HMF-historien sesong 3

Sesong 3 i historien om Heismontørenes fagforening er nå ute på nett. Det vil si de første to episodene.

Historien går videre, også i fagforeningene. I sesong tre om historien til HMF vil tiden etter 70-tallet være i fokus. Det vil snakkes om lønna, faget og beskyttelsen av dette, heiskontrollen og konflikter helt frem til nåtid, for å nevne noe.

I et stadig utfordrende arbeidsliv, og et samfunn i forandring forøvrig snakker Terje Skog og Christian Olstad om hva som har vært nøkkelen til HMF de siste 40 årene. Hvilke politiske standpunkter og prioriteringer har gjort nettopp Heismontørenes fagforening til en suksesshistorie? Hvilke oppofringer har blitt gjort for å trygge overenskomstens bestemmelser, eller styrke de? Og hvorfor kjempet fagforeningen for en offentlig heiskontroll, burde ikke dette være et offentlig anliggende?

I første omgang er kun de to første episodene ute, resten kommer etter sommeren.

Se Kampen om lønna og Faget

Forrige artikkelSnart er det sommerferie. Vet du hva du har krav på?
Neste artikkelSosial dumping på luksusskip