3. februar 2023

HMF gir full støtte til de streikende på Elektrokjemisk overenskomst

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Etter 18 timer på overtid hos Riksmekleren, og med liten forhandlingsvilje fra Norsk Industri, endte det lørdag med brudd i forhandlingene på Elektrokjemisk overenskomst.

Dermed gikk 1422 Industri Energi-medlemmer ut i streik fra mandag. Det sentrale kravet for Industri Energi var å styrke de lokale forhandlingene i overenskomsten.

Heismontørene støtter streiken

Heismontørenes Fagforening gir sin fulle støtte til dere som streiker for blant annet bedre aksjonsmuligheter i lokale forhandlinger. Lokale forhandlinger blir dessverre ofte ført utelukkende med hva bedriften er villig til å gi, og ikke arbeidernes ønsker. Og man har få verktøy å stille opp med som klubb og fagforening for å få gjennomslag for sine krav uten å bli angrepet fra NHO og deres venner med såkalte fredspliktsbrudd, skriver Heismontørenes Fagforening i en støtteuttalelse.

Alt for ofte ser vi det blir gitt lave sentrale tillegg med en lovnad fra arbeidsgiverne om at kronene vil komme i de lokale oppgjørene. Men da man møter opp i første forhandlingsmøte med bedriften er ikke den samme villigheten der og man føler seg lurt da det ikke er reelle forhandlinger som blir ført. Ofte får man kun et tilbud og det er «take it or leave it».

Arbeidsfolk fortjener sin del av kaka. Det er dere som skaper verdiene i bedriften, og uten dere ville ikke bedriftene i elektrokjemisk industri ha oppnådd sine overskudd. 

Stå på videre og hold ut et sekund lengre enn arbeidsgiverne. Dere har heismontørenes fulle støtte i ryggen!

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X