22. juni 2024

HEISMONTASJE PÅ DET NYE NASJONALMUSEET

Den 11. juni 2022 åpnet Nordens største kunstmuseum i Oslo. For å få det hele til å fungere er man avhengig av velfungerende heiser!

Museet, som er sentralt plassert ved Rådhusplassen i Oslo, rommer eldre og moderne kunst, samtidskunst, arkitektur og design fordelt på et utstillingsareale på 14 000 m².

Foto: Ken Opprann.

«Materialene skal tåle tidens tann, slik at bygningen kan eldes med patina og verdighet», siteres arkitekten Klaus Schuwerk på nasjonalmuseets hjemmesider. Da er det godt å vite at det er dyktige heismontører fra Otis som har stått for heismontasjen.

Håvard Eriksen (Otis) monterte heiser på det nye museet. Foto: Ken Opprann.

«Vi har levert 17 heiser til det nye museet», sier heismontør Martin Aune som er en av montørene som var delaktig i monteringen av en 10 tonns vareheis. I tillegg får vi vite at det er en matheis og en skrueheis i bygget.

Den nesten tre tonn tunge heismoteren heises på plass i heissjakt i femte etasje «Back of house». Asbjørn Qvigstad (blå hjelm), Håvard Eriksen og Kristian Haakonsen (i liften) Foto: Ken Opprann.

«Tre av heisene er vareheiser hvor en tar 5-tonn og to av de tar 10 tonn», legger heismontør Håvard Eriksen til. Håvard er en av montørene som har vært lengst på byggeprosjektet. Han forteller at den ene 10 tonns vareheisen har horisontale dører med egne dørmotorer i hver etasje. Heisene med de største dørene er fem meter høye og tre meter brede, og vareheisene kan ta henholdsvis 31 og 33 personer.

Morten Steen (hvit hjelm) og Marcus Østvold monterer heis i 2. etasje utenfor Munch-rommet. Foto: Ken Opprann.

«Det har vært et veldig bra prosjekt med Statsbygg som byggherre», forteller Håvard som ikke har noe å utsette og sier at brakkeforholdene var upåklagelig da vi spør om hvordan det har vært å jobbe på prosjektet.

Asbjørn Qvigstad (blå hjelm) og Håvard Eriksen monterer overstykke i vareheisen opp til Lyshallen (Alabasthallen). Foto: Ken Opprann.

I tillegg til de to har det vært flere andre montører inne fra Otis på det store byggeprosjektene.

Foto: Ken Opprann.

Siste artikler

TARIFFOPPGJØRET – LO-LEDELSEN FORNEKTER SEG IKKE

En fagbevegelse uten streikerett - eller som ikke våger å ta rettigheten i egne hender dersom den formelt er fraværende, er ingen ordentlig fagbevegelse.

KARTLEGGER EKSPONERINGEN AV BYGGSTØV VED RENOVERING AV BYGG

Det er ikke kun på nye byggeprosjekter hvor bygningsarbeidere kan bli eksponert for byggstøv. I et pågående forskningsprosjekt skal Statens arbeidsmiljøinstitutt karakterisere støvet som dannes gjennom renovering av eksiterende bygg.

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X