22. juni 2024

Heiscup 2022

Under en strålende sol samlet spillere og tilskuere fra den norske heisbransjen seg til fotballfest i Estepona rett utenfor Marbella lørdag den 24. september.

Allerede under gruppespillet viste Kone at de var i storform ved å slå Schindler Oslo 3-1. Deretter gikk det slag i slag med hele 8-1 over Snowballs (PMS) – laget i fra Nord. Etter å ha slått TKE Kristiansand, med tilnavnet Ihlens disipler, 5-1 og et tap mot et knallsterkt lag fra Orona 2-1 var de likevel videre. Etter å ha slått ut Otis 6-3 i semifinalen var de dermed klare for finale. 

Foreningslaget Pampas fikk andre plass etter et knepent tap mot Kone.

Årets joker må være foreningslaget Pampas, som viste muskler under årets heiscup. De stilte mannsterke med flere innbyttere enn de fleste andre og kunne stadig stille med friske bein. Det sies at snittalderen har sunket noe, selv om lagets målvakt har passert 70 år. Alder til tross – Per Arne Salo Jensen sto godt i buret for Pampas og ble med dette hedret som årets keeper. «Jeg tar et år til», sier Petter’n i en kommentar.

Pettern (70 år) sto i mål for Pampas i år, og ble for dette hedret med prisen som årets keeper.

Etter at Pampas hadde slått Otis 4-2, Stians disipler (TKE Oslo) hele 7-0, Bad Boys fra Bergen 4-3 og en uavgjort mot Vidars disipler, TKE Bergen, var også de klare for semifinale. I semien slo Pampas laget fra Orona 6-4.

Selv om fotball er et lagspill – så er det enkelt spillere som skilte seg klart ut på Pampas. For det var ikke uten grunn at Casper Aalen fikk prisen som årets toppscorer. Casper sitter for øvrig som lærlingerepresentanten i foreningsstyret til HMF.

Casper Aalen (i midten) på Pampas fikk prisen som årets toppscorer!

Finalen

Det var en nervepirrende finale og begge lagene var innstilt på å komme øverst på pallen i år. Men Kone ble for sterke for pampa som måtte se seg slått med et mål, så dermed ble drømmen til Pampas om endelig å få oppleve øverste plass på pallen knust. Kampen endte med en knepen 5-4 seier til Kone. Vi gratulerer!

Kone ble for sterke for foreningslaget Pampas i finalen!

Jumbofinalen

I årets jumbofinale møtte Schindler Oslo – Bad Boys om den ikke fullt så prestisjetunge prisen som årets jumbo. Det en gang så stolte laget fra Schindler var i år tydelig dårlig forberedt til årets heiscup, og ikke en gang hadde de drakter til alle spillerne. Så til tross for at de hadde fått forsterkninger fra Schindler i Drammen ved Bjørn Verde Thon kom de til kort mot Bad Boys som tok med seg prisen som nest dårligst hjem til byen mellom de syv fjell. Det skal sies at Schindler gjorde det langt bedre under den uoffisielle strandvolleyballturneringen som foregikk fredag formiddag.

Schindler Oslo. Bjørn Verde Thon (t.h.) fra Schindler Drammen var et godt bidrag for Oslolaget.

I år gikk ikke årets kjemper til en enkelt spiller – men til et helt lag. Her var det TKE Bergen, kjent som Vidars disipler, som fikk prisen for sine bragder på banen. Den livlige gjengen og det samme laget fikk også prisen som årets publikummere for sine bragder utenfor banen.

Hadde det vært en pris for mest sporty kjemper, så hadde nok trolig Henrik Andre Åsgård fra Schindler dratt i havn denne prisen. Lærlingen fra Oslo stilte villig opp for hele fire lag som manglet spillere grunnet skader og annet ureglementert fravær.

Henrik Andre Åsgård (t.v.) fra Schindler Oslo var sporty og bidro for tilsammen fire lag under cupen!

Vellykket heiscup

Vi kan nok oppsummere med at dette var en vellykket heiscup på den spanske solkysten med mye sosialisering hvor vi fikk blitt enda bedre kjent med hverandre på tvers av klubber fra nord til sør. Med Riga som vertsnasjon for heiscupen i 2023 satser vi på enda flere deltagere og en runde til med fotball, samhold og mye morro!

Otis
Orona stilte med et råsterkt lag i år. Elias (nr 3 f.v. bak) spilte ikke for Orona, men er bare veldig glad i å bli fotografert.
Bad Boys fra Bergen tok prisen som årets jumbo.
TKE Kristiansand alias Ihlens disipler.
En engasjert Erik Eikedalen
Orona mot Pampas. Mørk og Johansen i duell foran mål.
Kone mot Pampas.
Pampas mot Kone.
Orona stilte med både borte og hjememdrakt.
Hovedtillitsvalgt på Otis Thomas Skoglund (nr 2 f.v.) kjemper.
Keeper for Snowballs voktet buret bra!
Markus tar lederansvar og kjøler ned spillerne i varmen.
Pettern voktet buret til Pampas.
Polden og Syvertsen snakker ut etter at de to bautaene kolliderte i en kamp.
Schindler hevdet seg i den uoffisielle strandvolleyballkampen.
Trekningen foregikk på fredagen.
Det var god stemning under fredagens trekning.
Alle så ut til å kose seg under lørdagens bankett.
Ingen bankett uten underholdning.

Siste artikler

TARIFFOPPGJØRET – LO-LEDELSEN FORNEKTER SEG IKKE

En fagbevegelse uten streikerett - eller som ikke våger å ta rettigheten i egne hender dersom den formelt er fraværende, er ingen ordentlig fagbevegelse.

KARTLEGGER EKSPONERINGEN AV BYGGSTØV VED RENOVERING AV BYGG

Det er ikke kun på nye byggeprosjekter hvor bygningsarbeidere kan bli eksponert for byggstøv. I et pågående forskningsprosjekt skal Statens arbeidsmiljøinstitutt karakterisere støvet som dannes gjennom renovering av eksiterende bygg.

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X