28. januar 2023

ROBOTENE INNTAR HEISSJAKTA

2,440FølgereLik
988FølgereFølg
29AbonnenterAbonnér

Varso Tower i Warzawa, Polen, er en av få bygg i verden hvor en installasjonsrobot er blitt benyttet for å borre opp ekspansjonsbolter for heismontasjen.

Varso Tower er med sine 310 meter blitt EUs høyeste bygg og slår da den gamle rekorden til Commerzbank Tower i Frankfurt.

Schindler har stått for levering av heisene, og det er en av de første skyskraperne i verden hvor Schindlers installasjonsrobot R.I.S.E. er blitt benyttet.

R.I.S.E. er en forkortelse for Robotic Installation System for Elevators. Roboten ble først lansert i 2017 som en prototype, og gikk igjennom flere tester inkludert The Circle på Zürich flyplass. Roboten er siden blitt benyttet i Uptown Tower i Dubai og Trlllple i Wien, Østerrike og nå i Varso Tower. 

Siste artikler

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.

LÆRLINGSAMLING 2022

Det var et rekordbra oppmøte på årets lærlingsamling som fant sted i Bergen den siste helgen i november. Det var et stort engasjement både faglig og politisk, noe som låter bra for fremtiden.
X