2. mars 2024

Sammen for fred i Ukraina

En samlet fagbevegelse med et felles budskap om å få slutt på krigen og lidelsene i Ukraina.

Det samme budskapet er sendt til den russiske ambassadøren i Norge, sa LO-lederen da LO i samarbeid med Unio og YS arrangerte en solidaritetsmarkering på Youngstorget i Oslo, tirsdag den 15. mars.

En delegasjon fra HMF hadde møtt opp med fana. Foto: Tor Erik Lundberg

En delegasjon fra Heismontørenes Fagforening var blant de tusen som hadde møtt opp for å vise sin støtte til ukrainerne som er rammet av de grusomme krigshandlingene i landet.

Det var ITUC (International Trade Union Confederation) og ETUC (European Trade Union Confederation), med 200 millioner fagorganiserte i ryggen, som hadde tatt initiativet til en global solidaritetsdag denne dagen.

Håkon Bauge og Rune Larsen (begge HMF). Foto: Tor Erik Lundberg

Appellantene var mange, deriblant representanter fra «Den ukrainske forening i Norge» som fortalte sin historie fra hjemlandet.

Det hele ble avsluttet med den ukrainske nasjonalsangen, som ble fremført av Ingebjørg Bratland.

Ønsker du å engasjere deg for flyktningene fra Ukraina? Norsk Folkehjelps lokallag rundt omkring i landet mobiliserer nå for å ta imot alle som ønsker å bidra i frivillig arbeid for flyktningene fra Ukraina. Som en medlemsorganisasjon er frivillige vår viktigste ressurs! Les mer her.

Flere hadde møtt opp med faner og flagg. Foto: Tor Erik Lundberg

Siste artikler

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.

OTIS SKAL MODERNISERE HEISENE I EIFFELTÅRNET

Heiser sørger for at besøkende til det 330 meter høye ikoniske tårnet i den franske hovedstaden skal slippe å ta beina fatt opp de 1665 trappetrinnene til toppen.
2,498FølgereLik
1,057FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X