1. mars 2024

Heismontør omkom i Florida

En 28 år gammel heismontør ble klemt i hjel mens han jobbet inne i heissjakten. Nå har heiskontrollen funnet årsaken. En overkoblet stoppbryter.

Det var den 12. oktober i år at den 28 år gamle heismontøren, ansatt i Oracle Elevator, omkom i forbindelse med arbeid i en heissjakt ved Harbour Towers i Aventura, Florida.

Detaljene rundt dødsfallet er fortsatt under etterforskning, men i en foreløpig ulykkesrapport fremgår det at stoppbryteren i heissjakten ikke virket da noen hadde overkoblet bryteren, skriver local10.com

«Som jeg sa forrige gang, så er det ikke et spørsmål om hvis, men når. Nå har det dessverre skjedd», sier Greg Levenson i den amerikanske fagforeningen International Union of Elevator Constructors, Local 71 (IUEC).

Dette med en henvisning til at den amerikanske fagforeningen senest i 2020 rapporterte om flere sikkerhetsavvik ved heiser, rulletrapper og rullefortau ved Miami International Airport. Avvik som blant annet også der innebar overkoblede sikkerhetsbrytere.

«Vi er helt ødelagt av dette tragiske tapet. Sikkerheten til våre ansatte og kunder er vår høyeste prioritet, og vi samarbeider fullt ut og jobber tett med alle myndigheter og involverte parter gjennom etterforskningen», sa president og administrerende direktør Paul Belliveau i Oracle i en uttalelse til nettstedet.

Etter avdekning av avvikene ved Miami International Airport meldte heisbedriften Oracle Elevator i en uttalelse at fagforeningen (IUEC) aldri har likt dem siden de er en uorganisert heisbedrift uten tariffavtale som har servicekontrakten ved flyplassen. Videre skrev de at de alltid stenger av heiser eller rulletrapper inntil mangler er utbedret dersom de kommer over sikkerhetsavvik.

Fagforeningen fulgte opp med å svare at deres fokus har vært å holde folk trygge og de mener at mer kunne vært gjort for å forhindre ulykker.

Både etterforskningen av dødsulykken i Florida og sikkerhetsbekymringene rundt avvikene ved Miami International Airport skal fortsatt være under etterforskning.

Siste artikler

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.

OTIS SKAL MODERNISERE HEISENE I EIFFELTÅRNET

Heiser sørger for at besøkende til det 330 meter høye ikoniske tårnet i den franske hovedstaden skal slippe å ta beina fatt opp de 1665 trappetrinnene til toppen.
2,498FølgereLik
1,057FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X