29. januar 2023

HMF-historien sesong 3

2,440FølgereLik
988FølgereFølg
29AbonnenterAbonnér

Sesong 3 i historien om Heismontørenes fagforening er nå ute på nett. Det vil si de første to episodene.

Historien går videre, også i fagforeningene. I sesong tre om historien til HMF vil tiden etter 70-tallet være i fokus. Det vil snakkes om lønna, faget og beskyttelsen av dette, heiskontrollen og konflikter helt frem til nåtid, for å nevne noe.

I et stadig utfordrende arbeidsliv, og et samfunn i forandring forøvrig snakker Terje Skog og Christian Olstad om hva som har vært nøkkelen til HMF de siste 40 årene. Hvilke politiske standpunkter og prioriteringer har gjort nettopp Heismontørenes fagforening til en suksesshistorie? Hvilke oppofringer har blitt gjort for å trygge overenskomstens bestemmelser, eller styrke de? Og hvorfor kjempet fagforeningen for en offentlig heiskontroll, burde ikke dette være et offentlig anliggende?

I første omgang er kun de to første episodene ute, resten kommer etter sommeren.

Se Kampen om lønna og Faget

Siste artikler

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.

LÆRLINGSAMLING 2022

Det var et rekordbra oppmøte på årets lærlingsamling som fant sted i Bergen den siste helgen i november. Det var et stort engasjement både faglig og politisk, noe som låter bra for fremtiden.
X