13. juli 2024

Den nye opplysningsorganisasjonen «Hva må gjøres?» avholder lanseringsmøte torsdag 9. februar

Organisasjonen er stiftet av aktivistene John Thomas Suhr, Harald Berntsen, Jon Langdal, Janne Lisesdatter Håkonsen, Kjell Bjørgeengen og Terje Skog, og har blant annet som formål å drive studier i Karl Marx sin kritikk av den politiske økonomi, og i arbeidernes erfaringer i kampen for sine klasseinteresser.

«I kampen for dagsinteressene og kampen for en sosialistisk revolusjon, er det nødvendig for arbeiderklassen å drive studier,» kan vi lese i organisasjonens invitasjon til lanseringsmøte. Her vil organisasjonens visjoner og formål presenteres for alle interesserte. Møtet avholdes i lokalene til Oslo-Akershus Handel og Kontor på Youngstorget.

«Vi vil øke arbeiderklassens bevissthet om sin egen rolle som det verdiskapende subjekt i produksjonen,» forteller Terje Skog oss. Han er en av stifterne av organisasjonen, og også tidligere leder i HMF. Organisasjonen mener en slik bevissthet vil styrke arbeidernes kampvilje, og ikke minst vil det kunne øke forståelsen av at arbeiderklassen må skape et samfunn fri for utbytting. Terje forteller videre at «formålet vil bli fremmet gjennom studier i politisk økonomi, med spesielt vekt på det som betegnes som arbeidsverditeorien – at det kun er arbeid som skaper verdier. Samt studier i arbeiderbevegelsens historie, og ikke minst gjennom møter og seminarer hvor arbeidere imellom utveksler kamperfaring.»

Konkret og umiddelbart vil organisasjonen gjennomføre kurs i grunnleggende innføring i Marx sin kritikk av den politiske økonomi. Terje forklarer: «Det vil si en framstilling av den styrende logikken i det kapitalistiske samfunn vi lever i. Dette gjør vi gjennom fem møter.»

Neste kurs er allerede i planleggingsfasen, og vil ta for seg klasser og grupper i det borgerlige samfunn. «Videre utvikler vi kurs om staten og dens klassekarakter, og et kurs om imperialismen,» avslutter Skog. Kursene vil i tillegg til å foregå med fysisk oppmøte, også kjøres via Zoom eller lignende plattformer for grupper som holder til utenfor Oslo.

Lanseringsmøtet avholdes torsdag 9. februar klokken 19.00 i lokalene til Oslo-Akershus Handel og Kontor i Youngstorget 2B. Inngangen er inne i Folketeaterpassasjen, mot Youngstorget, rett bak fiskebutikken, på høyre side i tredje etasje.

Vel møtt!

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X