22. juni 2024

Heismontør omkom i Florida

En 28 år gammel heismontør ble klemt i hjel mens han jobbet inne i heissjakten. Nå har heiskontrollen funnet årsaken. En overkoblet stoppbryter.

Det var den 12. oktober i år at den 28 år gamle heismontøren, ansatt i Oracle Elevator, omkom i forbindelse med arbeid i en heissjakt ved Harbour Towers i Aventura, Florida.

Detaljene rundt dødsfallet er fortsatt under etterforskning, men i en foreløpig ulykkesrapport fremgår det at stoppbryteren i heissjakten ikke virket da noen hadde overkoblet bryteren, skriver local10.com

«Som jeg sa forrige gang, så er det ikke et spørsmål om hvis, men når. Nå har det dessverre skjedd», sier Greg Levenson i den amerikanske fagforeningen International Union of Elevator Constructors, Local 71 (IUEC).

Dette med en henvisning til at den amerikanske fagforeningen senest i 2020 rapporterte om flere sikkerhetsavvik ved heiser, rulletrapper og rullefortau ved Miami International Airport. Avvik som blant annet også der innebar overkoblede sikkerhetsbrytere.

«Vi er helt ødelagt av dette tragiske tapet. Sikkerheten til våre ansatte og kunder er vår høyeste prioritet, og vi samarbeider fullt ut og jobber tett med alle myndigheter og involverte parter gjennom etterforskningen», sa president og administrerende direktør Paul Belliveau i Oracle i en uttalelse til nettstedet.

Etter avdekning av avvikene ved Miami International Airport meldte heisbedriften Oracle Elevator i en uttalelse at fagforeningen (IUEC) aldri har likt dem siden de er en uorganisert heisbedrift uten tariffavtale som har servicekontrakten ved flyplassen. Videre skrev de at de alltid stenger av heiser eller rulletrapper inntil mangler er utbedret dersom de kommer over sikkerhetsavvik.

Fagforeningen fulgte opp med å svare at deres fokus har vært å holde folk trygge og de mener at mer kunne vært gjort for å forhindre ulykker.

Både etterforskningen av dødsulykken i Florida og sikkerhetsbekymringene rundt avvikene ved Miami International Airport skal fortsatt være under etterforskning.

Siste artikler

TARIFFOPPGJØRET – LO-LEDELSEN FORNEKTER SEG IKKE

En fagbevegelse uten streikerett - eller som ikke våger å ta rettigheten i egne hender dersom den formelt er fraværende, er ingen ordentlig fagbevegelse.

KARTLEGGER EKSPONERINGEN AV BYGGSTØV VED RENOVERING AV BYGG

Det er ikke kun på nye byggeprosjekter hvor bygningsarbeidere kan bli eksponert for byggstøv. I et pågående forskningsprosjekt skal Statens arbeidsmiljøinstitutt karakterisere støvet som dannes gjennom renovering av eksiterende bygg.

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X