23. september 2023

Fagforeningsknusing offshore: fikk oppsigelse fordi han var tillitsvalgt!

Den tillitsvalgte sveiseren Adrian Dumitrescu ble sparket fordi han var en aktiv og dyktig tillitsvalgt, mener Fellesforbundet.

Rumenske Adrian Dumitrescu (33) hadde jobbet som sveiser i flere år på Stord, utleid fra bemanningsbyrået Offshore Support Nord.

Men i sommer da Adrian var hjemme i Romania på ferie sammen med sin kone og barn, kom beskjeden om at han ikke lenger hadde arbeid i bemanningsselskapet hvor han var ansatt.

I Sunnhordland tingrett i forrige uke argumenterte Adrian og hans advokat med at oppsigelsen både er ugyldig og usaklig – og satt den i forbindelse med hans rolle som klubbleder og organisator blant de rumenske bemanningsarbeiderne.

Forhandlingene i tingretten viste tidlig at det ikke var populært hos eier og daglig leder Jørgen Reed at «gutta hans» valgte å organisere seg, skriver Fri fagbevegelse.

«Fagforeningsknusing av verste sort. Slike sjefer trenger vi ikke. Sånne som Adrian derimot, de skulle vi hatt mange flere av! Tenk hvor sterk fagbevegelsen hadde vært da», sier Markus Hansen, leder av Heismontørenes Fagforening.

«Heismontørenes Fagforening ønsker å vise sin uforbeholden støtte til klubben ved Offshore Support Nord og da spesielt til klubbleder Adrian Dumitrescu», skriver Markus i en støtteerklæring på vegne av Heismontørenes Fagforening.

Les mer om saken her.


Hele støtteerklæringen fra HMF kan du lese her:

Fagforeningsknusing på Offshore Support Nord

Heismontørenes Fagforening ønsker å vise sin uforbeholden støtte til klubben ved Offshore Support Nord og da spesielt til klubbleder Adrian Dumitrescu.
Vi mener det som har kommet frem er ett grovt angrep på en tillitsvalgt og anser at bedriften aktivt bedriver fagforeningsknusing av verste sort.

Vi ser også meget alvorlig på at daglig leder Jørgen Reed utnytter den spesielle situasjonen som verden er i til å bedrive slike angrep og forventer at han vil gå på ett sviende nederlag.

Vi vil berømme den jobben som Adrian og klubben har gjort, ved å organisere seg og kreve tariffavtale. Det kreves mot og er akkurat slik vi ønsker at arbeidslivet i Norge skal være. Vi håper at deres eksempel vil inspirere andre og at deres kamp mot fagforeningsknusing fører frem.

Heismontørenes Fagforening krever at bedriften, Offshore Support Nord, beklager sin handling og gjeninnsetter klubbleder i sin stilling. Vi krever også at bedriften behandler sine tillitsvalgte med respekt og ikke baserer sitt daglige virke på å innføre en fryktkultur som ingen er tjent med.

Dette er ikke bare ett grovt angrep på en tillitsvalgt men ett angrep på oss alle.

Med solidarisk hilsen
Markus Hansen
Leder
Heismontørenes Fagforening

Siste artikler

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.

PÅMELDING TIL UKESKURS VED HBU I 2024 ER NÅ TILGJENGELIG

Det er noen måneder igjen før vi tipper inn på 2024. Men senteret er godt i gang med å forberede neste år. 

NASJONAL MARKERINGSDAG TIL FORSVAR FOR FASTE ANSETTELSER

Etter mange års kamp og flere politiske streiker vant fagbevegelsen frem med sitt krav om en innstramming i adgangen til innleid arbeidskraft fom 1. juli. Nå vil EUs overvåkningsorgan ESA overprøve regjeringas innleieforbud.
2,485FølgereLik
1,028FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X