19. mars 2024

Aldri mer

I dag er det ti år siden bombeangrepene på regjeringskvartalet i Oslo som drepte åtte mennesker, og massakren på Utøya i Tyrifjorden som kostet 69 unge mennesker livet. Til sammen tok terroristen, høyreekstremisten og massemorderen livet av 77 mennesker denne dagen. I tillegg skadet han flere hundre med sine handlinger.

Massemorderen har i ettertid oppgitt motivet for hans angrep som et ønske om et monokulturelt Europa, tuftet på kristne verdier, kjernefamilien, fri markedsøkonomi, og støtte til Israel. Han har videre uttalt at han ville endre det politiske Norge gjennom vold, og at han dro til Utøya for å gi Arbeiderpartiet et varsel om at dommedag kommer dersom partiet ikke endrer sin politikk. Islam og det han kalte «kulturmarxisme» var også en del av hans fiendebilde.

Samtidig er det i år 20 år siden 15 år gamle Benjamin Hermansen ble knivdrept av nynazister. Drapet skjedde den 26. januar 2001 på Holmlia i Oslo.

Sammen mot rasisme

Det rasistisk motiverte drapet på Benjamin kom som et sjokk på mange, og over hele landet ble det arrangert fakkeltog for å vise avsky mot drapet. Særlig i Oslo var det stor oppslutningen hvor 40 000 mennesker deltok i markeringen den 1. februar 2001. Likedan ble det like spontant arrangert rosetog i mange norske byer etter terroren på Utøya i 2011. I Oslo deltok over 200 000 i toget.

La det aldri skje igjen

Allikevel fortsetter vi å se hatefulle handlinger og rasistisk motiverte drap i både Norge og andre steder i verden. I store deler av Europa og verden har den ytre høyrefløyen i politikken fått et stadig sterkere fotfeste. Derfor er det viktigere enn noen gang at vi minnes hva som kan skje når dette tankegodset tar overhånd.

Siste artikler

TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!

Den 14. mars gikk foreningen sammen med en rekke andre fagforeninger ut i en politisk streik mot den foreslåtte økningen av pensjonsalderen.

TID FOR ÅRSMØTER

Våren er i anmarsj og med det følger årsmøter i klubbene og i foreningen.

PENSJONSFORLIK ENDRER IKKE BEHOVET FOR POLITISK STREIK 

Til tross for at Arbeiderpartiet og Senterpartiet nå har fått med seg Høyre, SV, KrF, Venstre og MDG på et pensjonsforliket som går på å øke pensjonsalderen – så står den planlagte politiske streiken den 14. mars fortsatt ved.

HEISALARMER SOM BENYTTER 2G-NETTET MÅ OPPGRADERES

De store mobiloperatørene har varslet at de stenger ned 2G-nettet i løpet av 2025. Dette betyr at alle enheter som benytter 2G-nettet må byttes ut.
2,500FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X