23. april 2024

Vanskelige og kronglete adkomster til maskinrom

Alle har vi sikkert opplevd at adkomsten til maskinrommet er både vanskelige og kronglete. Ofte må det ryddes vekk ymse emballasje som stables foran maskinromsdørene.

Steder hvor det må benyttes stiger – hvor er stigen? Steder med loftsluker i taket som eneste adkomst. Steder hvor det må gås utvendig langs bygget med klatrestige fra bakkenivå og opp på taket, for så å vandre på taket flere titalls meter.

Det går greit, det er tungvint i sommerhalvåret, men når bakken er dekket med en meter snø, og det samme på det flate taket; man blir gående å vampe i snø til knes, da er det ikke greit lenger!

Forholdene er de samme for oss som for de som utfører periodisk sikkerhetskontroll. Samme utfordringer og samme forhold når vi snakker sikkerhet og framkommelighet; altså felles utfordringer og problemer i bransjen.

Det er heiseier sitt ansvar at adkomsten er tilgjengelig på en sikker og forsvarlig måte. Les mer i blant annet byggteknisk forskrift TEK17. Problemet er også satt på dagsorden i SN/K-037 (Standard Norge).

Har dere heismontører der ute flere tilfeller med adkomster som er i kategorien vanskelige eller utfordrende, og samtidig er i gråsonen hva sikkerhet angår? Da vil HMF gjerne ha eksempler. Send oss en liten beskrivelse, gjerne med en videosnutt eller bilder. E-postadressen til redaksjonen kan benyttes.

Rune Larsen
Rune Larsen
Larsen er nestleder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X