2. april 2023

Støtteerklæring til de tillitsvalgte ved Kaefer Energy

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Heismontørenes Fagforening vil gi sin fulle støtte til tillitsvalgte og klubben ved Kaefer Energy, som nå opplever å bli angrepet av sin arbeidsgiver.

Dette er ikke noe nytt fenomen, dessverre, i arbeidslivet! Vi har gjentatte ganger opplevd at bedriftsledelse og HR angriper tillitsvalgte for å skape frykt og fryktkultur!

Tillitsvalgte og verneombud i bedriftene bør heller anses som en viktig resurs i enhver bedrift! Som de jo også er! Mens bedriftsledelse og HR kun ser dem som en byrde.

Oppførselen fra bedriftsledelsen og HR i Kaefer Energy, er nok et eksempel på et gufs fra fortiden, og et forsøk på å kneble tillitsvalgtes oppgaver og muligheter for å ivareta sine verv og de som de er tillitsvalgte for, og igjen – skape fryktkultur!

Vi opplevde tilsvarende angrep på tillitsvalgte og klubben innenfor heisbransjen, over en periode på nesten to år. Schindler Heis sine ledere rettet skytset mot flere tillitsvalgte og ignorerte at disse er talspersoner for klubben og dermed de ansattes front. Skriftlige advarsler ble skrevet til titalls ansatte i denne perioden. Partene møttes også i arbeidsretten.

Her ble både bedriften dømt for å unnlate utbetaling av lønn til montørene, og montørklubben ble dømt for ulovligheter og brudd på fredsplikten i henhold til Hovedavtalen mellom LO og NHO.

Medieoppslagene om denne konflikten gikk absolutt ikke i bedriftens favør, og hele saken utviklet seg til å bli tema i mange fagforeninger og klubber rundt i landet.

En stund etter dette ble Hovedtillitsvalgte for montørklubben avskjediget og måtte forlate arbeidsplassen på timen. Nestleder for montørklubben fikk kraftig skriftlig advarsel.

Dette ble IKKE akseptert av ansatte i Schindler Heis, og heller ikke av vår landsomfattende Fagforening. Konflikten nådde med dette bare nye høyder.

Kort summert, så ble det helomvending fra ledelsen, når fryktkulturen ikke fikk noe rotfeste; forbannelsen mot ledelsen økte, alle skriftlige advarsler som var utstedt ble trukket tilbake, hovedtillitsvalgte fikk jobben tilbake, og partene i bedriften kom til omforent enighet om fornuftig vei videre i bedriften med et helt annet samarbeid.

Heismontørenes Fagforening støtter de ansatte og tillitsvalgte om at advarsel trekkes umiddelbart, og at ledelsen og HR beklager skriftlig ovenfor alle ansatte!

Siste artikler

28 ARBEIDSTAKERE OMKOM PÅ JOBB

I fjor omkom 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. Åtte av disse var innen bygg og anleggsvirksomhet.

BRUDD I MELLOMOPPGJØRET

Som forventet ble det etter fire dager med lønnsforhandlinger brudd mellom LO og NHO torsdag den 30. mars.

ÅRSMØTE 2023

Husk årsmøte i Heismontørenes Fagforening torsdag 30. mars kl 15.30.

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.
2,460FølgereLik
988FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X