22. mars 2023

HEISMONTASJE PÅ DET NYE NASJONALMUSEET

Den 11. juni 2022 åpnet Nordens største kunstmuseum i Oslo. For å få det hele til å fungere er man avhengig av velfungerende heiser!

Museet, som er sentralt plassert ved Rådhusplassen i Oslo, rommer eldre og moderne kunst, samtidskunst, arkitektur og design fordelt på et utstillingsareale på 14 000 m².

Foto: Ken Opprann.

«Materialene skal tåle tidens tann, slik at bygningen kan eldes med patina og verdighet», siteres arkitekten Klaus Schuwerk på nasjonalmuseets hjemmesider. Da er det godt å vite at det er dyktige heismontører fra Otis som har stått for heismontasjen.

Håvard Eriksen (Otis) monterte heiser på det nye museet. Foto: Ken Opprann.

«Vi har levert 17 heiser til det nye museet», sier heismontør Martin Aune som er en av montørene som var delaktig i monteringen av en 10 tonns vareheis. I tillegg får vi vite at det er en matheis og en skrueheis i bygget.

Den nesten tre tonn tunge heismoteren heises på plass i heissjakt i femte etasje «Back of house». Asbjørn Qvigstad (blå hjelm), Håvard Eriksen og Kristian Haakonsen (i liften) Foto: Ken Opprann.

«Tre av heisene er vareheiser hvor en tar 5-tonn og to av de tar 10 tonn», legger heismontør Håvard Eriksen til. Håvard er en av montørene som har vært lengst på byggeprosjektet. Han forteller at den ene 10 tonns vareheisen har horisontale dører med egne dørmotorer i hver etasje. Heisene med de største dørene er fem meter høye og tre meter brede, og vareheisene kan ta henholdsvis 31 og 33 personer.

Morten Steen (hvit hjelm) og Marcus Østvold monterer heis i 2. etasje utenfor Munch-rommet. Foto: Ken Opprann.

«Det har vært et veldig bra prosjekt med Statsbygg som byggherre», forteller Håvard som ikke har noe å utsette og sier at brakkeforholdene var upåklagelig da vi spør om hvordan det har vært å jobbe på prosjektet.

Asbjørn Qvigstad (blå hjelm) og Håvard Eriksen monterer overstykke i vareheisen opp til Lyshallen (Alabasthallen). Foto: Ken Opprann.

I tillegg til de to har det vært flere andre montører inne fra Otis på det store byggeprosjektene.

Foto: Ken Opprann.

Siste artikler

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.

Vannkrafta er vår! Bli med på aksjonsdag og politisk streik

Strømprisene i Norge er på rekordhøyt nivå og mange har problemer med å betale strømregningene. Samtidig er mesteparten av norsk kraftproduksjon er eid av staten. Krafta er vår felles eiendom. Det betyr at vi ikke trenger å overlate strømprisene til markedet alene, men kan regulere kraftmarkedet politisk.

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Vi krever slutt på sosial dumping på Heisplan AS!

Siden i fjor sommer har vi forsøkt å få på plass tariffavtale på heisbedriften Heisplan AS. Heisplan nekter å etterkomme vårt krav.
2,452FølgereLik
989FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X