1. desember 2023

HMF-historien sesong 3

Sesong 3 i historien om Heismontørenes fagforening er nå ute på nett. Det vil si de første to episodene.

Historien går videre, også i fagforeningene. I sesong tre om historien til HMF vil tiden etter 70-tallet være i fokus. Det vil snakkes om lønna, faget og beskyttelsen av dette, heiskontrollen og konflikter helt frem til nåtid, for å nevne noe.

I et stadig utfordrende arbeidsliv, og et samfunn i forandring forøvrig snakker Terje Skog og Christian Olstad om hva som har vært nøkkelen til HMF de siste 40 årene. Hvilke politiske standpunkter og prioriteringer har gjort nettopp Heismontørenes fagforening til en suksesshistorie? Hvilke oppofringer har blitt gjort for å trygge overenskomstens bestemmelser, eller styrke de? Og hvorfor kjempet fagforeningen for en offentlig heiskontroll, burde ikke dette være et offentlig anliggende?

I første omgang er kun de to første episodene ute, resten kommer etter sommeren.

Se Kampen om lønna og Faget

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X