2. april 2023

Fagforeningsknusing offshore: fikk oppsigelse fordi han var tillitsvalgt!

Den tillitsvalgte sveiseren Adrian Dumitrescu ble sparket fordi han var en aktiv og dyktig tillitsvalgt, mener Fellesforbundet.

Rumenske Adrian Dumitrescu (33) hadde jobbet som sveiser i flere år på Stord, utleid fra bemanningsbyrået Offshore Support Nord.

Men i sommer da Adrian var hjemme i Romania på ferie sammen med sin kone og barn, kom beskjeden om at han ikke lenger hadde arbeid i bemanningsselskapet hvor han var ansatt.

I Sunnhordland tingrett i forrige uke argumenterte Adrian og hans advokat med at oppsigelsen både er ugyldig og usaklig – og satt den i forbindelse med hans rolle som klubbleder og organisator blant de rumenske bemanningsarbeiderne.

Forhandlingene i tingretten viste tidlig at det ikke var populært hos eier og daglig leder Jørgen Reed at «gutta hans» valgte å organisere seg, skriver Fri fagbevegelse.

«Fagforeningsknusing av verste sort. Slike sjefer trenger vi ikke. Sånne som Adrian derimot, de skulle vi hatt mange flere av! Tenk hvor sterk fagbevegelsen hadde vært da», sier Markus Hansen, leder av Heismontørenes Fagforening.

«Heismontørenes Fagforening ønsker å vise sin uforbeholden støtte til klubben ved Offshore Support Nord og da spesielt til klubbleder Adrian Dumitrescu», skriver Markus i en støtteerklæring på vegne av Heismontørenes Fagforening.

Les mer om saken her.


Hele støtteerklæringen fra HMF kan du lese her:

Fagforeningsknusing på Offshore Support Nord

Heismontørenes Fagforening ønsker å vise sin uforbeholden støtte til klubben ved Offshore Support Nord og da spesielt til klubbleder Adrian Dumitrescu.
Vi mener det som har kommet frem er ett grovt angrep på en tillitsvalgt og anser at bedriften aktivt bedriver fagforeningsknusing av verste sort.

Vi ser også meget alvorlig på at daglig leder Jørgen Reed utnytter den spesielle situasjonen som verden er i til å bedrive slike angrep og forventer at han vil gå på ett sviende nederlag.

Vi vil berømme den jobben som Adrian og klubben har gjort, ved å organisere seg og kreve tariffavtale. Det kreves mot og er akkurat slik vi ønsker at arbeidslivet i Norge skal være. Vi håper at deres eksempel vil inspirere andre og at deres kamp mot fagforeningsknusing fører frem.

Heismontørenes Fagforening krever at bedriften, Offshore Support Nord, beklager sin handling og gjeninnsetter klubbleder i sin stilling. Vi krever også at bedriften behandler sine tillitsvalgte med respekt og ikke baserer sitt daglige virke på å innføre en fryktkultur som ingen er tjent med.

Dette er ikke bare ett grovt angrep på en tillitsvalgt men ett angrep på oss alle.

Med solidarisk hilsen
Markus Hansen
Leder
Heismontørenes Fagforening

Siste artikler

28 ARBEIDSTAKERE OMKOM PÅ JOBB

I fjor omkom 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. Åtte av disse var innen bygg og anleggsvirksomhet.

BRUDD I MELLOMOPPGJØRET

Som forventet ble det etter fire dager med lønnsforhandlinger brudd mellom LO og NHO torsdag den 30. mars.

ÅRSMØTE 2023

Husk årsmøte i Heismontørenes Fagforening torsdag 30. mars kl 15.30.

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.
2,460FølgereLik
988FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X