26. mai 2024

Sikkerhetsavvik på heiser og rulletrapper ved Miami International Airport

Den amerikanske fagforeningen, IUEC, har rapportert flere sikkerhetsavvik ved heiser, rulletrapper og rullefortau ved Miami International Airport.

Blant sikkerhetsavvikene skal det være kritiske sikkerhetsfunksjoner som er deaktivert og manglende sertifisering og heiskontroll.

En heismontør som jobber for Oracle Elevator, heisbedriften som har kontrakten med å vedlikeholde heiser, rulletrapper og rullefortau ved flyplassen, forteller at han ble suspenderte i desember etter at han rapporterte om flere sikkerhetsmangler og at han var bekymret for både publikum og sin egen sikkerhet. En rapport utarbeidet av heiskontrollen på nyåret i 2020, underbygger anklagene om grove avvik som overkobling av sikkerhetskontakter.

Heisbedriften Oracle Elevator sier i en uttalelse at IUEC aldri har likt dem siden de er en uorganisert heisbedrift uten tariffavtale som har servicekontrakten ved flyplassen. Videre skriver de at de alltid stenger av heisen eller rulletrappen inntil mangler er utbedret dersom de kommer over sikkerhetsavvik.

En talsmann for flyplassen viser til at heiskontrollen ikke fant noen avvik etter en ny sikkerhetskontroll i januar i år. Det påpekes at deres høyeste prioritert er sikkerheten til passasjerer og ansatte. Kilde: www.local10.com

IUEC
Den amerikanske fagforeningen The International Union Of Elevator Constructors, IUEC, ble etablert i 1903 (1894). I dag har de 85 prosent organiseringsgrad innen heis, eller markedsandel som de selv kaller det. Med alle pensjonister utgjør dette ca 25 000 medlemmer, fordelt over 77 avdelinger (Locations) over hele USA, Canada og i Puerto Rico.

Siste artikler

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.

RESULTATET FRA URAVSTEMNINGEN ER KLART

Da uravstemningen i tariffoppgjøret på heisoverenskomsten ble avsluttet torsdag den 23. mai var det klart at et stort flertall av medlemmene godkjenner det fremforhandlede forslaget.

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X