27. juli 2024

HMF gir full støtte til de streikende på Elektrokjemisk overenskomst

Etter 18 timer på overtid hos Riksmekleren, og med liten forhandlingsvilje fra Norsk Industri, endte det lørdag med brudd i forhandlingene på Elektrokjemisk overenskomst.

Dermed gikk 1422 Industri Energi-medlemmer ut i streik fra mandag. Det sentrale kravet for Industri Energi var å styrke de lokale forhandlingene i overenskomsten.

Heismontørene støtter streiken

Heismontørenes Fagforening gir sin fulle støtte til dere som streiker for blant annet bedre aksjonsmuligheter i lokale forhandlinger. Lokale forhandlinger blir dessverre ofte ført utelukkende med hva bedriften er villig til å gi, og ikke arbeidernes ønsker. Og man har få verktøy å stille opp med som klubb og fagforening for å få gjennomslag for sine krav uten å bli angrepet fra NHO og deres venner med såkalte fredspliktsbrudd, skriver Heismontørenes Fagforening i en støtteuttalelse.

Alt for ofte ser vi det blir gitt lave sentrale tillegg med en lovnad fra arbeidsgiverne om at kronene vil komme i de lokale oppgjørene. Men da man møter opp i første forhandlingsmøte med bedriften er ikke den samme villigheten der og man føler seg lurt da det ikke er reelle forhandlinger som blir ført. Ofte får man kun et tilbud og det er «take it or leave it».

Arbeidsfolk fortjener sin del av kaka. Det er dere som skaper verdiene i bedriften, og uten dere ville ikke bedriftene i elektrokjemisk industri ha oppnådd sine overskudd. 

Stå på videre og hold ut et sekund lengre enn arbeidsgiverne. Dere har heismontørenes fulle støtte i ryggen!

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X