5. mars 2024

Hendelser fra sjakta

Det skjer ting i sjakta! Vi har samla et knippe hendelser fra nært og fjernt.

BIL FALT NED I HEISSJAKT

En mann slapp unna uten skader da bilen han befant seg i falt ned i en heissjakt hos en Audi-forhandler i Vancouver tidligere i år. «På en eller annen måte har bilen kommet seg fra heisen og falt ned i sjakten», utalte en brannmann ved Vancouver brannstasjon til citynews1130.com etter ulykken.

OMKOM I MATHEIS

En butikkmedarbeider omkom av skadene hun pådro seg i en ulykke i forbindelse med lossing av en matheis. I følge abc7ny.com pådro kvinnen seg alvorlige hodeskader da heisen begynte å bevege seg ukontrollert oppover. Det har i ettertid vist seg at heisen var uregistrert og ulovlig å benytte.

MONTØR OMKOM AV STRØMGJENNOMGANG

En 21 år gammel montør omkom som følge av en strømgjennomgang i forbindelse med arbeid på en heis i Melbourne, skriver 7news.com.au. Hendelsen skjedde i mars i år.

SKADET VED REPARASJON

En 30 år gammel mann ble i april innlagt på sykehus med alvorlige skader etter en ulykke i forbindelse med reparasjon av en heis, skriver zambiareports.com. Ifølge nettstedet befant den forulykkede seg i første etasje, da kollegaen som befant seg i tredje etasje, ved et uhell skal ha gitt heisen et signal ned.

KLEMT I HJEL AV HEIS

Fredag den 5. mars omkom en 64 år gammel mann i en heisulykke i en seks etasjers bygård i Brooklyn, NY, i følge abc7ny.com. En foreløpig etterforskning, utført av Department of Building (DOB), viser at den omkomne og en leietaker tok seg inn i heisens maskinrom i kjelleren for å hente en mobiltelefon som hadde falt ned i sjakten. Da de to befant seg i heisen maskinrom skal heisen ha fått et signal og startet. Det fremgår at mannen skal ha omkommet da han ble klemt mellom heisens wire og skivekolli. Ulykken er nå under etterforskning.

KLEMTE POTEN I RULLETRAPP

En hund måtte amputer noen av tærne etter at den fikk poten skadet i en rulletrapp i et varehus i Australia, skriver news.com.au. Hundeieren forlangte at varehuset dekket utgiftene, men varehussjefen på sin side beklaget hendelsen, men sa at de ikke var ansvarlige.

KATTA I SJAKTA

En heismontør i Chicago så fotavtrykk fra en katt på heistaket, skriver dailyherald.com. Derimot kunne han ikke finne katten, før den avslørte seg selv med et nys godt gjemt bak noen plater i heissjakten.

Siste artikler

PENSJONSFORLIK ENDRER IKKE BEHOVET FOR POLITISK STREIK 

Til tross for at Arbeiderpartiet og Senterpartiet nå har fått med seg Høyre, SV, KrF, Venstre og MDG på et pensjonsforliket som går på å øke pensjonsalderen – så står den planlagte politiske streiken den 14. mars fortsatt ved.

HEISALARMER SOM BENYTTER 2G-NETTET MÅ OPPGRADERES

De store mobiloperatørene har varslet at de stenger ned 2G-nettet i løpet av 2025. Dette betyr at alle enheter som benytter 2G-nettet må byttes ut.

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.
2,498FølgereLik
1,056FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X