2. april 2023

Sikkerhetsavvik på heiser og rulletrapper ved Miami International Airport

Den amerikanske fagforeningen, IUEC, har rapportert flere sikkerhetsavvik ved heiser, rulletrapper og rullefortau ved Miami International Airport.

Blant sikkerhetsavvikene skal det være kritiske sikkerhetsfunksjoner som er deaktivert og manglende sertifisering og heiskontroll.

En heismontør som jobber for Oracle Elevator, heisbedriften som har kontrakten med å vedlikeholde heiser, rulletrapper og rullefortau ved flyplassen, forteller at han ble suspenderte i desember etter at han rapporterte om flere sikkerhetsmangler og at han var bekymret for både publikum og sin egen sikkerhet. En rapport utarbeidet av heiskontrollen på nyåret i 2020, underbygger anklagene om grove avvik som overkobling av sikkerhetskontakter.

Heisbedriften Oracle Elevator sier i en uttalelse at IUEC aldri har likt dem siden de er en uorganisert heisbedrift uten tariffavtale som har servicekontrakten ved flyplassen. Videre skriver de at de alltid stenger av heisen eller rulletrappen inntil mangler er utbedret dersom de kommer over sikkerhetsavvik.

En talsmann for flyplassen viser til at heiskontrollen ikke fant noen avvik etter en ny sikkerhetskontroll i januar i år. Det påpekes at deres høyeste prioritert er sikkerheten til passasjerer og ansatte. Kilde: www.local10.com

IUEC
Den amerikanske fagforeningen The International Union Of Elevator Constructors, IUEC, ble etablert i 1903 (1894). I dag har de 85 prosent organiseringsgrad innen heis, eller markedsandel som de selv kaller det. Med alle pensjonister utgjør dette ca 25 000 medlemmer, fordelt over 77 avdelinger (Locations) over hele USA, Canada og i Puerto Rico.

Siste artikler

28 ARBEIDSTAKERE OMKOM PÅ JOBB

I fjor omkom 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. Åtte av disse var innen bygg og anleggsvirksomhet.

BRUDD I MELLOMOPPGJØRET

Som forventet ble det etter fire dager med lønnsforhandlinger brudd mellom LO og NHO torsdag den 30. mars.

ÅRSMØTE 2023

Husk årsmøte i Heismontørenes Fagforening torsdag 30. mars kl 15.30.

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.
2,460FølgereLik
988FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X