15. juni 2024

Sammen for fred i Ukraina

En samlet fagbevegelse med et felles budskap om å få slutt på krigen og lidelsene i Ukraina.

Det samme budskapet er sendt til den russiske ambassadøren i Norge, sa LO-lederen da LO i samarbeid med Unio og YS arrangerte en solidaritetsmarkering på Youngstorget i Oslo, tirsdag den 15. mars.

En delegasjon fra HMF hadde møtt opp med fana. Foto: Tor Erik Lundberg

En delegasjon fra Heismontørenes Fagforening var blant de tusen som hadde møtt opp for å vise sin støtte til ukrainerne som er rammet av de grusomme krigshandlingene i landet.

Det var ITUC (International Trade Union Confederation) og ETUC (European Trade Union Confederation), med 200 millioner fagorganiserte i ryggen, som hadde tatt initiativet til en global solidaritetsdag denne dagen.

Håkon Bauge og Rune Larsen (begge HMF). Foto: Tor Erik Lundberg

Appellantene var mange, deriblant representanter fra «Den ukrainske forening i Norge» som fortalte sin historie fra hjemlandet.

Det hele ble avsluttet med den ukrainske nasjonalsangen, som ble fremført av Ingebjørg Bratland.

Ønsker du å engasjere deg for flyktningene fra Ukraina? Norsk Folkehjelps lokallag rundt omkring i landet mobiliserer nå for å ta imot alle som ønsker å bidra i frivillig arbeid for flyktningene fra Ukraina. Som en medlemsorganisasjon er frivillige vår viktigste ressurs! Les mer her.

Flere hadde møtt opp med faner og flagg. Foto: Tor Erik Lundberg

Siste artikler

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.

HLF og HMF er samstemte: Kvartsstøv identifisert som et alvorlig problem i byggebransjen

Heisleverandørenes Landsforening (HLF) og Heismontørenes fagforening (HMF) kunngjør i dag en erklæring om risikoen forbundet med eksponering for kvartsstøv i heisbransjen.

NÅ KAN DET GÅ MOT ELEKTRIKERSTREIK

Etter fire dager endte forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd den 25. april. I dag 27. mai starter meklingen.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X