28. mars 2024

HMF gir full støtte til de streikende på Elektrokjemisk overenskomst

Etter 18 timer på overtid hos Riksmekleren, og med liten forhandlingsvilje fra Norsk Industri, endte det lørdag med brudd i forhandlingene på Elektrokjemisk overenskomst.

Dermed gikk 1422 Industri Energi-medlemmer ut i streik fra mandag. Det sentrale kravet for Industri Energi var å styrke de lokale forhandlingene i overenskomsten.

Heismontørene støtter streiken

Heismontørenes Fagforening gir sin fulle støtte til dere som streiker for blant annet bedre aksjonsmuligheter i lokale forhandlinger. Lokale forhandlinger blir dessverre ofte ført utelukkende med hva bedriften er villig til å gi, og ikke arbeidernes ønsker. Og man har få verktøy å stille opp med som klubb og fagforening for å få gjennomslag for sine krav uten å bli angrepet fra NHO og deres venner med såkalte fredspliktsbrudd, skriver Heismontørenes Fagforening i en støtteuttalelse.

Alt for ofte ser vi det blir gitt lave sentrale tillegg med en lovnad fra arbeidsgiverne om at kronene vil komme i de lokale oppgjørene. Men da man møter opp i første forhandlingsmøte med bedriften er ikke den samme villigheten der og man føler seg lurt da det ikke er reelle forhandlinger som blir ført. Ofte får man kun et tilbud og det er «take it or leave it».

Arbeidsfolk fortjener sin del av kaka. Det er dere som skaper verdiene i bedriften, og uten dere ville ikke bedriftene i elektrokjemisk industri ha oppnådd sine overskudd. 

Stå på videre og hold ut et sekund lengre enn arbeidsgiverne. Dere har heismontørenes fulle støtte i ryggen!

Siste artikler

ETTER 30 ÅR ER EØS-AVTALEN FORUNDRINGSPAKKEN SOM FÆRRE OG FÆRRE VIL HA

EØS-avtalen trådte i kraft 1. januar 1994, forhandlet frem av Gro Harlem Brundtlands regjering som en forberedelse til EU-medlemskap. Tretti år senere har EØS-avtalen blitt mye mer omfattende enn den skulle være. Regjeringen garanterte for eksempel at alkoholpolitikken lå utenfor EØS. Men importmonopolet måtte oppheves og forbudet mot alkoholreklame er endret.

20 ÅR SIDEN DEN STORE STREIKEN MOT SOSIAL DUMPING 

For over hundre og femti år siden begynte arbeidsfolk her til lands å organisere seg for ikke å underby hverandre i lønn. Tariffavtalene skulle sikre alle arbeidstakere lik lønn for likt arbeid og forebygge sosial dumping.

TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!

Den 14. mars gikk foreningen sammen med en rekke andre fagforeninger ut i en politisk streik mot den foreslåtte økningen av pensjonsalderen.

TID FOR ÅRSMØTER

Våren er i anmarsj og med det følger årsmøter i klubbene og i foreningen.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X