1. desember 2023

Ny smittevernforskrift på byggeplassene

Etter flere smitteutbrudd på byggeplasser i Oslo, strammes det nå inn med en ny forskrift for smittevern. Overtredelse vil kunne gi fengselsstraff på inntil seks måneder.

Oslo Kommune kunngjorde søndag 28. februar at de innfører en egen forskrift med klare regler for smittevern på byggeplasser. Forsettlig eller grovt uaktsom overtredelse av smittevernregler på byggeplasser skal kunne straffes med fengsel på inntil seks måneder. De nye reglene vil bli kombinert med en målrettet og forsterket testing på byggeplasser.

I den nye forskriften, som skal gjelde i to uker fra og med med tirsdag 2. mars, har kommunen varslet at de vil se på tilsvarende regulering som Bergen kommune har innført.

Bergen har vedtatt en lokal forskrift for byggebransjen, hvor de blant annet forskriftsfester Byggenæringens landsforening sin bransjestandard om smittevern. Det betyr at reglene gjelder alle aktører og at det ikke er frivillig å følge dem.

Koronautbrudd på byggeplasser

Fredag den 26. februar ble byggeplassen Mills-kvartalet på Grünerløkka stengt etter at 18 personer hadde fått påvist koronasmitte og 150 personer er satt i karantene etter utbruddet. Dette melder nettavisen Vårt Oslo.

Dette er det tredje kjente smitteutbruddet ved byggeplasser i Oslo den siste tiden. Tidligere har det vært meldt om smitteutbrudd på en byggeplass ved Solli plass og ved en i Oslo Sentrum.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X