30. september 2023

Sammen for fred i Ukraina

En samlet fagbevegelse med et felles budskap om å få slutt på krigen og lidelsene i Ukraina.

Det samme budskapet er sendt til den russiske ambassadøren i Norge, sa LO-lederen da LO i samarbeid med Unio og YS arrangerte en solidaritetsmarkering på Youngstorget i Oslo, tirsdag den 15. mars.

En delegasjon fra HMF hadde møtt opp med fana. Foto: Tor Erik Lundberg

En delegasjon fra Heismontørenes Fagforening var blant de tusen som hadde møtt opp for å vise sin støtte til ukrainerne som er rammet av de grusomme krigshandlingene i landet.

Det var ITUC (International Trade Union Confederation) og ETUC (European Trade Union Confederation), med 200 millioner fagorganiserte i ryggen, som hadde tatt initiativet til en global solidaritetsdag denne dagen.

Håkon Bauge og Rune Larsen (begge HMF). Foto: Tor Erik Lundberg

Appellantene var mange, deriblant representanter fra «Den ukrainske forening i Norge» som fortalte sin historie fra hjemlandet.

Det hele ble avsluttet med den ukrainske nasjonalsangen, som ble fremført av Ingebjørg Bratland.

Ønsker du å engasjere deg for flyktningene fra Ukraina? Norsk Folkehjelps lokallag rundt omkring i landet mobiliserer nå for å ta imot alle som ønsker å bidra i frivillig arbeid for flyktningene fra Ukraina. Som en medlemsorganisasjon er frivillige vår viktigste ressurs! Les mer her.

Flere hadde møtt opp med faner og flagg. Foto: Tor Erik Lundberg

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,036FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X