3. februar 2023

Sammen for fred i Ukraina

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

En samlet fagbevegelse med et felles budskap om å få slutt på krigen og lidelsene i Ukraina.

Det samme budskapet er sendt til den russiske ambassadøren i Norge, sa LO-lederen da LO i samarbeid med Unio og YS arrangerte en solidaritetsmarkering på Youngstorget i Oslo, tirsdag den 15. mars.

En delegasjon fra HMF hadde møtt opp med fana. Foto: Tor Erik Lundberg

En delegasjon fra Heismontørenes Fagforening var blant de tusen som hadde møtt opp for å vise sin støtte til ukrainerne som er rammet av de grusomme krigshandlingene i landet.

Det var ITUC (International Trade Union Confederation) og ETUC (European Trade Union Confederation), med 200 millioner fagorganiserte i ryggen, som hadde tatt initiativet til en global solidaritetsdag denne dagen.

Håkon Bauge og Rune Larsen (begge HMF). Foto: Tor Erik Lundberg

Appellantene var mange, deriblant representanter fra «Den ukrainske forening i Norge» som fortalte sin historie fra hjemlandet.

Det hele ble avsluttet med den ukrainske nasjonalsangen, som ble fremført av Ingebjørg Bratland.

Ønsker du å engasjere deg for flyktningene fra Ukraina? Norsk Folkehjelps lokallag rundt omkring i landet mobiliserer nå for å ta imot alle som ønsker å bidra i frivillig arbeid for flyktningene fra Ukraina. Som en medlemsorganisasjon er frivillige vår viktigste ressurs! Les mer her.

Flere hadde møtt opp med faner og flagg. Foto: Tor Erik Lundberg

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X