30. november 2022

Arbeidsnærvær

2,440FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Til enhver tid har verken arbeidsgivere eller særlig borgerlige politikere hatt lyst til å betale for at du og jeg kan være syke. Arbeidstagere selger sin menneskelige arbeidskraft med individuelle egenskaper basert på egen helse og alder. Dette er rammebetingelser som arbeidsgiver må ta hensyn til under planleggingen av arbeidet.

Verken kutt i sykepengene, kvitte seg med eldre og syke arbeidstagere eller presse allerede syke folk til å jobbe mer enn de har arbeidsevne til er løsningen for å oppnå et høyere arbeidsnærvær på sikt. Det må innses at i løpet av et langt arbeidsliv så vil de fleste av oss ikke alltid være like produktive av ulike årsaker. Alle ansatte har allikevel sin verdi, rettigheter og stillingsvern. Arbeidet må tilrettelegges og tilpasses for arbeidstakere med allerede redusert arbeidsevne.

Den beste medisinen for å holde de ansatte friske starter med et fullt forsvarlig arbeidsmiljø både fysisk og psykisk.

Fysisk så handler det om å forebygge ulykker, yrkessykdommer og slitasjeskader lenge før de oppstår. Det handler om å planlegge arbeidet, skaffe til veie hjelpemidler, endre arbeidsmetoder, unngå tunge løft og redusere arbeid som kan gi slitasjeskader. I heisbransjen innebærer dette at vi må dele på byrden med de tyngste fysiske arbeidsoppgavene. Arbeidet må planlegges med riktig bemanning og de riktige hjelpemidlene til arbeidsoppgaven.

Det psykososiale arbeidsmiljøet er en studie i seg selv og handler om mer enn kake og lønningspils. Det kan blant annet ha med arbeidsmengde, tidspress, stress, kontroll over egen arbeidssituasjon, etiske verdier, forhold til kollegaer og ledere, ledelse og organisering av arbeidet å gjøre.

Siste artikler

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?
X