23. september 2023

Støtteerklæring til de tillitsvalgte ved Kaefer Energy

Heismontørenes Fagforening vil gi sin fulle støtte til tillitsvalgte og klubben ved Kaefer Energy, som nå opplever å bli angrepet av sin arbeidsgiver.

Dette er ikke noe nytt fenomen, dessverre, i arbeidslivet! Vi har gjentatte ganger opplevd at bedriftsledelse og HR angriper tillitsvalgte for å skape frykt og fryktkultur!

Tillitsvalgte og verneombud i bedriftene bør heller anses som en viktig resurs i enhver bedrift! Som de jo også er! Mens bedriftsledelse og HR kun ser dem som en byrde.

Oppførselen fra bedriftsledelsen og HR i Kaefer Energy, er nok et eksempel på et gufs fra fortiden, og et forsøk på å kneble tillitsvalgtes oppgaver og muligheter for å ivareta sine verv og de som de er tillitsvalgte for, og igjen – skape fryktkultur!

Vi opplevde tilsvarende angrep på tillitsvalgte og klubben innenfor heisbransjen, over en periode på nesten to år. Schindler Heis sine ledere rettet skytset mot flere tillitsvalgte og ignorerte at disse er talspersoner for klubben og dermed de ansattes front. Skriftlige advarsler ble skrevet til titalls ansatte i denne perioden. Partene møttes også i arbeidsretten.

Her ble både bedriften dømt for å unnlate utbetaling av lønn til montørene, og montørklubben ble dømt for ulovligheter og brudd på fredsplikten i henhold til Hovedavtalen mellom LO og NHO.

Medieoppslagene om denne konflikten gikk absolutt ikke i bedriftens favør, og hele saken utviklet seg til å bli tema i mange fagforeninger og klubber rundt i landet.

En stund etter dette ble Hovedtillitsvalgte for montørklubben avskjediget og måtte forlate arbeidsplassen på timen. Nestleder for montørklubben fikk kraftig skriftlig advarsel.

Dette ble IKKE akseptert av ansatte i Schindler Heis, og heller ikke av vår landsomfattende Fagforening. Konflikten nådde med dette bare nye høyder.

Kort summert, så ble det helomvending fra ledelsen, når fryktkulturen ikke fikk noe rotfeste; forbannelsen mot ledelsen økte, alle skriftlige advarsler som var utstedt ble trukket tilbake, hovedtillitsvalgte fikk jobben tilbake, og partene i bedriften kom til omforent enighet om fornuftig vei videre i bedriften med et helt annet samarbeid.

Heismontørenes Fagforening støtter de ansatte og tillitsvalgte om at advarsel trekkes umiddelbart, og at ledelsen og HR beklager skriftlig ovenfor alle ansatte!

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.

PÅMELDING TIL UKESKURS VED HBU I 2024 ER NÅ TILGJENGELIG

Det er noen måneder igjen før vi tipper inn på 2024. Men senteret er godt i gang med å forberede neste år. 

NASJONAL MARKERINGSDAG TIL FORSVAR FOR FASTE ANSETTELSER

Etter mange års kamp og flere politiske streiker vant fagbevegelsen frem med sitt krav om en innstramming i adgangen til innleid arbeidskraft fom 1. juli. Nå vil EUs overvåkningsorgan ESA overprøve regjeringas innleieforbud.
2,485FølgereLik
1,028FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X