26. april 2024

Hendelser fra sjakta

Det skjer ting i sjakta! Vi har samla et knippe hendelser fra nært og fjernt.

BIL FALT NED I HEISSJAKT

En mann slapp unna uten skader da bilen han befant seg i falt ned i en heissjakt hos en Audi-forhandler i Vancouver tidligere i år. «På en eller annen måte har bilen kommet seg fra heisen og falt ned i sjakten», utalte en brannmann ved Vancouver brannstasjon til citynews1130.com etter ulykken.

OMKOM I MATHEIS

En butikkmedarbeider omkom av skadene hun pådro seg i en ulykke i forbindelse med lossing av en matheis. I følge abc7ny.com pådro kvinnen seg alvorlige hodeskader da heisen begynte å bevege seg ukontrollert oppover. Det har i ettertid vist seg at heisen var uregistrert og ulovlig å benytte.

MONTØR OMKOM AV STRØMGJENNOMGANG

En 21 år gammel montør omkom som følge av en strømgjennomgang i forbindelse med arbeid på en heis i Melbourne, skriver 7news.com.au. Hendelsen skjedde i mars i år.

SKADET VED REPARASJON

En 30 år gammel mann ble i april innlagt på sykehus med alvorlige skader etter en ulykke i forbindelse med reparasjon av en heis, skriver zambiareports.com. Ifølge nettstedet befant den forulykkede seg i første etasje, da kollegaen som befant seg i tredje etasje, ved et uhell skal ha gitt heisen et signal ned.

KLEMT I HJEL AV HEIS

Fredag den 5. mars omkom en 64 år gammel mann i en heisulykke i en seks etasjers bygård i Brooklyn, NY, i følge abc7ny.com. En foreløpig etterforskning, utført av Department of Building (DOB), viser at den omkomne og en leietaker tok seg inn i heisens maskinrom i kjelleren for å hente en mobiltelefon som hadde falt ned i sjakten. Da de to befant seg i heisen maskinrom skal heisen ha fått et signal og startet. Det fremgår at mannen skal ha omkommet da han ble klemt mellom heisens wire og skivekolli. Ulykken er nå under etterforskning.

KLEMTE POTEN I RULLETRAPP

En hund måtte amputer noen av tærne etter at den fikk poten skadet i en rulletrapp i et varehus i Australia, skriver news.com.au. Hundeieren forlangte at varehuset dekket utgiftene, men varehussjefen på sin side beklaget hendelsen, men sa at de ikke var ansvarlige.

KATTA I SJAKTA

En heismontør i Chicago så fotavtrykk fra en katt på heistaket, skriver dailyherald.com. Derimot kunne han ikke finne katten, før den avslørte seg selv med et nys godt gjemt bak noen plater i heissjakten.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X