15. juni 2024

Støtteerklæring til de tillitsvalgte ved Kaefer Energy

Heismontørenes Fagforening vil gi sin fulle støtte til tillitsvalgte og klubben ved Kaefer Energy, som nå opplever å bli angrepet av sin arbeidsgiver.

Dette er ikke noe nytt fenomen, dessverre, i arbeidslivet! Vi har gjentatte ganger opplevd at bedriftsledelse og HR angriper tillitsvalgte for å skape frykt og fryktkultur!

Tillitsvalgte og verneombud i bedriftene bør heller anses som en viktig resurs i enhver bedrift! Som de jo også er! Mens bedriftsledelse og HR kun ser dem som en byrde.

Oppførselen fra bedriftsledelsen og HR i Kaefer Energy, er nok et eksempel på et gufs fra fortiden, og et forsøk på å kneble tillitsvalgtes oppgaver og muligheter for å ivareta sine verv og de som de er tillitsvalgte for, og igjen – skape fryktkultur!

Vi opplevde tilsvarende angrep på tillitsvalgte og klubben innenfor heisbransjen, over en periode på nesten to år. Schindler Heis sine ledere rettet skytset mot flere tillitsvalgte og ignorerte at disse er talspersoner for klubben og dermed de ansattes front. Skriftlige advarsler ble skrevet til titalls ansatte i denne perioden. Partene møttes også i arbeidsretten.

Her ble både bedriften dømt for å unnlate utbetaling av lønn til montørene, og montørklubben ble dømt for ulovligheter og brudd på fredsplikten i henhold til Hovedavtalen mellom LO og NHO.

Medieoppslagene om denne konflikten gikk absolutt ikke i bedriftens favør, og hele saken utviklet seg til å bli tema i mange fagforeninger og klubber rundt i landet.

En stund etter dette ble Hovedtillitsvalgte for montørklubben avskjediget og måtte forlate arbeidsplassen på timen. Nestleder for montørklubben fikk kraftig skriftlig advarsel.

Dette ble IKKE akseptert av ansatte i Schindler Heis, og heller ikke av vår landsomfattende Fagforening. Konflikten nådde med dette bare nye høyder.

Kort summert, så ble det helomvending fra ledelsen, når fryktkulturen ikke fikk noe rotfeste; forbannelsen mot ledelsen økte, alle skriftlige advarsler som var utstedt ble trukket tilbake, hovedtillitsvalgte fikk jobben tilbake, og partene i bedriften kom til omforent enighet om fornuftig vei videre i bedriften med et helt annet samarbeid.

Heismontørenes Fagforening støtter de ansatte og tillitsvalgte om at advarsel trekkes umiddelbart, og at ledelsen og HR beklager skriftlig ovenfor alle ansatte!

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.

HLF og HMF er samstemte: Kvartsstøv identifisert som et alvorlig problem i byggebransjen

Heisleverandørenes Landsforening (HLF) og Heismontørenes fagforening (HMF) kunngjør i dag en erklæring om risikoen forbundet med eksponering for kvartsstøv i heisbransjen.

NÅ KAN DET GÅ MOT ELEKTRIKERSTREIK

Etter fire dager endte forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd den 25. april. I dag 27. mai starter meklingen.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X