25. oktober 2024

Streik i Kone Spania

Da heismontører i Kone Spania ikke kom til enighet med arbeidsgiverne i årets lønnsforhandlinger, ble dette markert med en to dagers streik torsdag 13. og fredag 14. oktober.

Hovedkravet i årets forhandlinger er ikke overaskende lønn, og lenge så det ut til at Kone ville imøtekomme de ansattes minimumskrav på 4 % + 4 % + 4 %, da fordelt over tre år. Etter hva redaksjonen kjenner til skal bedriften først ha tilbudt de ansatte en akseptabel lønnsøkning på 4 % + 3,8 % + 3 %, noe som ledelsen senere trakk tilbake.

Representantene fra fagforeningen i Spania tordner og kaller det respektløst ovenfor de ansatte og sier at en konflikt var unngåelig da ledelsen viste udugelighet og liten vilje til å komme frem til en løsning.

Dermed eskalert konflikten og i forbindelse med konsernets forum for tillitsvalgte som ble avholdt i Madrid den 13. oktober hvor ledelsen fra Europa var representert, dro de ansatte i gang en storstilt demonstrasjon i byen. De tillitsvalgte på forumet tilsluttet seg demonstrasjonen.

Den spanske fagforeningen i Kone demonstrerer over liten forhandlingsvilje hos ledelsen.

Siste artikler

STREIKEFORBUDET

Tvunget frem av Høyre og Bondepartiet ble det i 1927 vedtatt nye lover som i praksis fratok arbeidstakerne streikeretten, skjerpet straffeansvaret for deltakelse eller ved oppfordring til ulovlige streiker og kriminalisering av ethvert forsøk på å forhindre eller forulempe streikebrytere.

Yrkesskadeforsikring: Et viktig sikkerhetsnett for arbeidstakere?

Yrkesskadeforsikring er en forsikring som arbeidsgivere i Norge er lovpålagt å tegne for sine ansatte. Forsikringen dekker skader og sykdommer som oppstår som følge av arbeid eller arbeidsforhold, og skal i prinsippet gi økonomisk støtte til arbeidstakere som blir skadet eller syke på jobb. Men selv om yrkesskadeforsikringen skal være en relativt sikker beskyttelse, er det flere fallgruver vi bør være klar over for å sikre at vi får den erstatningen vi har krav på.

HEISMONTASJEN PÅ NYE DRAMMEN SYKEHUS

I 2019 var oppstarten for byggingen av nye Drammen sykehus, som etter planene skal stå klart i 2025. Da skal det det nye sykehuset erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus.

DSB PRESISERER KRAV TIL FAGLIG LEDER

Den 3. september var det møte i Standard Norge komité (SN/K-037) som omhandler heis, løfteinnretninger, rulletrapp og rullefortau.
2,497FølgereLik
1,089FølgereFølg
45AbonnenterAbonnér
X