21. mai 2024

Analoge heisalarmer må oppdateres

Det 100 år gamle kobbernettet i Norge er under avvikling, og nedkoblingen er allerede startet og den 31. oktober vil hele det analoge nettet til Telenor være stengt.

Innen den tid må alle heiser med heisalarmer som benytter Telenors analoge linje oppgraderes eller bytte alarmsystemet slik at heisen har en alarm som er tilknyttet døgnbemannet vakt, skriver DIBK. Dette for å unngå at heisen blir avstengt, eller i verste fall at noen blir sittende fast i heisen uten å få tak i hjelp. 

Alternativet er å benytte en heisalarmoverføring via GSM. Men vær obs på at dersom det er GSM som er basert på 2G-nettet, så er også denne løsningen planlagt å kobles ned i løpet av 2025.

I følge Plan- og bygningsloven med tilhørende Byggteknisk forskrift, TEK 17, skal alle heiser ha en alarm som er tilknyttet døgnbemannet vakt. Med videre utdypning om kravet i Heisdirektivet og standarden. Det er eier av heisen som er ansvarlig for at det strenge regelverket for å ivareta liv og helse ivaretas. Det skal fortsatt være flere tusen heiser som fortsatt benytter analoge telelinjer. 

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X