13. juli 2024

Streik i Kone Spania

Da heismontører i Kone Spania ikke kom til enighet med arbeidsgiverne i årets lønnsforhandlinger, ble dette markert med en to dagers streik torsdag 13. og fredag 14. oktober.

Hovedkravet i årets forhandlinger er ikke overaskende lønn, og lenge så det ut til at Kone ville imøtekomme de ansattes minimumskrav på 4 % + 4 % + 4 %, da fordelt over tre år. Etter hva redaksjonen kjenner til skal bedriften først ha tilbudt de ansatte en akseptabel lønnsøkning på 4 % + 3,8 % + 3 %, noe som ledelsen senere trakk tilbake.

Representantene fra fagforeningen i Spania tordner og kaller det respektløst ovenfor de ansatte og sier at en konflikt var unngåelig da ledelsen viste udugelighet og liten vilje til å komme frem til en løsning.

Dermed eskalert konflikten og i forbindelse med konsernets forum for tillitsvalgte som ble avholdt i Madrid den 13. oktober hvor ledelsen fra Europa var representert, dro de ansatte i gang en storstilt demonstrasjon i byen. De tillitsvalgte på forumet tilsluttet seg demonstrasjonen.

Den spanske fagforeningen i Kone demonstrerer over liten forhandlingsvilje hos ledelsen.

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X