29. januar 2023

KONE KJØPER STARLIFT

2,440FølgereLik
988FølgereFølg
29AbonnenterAbonnér

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Starlift ble etablert i 2009 og drives som et aksjeselskap med fem aksjonærer på eiersiden. I følge proff.no eier Kjell Roald Skram og Per Kristian Nordnes 42 prosent av aksjene hver. Starlift hadde i 2021 driftsinntekter på 51 459  000 NOK og 45 ansatte.

Kone er et finsk konsern, og er en av verdens største leverandører av heiser og rulletrapper. Kone ble først etablert i Norge i 1968 etter et oppkjøp av Asea Graham. Siden har bedriften vokst seg store og har etter oppkjøp blant annet fusjonert med Fortuna mek. Verksted (1981), Ameco Heis og Erling Storm Heis AS (1994), Melbye Heisservice AS (2014), Ribe Heis AS (2016) og nå Starlift AS (2023).

Siste artikler

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.

LÆRLINGSAMLING 2022

Det var et rekordbra oppmøte på årets lærlingsamling som fant sted i Bergen den siste helgen i november. Det var et stort engasjement både faglig og politisk, noe som låter bra for fremtiden.

Medlem nummer 1000

92 år etter stiftelsen, nådde Heismontørenes Fagforening i høst endelig 1000 medlemmer!
X