2. juni 2023

HMF gir full støtte til de streikende på Elektrokjemisk overenskomst

Etter 18 timer på overtid hos Riksmekleren, og med liten forhandlingsvilje fra Norsk Industri, endte det lørdag med brudd i forhandlingene på Elektrokjemisk overenskomst.

Dermed gikk 1422 Industri Energi-medlemmer ut i streik fra mandag. Det sentrale kravet for Industri Energi var å styrke de lokale forhandlingene i overenskomsten.

Heismontørene støtter streiken

Heismontørenes Fagforening gir sin fulle støtte til dere som streiker for blant annet bedre aksjonsmuligheter i lokale forhandlinger. Lokale forhandlinger blir dessverre ofte ført utelukkende med hva bedriften er villig til å gi, og ikke arbeidernes ønsker. Og man har få verktøy å stille opp med som klubb og fagforening for å få gjennomslag for sine krav uten å bli angrepet fra NHO og deres venner med såkalte fredspliktsbrudd, skriver Heismontørenes Fagforening i en støtteuttalelse.

Alt for ofte ser vi det blir gitt lave sentrale tillegg med en lovnad fra arbeidsgiverne om at kronene vil komme i de lokale oppgjørene. Men da man møter opp i første forhandlingsmøte med bedriften er ikke den samme villigheten der og man føler seg lurt da det ikke er reelle forhandlinger som blir ført. Ofte får man kun et tilbud og det er «take it or leave it».

Arbeidsfolk fortjener sin del av kaka. Det er dere som skaper verdiene i bedriften, og uten dere ville ikke bedriftene i elektrokjemisk industri ha oppnådd sine overskudd. 

Stå på videre og hold ut et sekund lengre enn arbeidsgiverne. Dere har heismontørenes fulle støtte i ryggen!

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X