30. november 2022

Heismontørene støtter de streikende i private barnehager

2,440FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Etter at det ble brudd i meklingen i lønnsoppgjøret mellom Private Barnehagers Landsforbund og Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta gikk de tre forbundene ut i streik for noe så selvfølgelig som en pensjon som nær alle andre ansatte i barnehagesektoren har!

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) vil ikke gi sine ansatte i PBL-barnehagene en AFP-ordning (Avtalefestet pensjon) som gir et livsvarig tillegg på toppen av tjenestepensjonsordningen, selv om dette er avtalt i protokollene både i 2019, 2020 og 2021. 

«Etter gjentatte ganger å ha bli lovet en pensjon som nær alle andre ansatte i barnehagesektoren har, måtte vi til slutt sette ned foten. Vi krevde en anstendig pensjon for ansatte i PBL. Hvis ikke vil de som jobber i PBL tape titusener av kroner når de blir pensjonister og skal leve av pensjonen», skriver Utdanningsforbundet.

«Dette er en situasjon som rammer barna og deres foresatte, og som vi sterkt ønsket å unngå. PBL gav oss dessverre ikke noe valg.»

Full støtte til de streikende

Styret i Heismontørenes Fagforening gir sin fulle støtte til dere som streiker for noe så selvfølgelig som retten til en pensjon å leve av i privat barnehagesektor!

Stå på videre og hold ut et sekund lengre enn arbeidsgiverne. Dere har heismontørenes fulle støtte i ryggen!

Siste artikler

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?
X