24. april 2024

Streiker for medbestemmelse og rettferdig lønn i Global Connect

Mens de fleste arbeidstagere har fått et tilbud om 2,7 prosent lønnsøkning her til lands, har de ansatte hos Global Connect fått et tilbud langt unna rammene satt av frontfagene. Sånt blir det bråk av – til nå er 29 medlemmer av EL og IT og Jernbaneforbundets klubb ute i streik. Snart trappes streiken opp!

Ikke nok med at bedriften ikke vil gi sine ansatte lønn som fortjent. Bedriftsledelsen ønsker selv å fordele lønnstillegget etter eget forgodtbefinnende uten noe medbestemmelse fra klubben. Ansiennitet og lignende ser ikke ut til å ha noe innvirkning. Det er en form for lønnsutvikling de ansatte ikke kan godta.

«Vi mener at med det arbeidet vi gjør hver dag og spesielt det arbeidet vi har gjort det siste halvannet året i en pandemi fortjener vi både et lønnstillegg som ligger på linje med resten av samfunnet. (Les: LO-NHO oppgjøret) Og vi mener at medlemmene skal ha medbestemmelsesrett i hvordan pengene fra et lønnsoppgjør disponeres. Vi krever også et lønnssystem på plass der vi har medbestemmelsesrett i hvordan det lønnssystemet skal se ut i praksis», sier Sigrid Wirgenes som er nestleder i EL og IT klubben i Global Connect.

«Arbeidsgiver ønsker ikke at vi skal ha noe medbestemmelse i lønnsutviklingen overhodet», fortsetter hun oppgitt.

DRIFTER INFRASTRUKTUR

De ansatte ved Global Connect jobber vanligvis med å selge og drifte fiberinfrastrukturen i Norge. Det er de vi kan takke for nettilgang på hjemmekontoret og som sørger for viktige samfunnsfunksjoner som Nødnett, hjemmeskoleportaler og Helsenett. Infrastrukturen er også essensiell for tjenester som Netflix, netthandel og betalingsterminaler.

«Det vi leverer og drifter er viktig for at samfunnet skal virke og at folk skal kunne utføre sine praktiske oppgaver», sier Wirgenes.

OPPTRAPPING AV STREIKEN

Per i dag er det 29 medlemmer av klubbene som er ute i streik. Nå planlegges en opptrapping av streiken som har vart siden den 17. juni.

EL og IT-klubben i Global Connect teller 51 medlemmer, og et mindre antall er medlemmer i Norsk Jernbaneforbund.

Det er historiske grunner til at medlemmene er fordelt på to forbund forteller Sigrid da vi spør.

«Bedriften har en historie med veldig mange sammenslåinger og oppkjøp. Et av de selskapene var en bedrift som het Banetele, som en gang ble utskilt fra Jernbaneverket som eide infrastruktur langs jernbanen i Norge. Det er derfor vi har med medlemmer i Jernbaneforbundet fra den tiden».

STØTT OPP OM STREIKEN

Dersom du ønsker å vise din støtte til de streikene på Global Connect, kan du møte dem på fanemarkering onsdag den 11. august kl 11.30 utenfor arbeidsgiverorganisasjonen Spekter sine lokaler. Møt opp!

Andre dager kan de være å finne som streikevakter utenfor Global Connect sine lokaler på Fornebu.

Global Connect sin pressemelding om steiken kan du lese her.

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X