30. mai 2023

Vanskelige og kronglete adkomster til maskinrom

Alle har vi sikkert opplevd at adkomsten til maskinrommet er både vanskelige og kronglete. Ofte må det ryddes vekk ymse emballasje som stables foran maskinromsdørene.

Steder hvor det må benyttes stiger – hvor er stigen? Steder med loftsluker i taket som eneste adkomst. Steder hvor det må gås utvendig langs bygget med klatrestige fra bakkenivå og opp på taket, for så å vandre på taket flere titalls meter.

Det går greit, det er tungvint i sommerhalvåret, men når bakken er dekket med en meter snø, og det samme på det flate taket; man blir gående å vampe i snø til knes, da er det ikke greit lenger!

Forholdene er de samme for oss som for de som utfører periodisk sikkerhetskontroll. Samme utfordringer og samme forhold når vi snakker sikkerhet og framkommelighet; altså felles utfordringer og problemer i bransjen.

Det er heiseier sitt ansvar at adkomsten er tilgjengelig på en sikker og forsvarlig måte. Les mer i blant annet byggteknisk forskrift TEK17. Problemet er også satt på dagsorden i SN/K-037 (Standard Norge).

Har dere heismontører der ute flere tilfeller med adkomster som er i kategorien vanskelige eller utfordrende, og samtidig er i gråsonen hva sikkerhet angår? Da vil HMF gjerne ha eksempler. Send oss en liten beskrivelse, gjerne med en videosnutt eller bilder. E-postadressen til redaksjonen kan benyttes.

Rune Larsen
Rune Larsen
Larsen er nestleder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.
2,472FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X