25. april 2024

Pandemien har ført til færre heisturer

Vi som jobber med heiser, har merket at bruken av heis har gått ned mens folk har holdt seg innendørs mens pandemien har herjet landet. Dette som en følge av at bygg som hoteller stengte ned, folk ble permittert eller at de som kunne det hadde hjemmekontor.

Data som heiskonsernet KONE har samlet inn bekrefter dette og viser at antall heisturer falt med 80 prosent i ti av de største europeiske byene.

Da de ansatte kom tilbake til kontorene i Paris, München, Helsingfors, Berlin, Milano og Hamburg etter at koronarestriksjonene avtok holdt bruken seg fortsatt på 60 prosent av nivået som var før pandemien. Dette frem til Omikron-varianten ga en ny oppblomstring av pandemien.

Antall turer for en hotellheis falt med nesten 90 prosent da pandemien inntraff. Fra en månedlig topp på over 22000 turer per hotellheis i september 2019, falt dette antallet til rundt 2500 turer per hotellheis i april 2020.

Selv om det månedlige antallet gjennomsnittlige turer per hotellheis i London kom seg tilbake til rundt 19000 turer i oktober 2021, falt dette tilbake til under 18000 turer i november i år.

Denne samme nedgangen i bruk av hotellheiser ser de igjen i Amsterdam, Stockholm, Berlin, Paris, Hamburg og München.

Les hele artikkelen her.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X