1. desember 2023

Analoge heisalarmer må oppdateres

Det 100 år gamle kobbernettet i Norge er under avvikling, og nedkoblingen er allerede startet og den 31. oktober vil hele det analoge nettet til Telenor være stengt.

Innen den tid må alle heiser med heisalarmer som benytter Telenors analoge linje oppgraderes eller bytte alarmsystemet slik at heisen har en alarm som er tilknyttet døgnbemannet vakt, skriver DIBK. Dette for å unngå at heisen blir avstengt, eller i verste fall at noen blir sittende fast i heisen uten å få tak i hjelp. 

Alternativet er å benytte en heisalarmoverføring via GSM. Men vær obs på at dersom det er GSM som er basert på 2G-nettet, så er også denne løsningen planlagt å kobles ned i løpet av 2025.

I følge Plan- og bygningsloven med tilhørende Byggteknisk forskrift, TEK 17, skal alle heiser ha en alarm som er tilknyttet døgnbemannet vakt. Med videre utdypning om kravet i Heisdirektivet og standarden. Det er eier av heisen som er ansvarlig for at det strenge regelverket for å ivareta liv og helse ivaretas. Det skal fortsatt være flere tusen heiser som fortsatt benytter analoge telelinjer. 

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X