27. juli 2024

Heismontørene støtter de streikende i private barnehager

Etter at det ble brudd i meklingen i lønnsoppgjøret mellom Private Barnehagers Landsforbund og Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta gikk de tre forbundene ut i streik for noe så selvfølgelig som en pensjon som nær alle andre ansatte i barnehagesektoren har!

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) vil ikke gi sine ansatte i PBL-barnehagene en AFP-ordning (Avtalefestet pensjon) som gir et livsvarig tillegg på toppen av tjenestepensjonsordningen, selv om dette er avtalt i protokollene både i 2019, 2020 og 2021. 

«Etter gjentatte ganger å ha bli lovet en pensjon som nær alle andre ansatte i barnehagesektoren har, måtte vi til slutt sette ned foten. Vi krevde en anstendig pensjon for ansatte i PBL. Hvis ikke vil de som jobber i PBL tape titusener av kroner når de blir pensjonister og skal leve av pensjonen», skriver Utdanningsforbundet.

«Dette er en situasjon som rammer barna og deres foresatte, og som vi sterkt ønsket å unngå. PBL gav oss dessverre ikke noe valg.»

Full støtte til de streikende

Styret i Heismontørenes Fagforening gir sin fulle støtte til dere som streiker for noe så selvfølgelig som retten til en pensjon å leve av i privat barnehagesektor!

Stå på videre og hold ut et sekund lengre enn arbeidsgiverne. Dere har heismontørenes fulle støtte i ryggen!

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X