Danmarks høyeste

Allerede i 2019 ble spaden satt i jorden for det som skal bli Danmarks høyeste bolighus. Når det etter planen skal stå ferdig senere i år vil det ruve 142 meter over bakken.

Høyhuset «Lighthouse» i den danske byen Aarhus vil romme 395 leiligheter, tre restauranter samt en offentlig utsiktsplass på toppen av det 45 etasjer høye bygget. Dette i tillegg til to kjelleretasjer.

Den første delen av «Lighthouse»-prosjektet ble oppført så tidlig som i 2012 og består av tre bygg. Utvidelsen som skal stå ferdig i 2022 består av ytterligere tre nye bygninger, deriblant Danmarks høyeste. Her er det Schindler som står for heismontasjen.

Tidligere så det ut til at «Lighthouse» skulle bli utkonkurrert som Danmarks høyeste, da «Bestseller Tower» som var prosjektert med en høyde på 320 meter fikk byggetillatelse i 2019. Men året etter skrinla utbyggeren prosjektet som etter planen skulle bygges i byen Brande på Jylland. «Bestseller Tower» ville også kunne ha blitt Vest-Europas nest høyeste bygg etter Eiffeltårnet som er 300 meter høyt.

Det er fortsatt noen meter som skiller «Lighthouse» fra verdens høyeste bygg i Dubai, Burj Khalifa, med sine 828 meter. Til sammenligning er Oslo Plaza 117 meter høyt, slått av Nexanstårnet i Halden med tre meter for å kunne kalle seg Norges høyeste.

Forrige artikkelSkråbaneheisen i Bjørvika
Neste artikkelHeiscup 2022