se på tilsvarende regulering som Bergen kommune har innført.

Bergen har vedtatt en lokal forskrift for byggebransjen, hvor de blant annet forskriftsfester Byggenæringens landsforening sin bransjestandard om smittevern. Det betyr at reglene gjelder alle aktører og at det ikke er frivillig å følge dem.

Koronautbrudd på byggeplasser

Fredag den 26. februar ble byggeplassen Mills-kvartalet på Grünerløkka stengt etter at 18 personer hadde fått påvist koronasmitte og 150 personer er satt i karantene etter utbruddet. Dette melder nettavisen Vårt Oslo.

Dette er det tredje kjente smitteutbruddet ved byggeplasser i Oslo den siste tiden. Tidligere har det vært meldt om smitteutbrudd på en byggeplass ved Solli plass og ved en i Oslo Sentrum.

Siste artikler

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.
2,472FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X