2. juni 2023

HMF-historien sesong 3

Sesong 3 i historien om Heismontørenes fagforening er nå ute på nett. Det vil si de første to episodene.

Historien går videre, også i fagforeningene. I sesong tre om historien til HMF vil tiden etter 70-tallet være i fokus. Det vil snakkes om lønna, faget og beskyttelsen av dette, heiskontrollen og konflikter helt frem til nåtid, for å nevne noe.

I et stadig utfordrende arbeidsliv, og et samfunn i forandring forøvrig snakker Terje Skog og Christian Olstad om hva som har vært nøkkelen til HMF de siste 40 årene. Hvilke politiske standpunkter og prioriteringer har gjort nettopp Heismontørenes fagforening til en suksesshistorie? Hvilke oppofringer har blitt gjort for å trygge overenskomstens bestemmelser, eller styrke de? Og hvorfor kjempet fagforeningen for en offentlig heiskontroll, burde ikke dette være et offentlig anliggende?

I første omgang er kun de to første episodene ute, resten kommer etter sommeren.

Se Kampen om lønna og Faget

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X