30. november 2023

Nye lærlinger 2022

Introduksjonsuka for de nye lærlingene avholdes denne uken ved Opplæringskontoret for heisfaget (Opphei).

Tradisjon tro var foreningen invitert for å snakke om hva en fagforening gjør og hvorfor man bør organisere seg. Fra foreningen deltok Markus Hansen (leder av HMF), Casper Aalen (lærlingrepresentant i HMF styret), Tor-Erik Lundberg (redaktør i HMF) og Erik Tenden (studieleder i HMF). Sistnevnte som stedfortreder for Lars Erik Mørch som er lærlingansvarlig i foreningen.

Leder av foreningen, Markus Hansen, fortalte om foreningen og fordelen ved å være organisert.

«Aldri før har det vært så mange lærlinger inne ved Opphei på en gang», kunne en fornøyd Lars Aleksander Selebø fortelle. Lars er nyansatt faglig leder ved Opphei, med ansvar for å følge opp lærlingene.

«Det er per nå over seksti lærlinger fordelt over tre årskull som for tiden er tilknyttet Opphei» fortsetter den hyggelige Drammenseren. 

Noe som sies å være en ny rekord, og det er i år som i fjor to nye klasser på Opphei.  Tjueen nye lærlinger fra hele landet er fordelt på disse to klassene. Blant de nye lærlingene var det kun en jente

I tillegg til de tjueen lærlingene som er inne på Opphei denne uka, så skal det inn ytterligere syv elektrikere, som går på styrt opplæring for å bli heismontører, på senteret i uke 36.

Lars Aleksander Selebø er faglig leder ved Opphei.

I tillegg til at foreningen fikk anledning til å presentere seg, var også daglig leder i HLF, Ben Gjerland, invitert for å fortelle om deres arbeid og bidrag til bransjen. Lærlingene fikk også matnyttig informasjon av to representanter fra Avdeling fagopplæring i Oslo kommune.

Ben Gjerland , daglig leder i HLF (NHO), fortale om HLF.

Nye lærlinger fordelt på bedriftene:

Fire lærlinger i Kone.

Seks lærlinger i TKE.

Fire lærlinger i OTIS.

Fem lærlinger i Schindler.

En lærling i Motum AS.

En lærling i Orona.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X