2. februar 2023

Heismontør omkom i Florida

2,441FølgereLik
989FølgereFølg
31AbonnenterAbonnér

En 28 år gammel heismontør ble klemt i hjel mens han jobbet inne i heissjakten. Nå har heiskontrollen funnet årsaken. En overkoblet stoppbryter.

Det var den 12. oktober i år at den 28 år gamle heismontøren, ansatt i Oracle Elevator, omkom i forbindelse med arbeid i en heissjakt ved Harbour Towers i Aventura, Florida.

Detaljene rundt dødsfallet er fortsatt under etterforskning, men i en foreløpig ulykkesrapport fremgår det at stoppbryteren i heissjakten ikke virket da noen hadde overkoblet bryteren, skriver local10.com

«Som jeg sa forrige gang, så er det ikke et spørsmål om hvis, men når. Nå har det dessverre skjedd», sier Greg Levenson i den amerikanske fagforeningen International Union of Elevator Constructors, Local 71 (IUEC).

Dette med en henvisning til at den amerikanske fagforeningen senest i 2020 rapporterte om flere sikkerhetsavvik ved heiser, rulletrapper og rullefortau ved Miami International Airport. Avvik som blant annet også der innebar overkoblede sikkerhetsbrytere.

«Vi er helt ødelagt av dette tragiske tapet. Sikkerheten til våre ansatte og kunder er vår høyeste prioritet, og vi samarbeider fullt ut og jobber tett med alle myndigheter og involverte parter gjennom etterforskningen», sa president og administrerende direktør Paul Belliveau i Oracle i en uttalelse til nettstedet.

Etter avdekning av avvikene ved Miami International Airport meldte heisbedriften Oracle Elevator i en uttalelse at fagforeningen (IUEC) aldri har likt dem siden de er en uorganisert heisbedrift uten tariffavtale som har servicekontrakten ved flyplassen. Videre skrev de at de alltid stenger av heiser eller rulletrapper inntil mangler er utbedret dersom de kommer over sikkerhetsavvik.

Fagforeningen fulgte opp med å svare at deres fokus har vært å holde folk trygge og de mener at mer kunne vært gjort for å forhindre ulykker.

Både etterforskningen av dødsulykken i Florida og sikkerhetsbekymringene rundt avvikene ved Miami International Airport skal fortsatt være under etterforskning.

Siste artikler

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.
X