25. oktober 2024

Pandemien har ført til færre heisturer

Vi som jobber med heiser, har merket at bruken av heis har gått ned mens folk har holdt seg innendørs mens pandemien har herjet landet. Dette som en følge av at bygg som hoteller stengte ned, folk ble permittert eller at de som kunne det hadde hjemmekontor.

Data som heiskonsernet KONE har samlet inn bekrefter dette og viser at antall heisturer falt med 80 prosent i ti av de største europeiske byene.

Da de ansatte kom tilbake til kontorene i Paris, München, Helsingfors, Berlin, Milano og Hamburg etter at koronarestriksjonene avtok holdt bruken seg fortsatt på 60 prosent av nivået som var før pandemien. Dette frem til Omikron-varianten ga en ny oppblomstring av pandemien.

Antall turer for en hotellheis falt med nesten 90 prosent da pandemien inntraff. Fra en månedlig topp på over 22000 turer per hotellheis i september 2019, falt dette antallet til rundt 2500 turer per hotellheis i april 2020.

Selv om det månedlige antallet gjennomsnittlige turer per hotellheis i London kom seg tilbake til rundt 19000 turer i oktober 2021, falt dette tilbake til under 18000 turer i november i år.

Denne samme nedgangen i bruk av hotellheiser ser de igjen i Amsterdam, Stockholm, Berlin, Paris, Hamburg og München.

Les hele artikkelen her.

Siste artikler

STREIKEFORBUDET

Tvunget frem av Høyre og Bondepartiet ble det i 1927 vedtatt nye lover som i praksis fratok arbeidstakerne streikeretten, skjerpet straffeansvaret for deltakelse eller ved oppfordring til ulovlige streiker og kriminalisering av ethvert forsøk på å forhindre eller forulempe streikebrytere.

Yrkesskadeforsikring: Et viktig sikkerhetsnett for arbeidstakere?

Yrkesskadeforsikring er en forsikring som arbeidsgivere i Norge er lovpålagt å tegne for sine ansatte. Forsikringen dekker skader og sykdommer som oppstår som følge av arbeid eller arbeidsforhold, og skal i prinsippet gi økonomisk støtte til arbeidstakere som blir skadet eller syke på jobb. Men selv om yrkesskadeforsikringen skal være en relativt sikker beskyttelse, er det flere fallgruver vi bør være klar over for å sikre at vi får den erstatningen vi har krav på.

HEISMONTASJEN PÅ NYE DRAMMEN SYKEHUS

I 2019 var oppstarten for byggingen av nye Drammen sykehus, som etter planene skal stå klart i 2025. Da skal det det nye sykehuset erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus.

DSB PRESISERER KRAV TIL FAGLIG LEDER

Den 3. september var det møte i Standard Norge komité (SN/K-037) som omhandler heis, løfteinnretninger, rulletrapp og rullefortau.
2,497FølgereLik
1,089FølgereFølg
45AbonnenterAbonnér
X