30. september 2023

Streik i Kone Spania

Da heismontører i Kone Spania ikke kom til enighet med arbeidsgiverne i årets lønnsforhandlinger, ble dette markert med en to dagers streik torsdag 13. og fredag 14. oktober.

Hovedkravet i årets forhandlinger er ikke overaskende lønn, og lenge så det ut til at Kone ville imøtekomme de ansattes minimumskrav på 4 % + 4 % + 4 %, da fordelt over tre år. Etter hva redaksjonen kjenner til skal bedriften først ha tilbudt de ansatte en akseptabel lønnsøkning på 4 % + 3,8 % + 3 %, noe som ledelsen senere trakk tilbake.

Representantene fra fagforeningen i Spania tordner og kaller det respektløst ovenfor de ansatte og sier at en konflikt var unngåelig da ledelsen viste udugelighet og liten vilje til å komme frem til en løsning.

Dermed eskalert konflikten og i forbindelse med konsernets forum for tillitsvalgte som ble avholdt i Madrid den 13. oktober hvor ledelsen fra Europa var representert, dro de ansatte i gang en storstilt demonstrasjon i byen. De tillitsvalgte på forumet tilsluttet seg demonstrasjonen.

Den spanske fagforeningen i Kone demonstrerer over liten forhandlingsvilje hos ledelsen.

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,036FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X