2. februar 2023

Mitsubishi kjøper Motum AB 

2,441FølgereLik
989FølgereFølg
31AbonnenterAbonnér

Mitsubishi Electric Corporation kunngjorde den 7. april at de har kjøpt det svenske heiskonsernet Motum AB. Japanske Mitsubishi Electric er en global leverandør av heiser og rulletrapper.

Det er Mitsubishi som selv skriver på sine nettsider at deformelt ble enige om å kjøpe det svenske heiskonsernet Motum AB den 23. mars i år.

Motum Group er Sveriges største uavhengige heis- og dørleverandør med over 300 ansatte og en omsetning på ca. 750 millioner svenske kroner skriver Motum på sine nettsider. Motum er siden 2017 etablert i Norge, og har ca. 20 ansatte.

Det børsnoterte Mitsubishi Electric Corporation har virksomheter innen en rekke områder deriblant heiser og rulletrapper.

Siste artikler

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.
X