30. november 2022

Streik i Kone Spania

2,440FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Da heismontører i Kone Spania ikke kom til enighet med arbeidsgiverne i årets lønnsforhandlinger, ble dette markert med en to dagers streik torsdag 13. og fredag 14. oktober.

Hovedkravet i årets forhandlinger er ikke overaskende lønn, og lenge så det ut til at Kone ville imøtekomme de ansattes minimumskrav på 4 % + 4 % + 4 %, da fordelt over tre år. Etter hva redaksjonen kjenner til skal bedriften først ha tilbudt de ansatte en akseptabel lønnsøkning på 4 % + 3,8 % + 3 %, noe som ledelsen senere trakk tilbake.

Representantene fra fagforeningen i Spania tordner og kaller det respektløst ovenfor de ansatte og sier at en konflikt var unngåelig da ledelsen viste udugelighet og liten vilje til å komme frem til en løsning.

Dermed eskalert konflikten og i forbindelse med konsernets forum for tillitsvalgte som ble avholdt i Madrid den 13. oktober hvor ledelsen fra Europa var representert, dro de ansatte i gang en storstilt demonstrasjon i byen. De tillitsvalgte på forumet tilsluttet seg demonstrasjonen.

Den spanske fagforeningen i Kone demonstrerer over liten forhandlingsvilje hos ledelsen.

Siste artikler

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?
X