3. februar 2023

Analoge heisalarmer må oppdateres

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Det 100 år gamle kobbernettet i Norge er under avvikling, og nedkoblingen er allerede startet og den 31. oktober vil hele det analoge nettet til Telenor være stengt.

Innen den tid må alle heiser med heisalarmer som benytter Telenors analoge linje oppgraderes eller bytte alarmsystemet slik at heisen har en alarm som er tilknyttet døgnbemannet vakt, skriver DIBK. Dette for å unngå at heisen blir avstengt, eller i verste fall at noen blir sittende fast i heisen uten å få tak i hjelp. 

Alternativet er å benytte en heisalarmoverføring via GSM. Men vær obs på at dersom det er GSM som er basert på 2G-nettet, så er også denne løsningen planlagt å kobles ned i løpet av 2025.

I følge Plan- og bygningsloven med tilhørende Byggteknisk forskrift, TEK 17, skal alle heiser ha en alarm som er tilknyttet døgnbemannet vakt. Med videre utdypning om kravet i Heisdirektivet og standarden. Det er eier av heisen som er ansvarlig for at det strenge regelverket for å ivareta liv og helse ivaretas. Det skal fortsatt være flere tusen heiser som fortsatt benytter analoge telelinjer. 

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X