27. juli 2024

HMF-historien sesong 3

Sesong 3 i historien om Heismontørenes fagforening er nå ute på nett. Det vil si de første to episodene.

Historien går videre, også i fagforeningene. I sesong tre om historien til HMF vil tiden etter 70-tallet være i fokus. Det vil snakkes om lønna, faget og beskyttelsen av dette, heiskontrollen og konflikter helt frem til nåtid, for å nevne noe.

I et stadig utfordrende arbeidsliv, og et samfunn i forandring forøvrig snakker Terje Skog og Christian Olstad om hva som har vært nøkkelen til HMF de siste 40 årene. Hvilke politiske standpunkter og prioriteringer har gjort nettopp Heismontørenes fagforening til en suksesshistorie? Hvilke oppofringer har blitt gjort for å trygge overenskomstens bestemmelser, eller styrke de? Og hvorfor kjempet fagforeningen for en offentlig heiskontroll, burde ikke dette være et offentlig anliggende?

I første omgang er kun de to første episodene ute, resten kommer etter sommeren.

Se Kampen om lønna og Faget

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X