30. september 2023

Heismontør omkom i Florida

En 28 år gammel heismontør ble klemt i hjel mens han jobbet inne i heissjakten. Nå har heiskontrollen funnet årsaken. En overkoblet stoppbryter.

Det var den 12. oktober i år at den 28 år gamle heismontøren, ansatt i Oracle Elevator, omkom i forbindelse med arbeid i en heissjakt ved Harbour Towers i Aventura, Florida.

Detaljene rundt dødsfallet er fortsatt under etterforskning, men i en foreløpig ulykkesrapport fremgår det at stoppbryteren i heissjakten ikke virket da noen hadde overkoblet bryteren, skriver local10.com

«Som jeg sa forrige gang, så er det ikke et spørsmål om hvis, men når. Nå har det dessverre skjedd», sier Greg Levenson i den amerikanske fagforeningen International Union of Elevator Constructors, Local 71 (IUEC).

Dette med en henvisning til at den amerikanske fagforeningen senest i 2020 rapporterte om flere sikkerhetsavvik ved heiser, rulletrapper og rullefortau ved Miami International Airport. Avvik som blant annet også der innebar overkoblede sikkerhetsbrytere.

«Vi er helt ødelagt av dette tragiske tapet. Sikkerheten til våre ansatte og kunder er vår høyeste prioritet, og vi samarbeider fullt ut og jobber tett med alle myndigheter og involverte parter gjennom etterforskningen», sa president og administrerende direktør Paul Belliveau i Oracle i en uttalelse til nettstedet.

Etter avdekning av avvikene ved Miami International Airport meldte heisbedriften Oracle Elevator i en uttalelse at fagforeningen (IUEC) aldri har likt dem siden de er en uorganisert heisbedrift uten tariffavtale som har servicekontrakten ved flyplassen. Videre skrev de at de alltid stenger av heiser eller rulletrapper inntil mangler er utbedret dersom de kommer over sikkerhetsavvik.

Fagforeningen fulgte opp med å svare at deres fokus har vært å holde folk trygge og de mener at mer kunne vært gjort for å forhindre ulykker.

Både etterforskningen av dødsulykken i Florida og sikkerhetsbekymringene rundt avvikene ved Miami International Airport skal fortsatt være under etterforskning.

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,036FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X