30. november 2023

ROBOTENE INNTAR HEISSJAKTA

Varso Tower i Warzawa, Polen, er en av få bygg i verden hvor en installasjonsrobot er blitt benyttet for å borre opp ekspansjonsbolter for heismontasjen.

Varso Tower er med sine 310 meter blitt EUs høyeste bygg og slår da den gamle rekorden til Commerzbank Tower i Frankfurt.

Schindler har stått for levering av heisene, og det er en av de første skyskraperne i verden hvor Schindlers installasjonsrobot R.I.S.E. er blitt benyttet.

R.I.S.E. er en forkortelse for Robotic Installation System for Elevators. Roboten ble først lansert i 2017 som en prototype, og gikk igjennom flere tester inkludert The Circle på Zürich flyplass. Roboten er siden blitt benyttet i Uptown Tower i Dubai og Trlllple i Wien, Østerrike og nå i Varso Tower. 

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X