22. mars 2023

Den nye opplysningsorganisasjonen «Hva må gjøres?» avholder lanseringsmøte torsdag 9. februar

Organisasjonen er stiftet av aktivistene John Thomas Suhr, Harald Berntsen, Jon Langdal, Janne Lisesdatter Håkonsen, Kjell Bjørgeengen og Terje Skog, og har blant annet som formål å drive studier i Karl Marx sin kritikk av den politiske økonomi, og i arbeidernes erfaringer i kampen for sine klasseinteresser.

«I kampen for dagsinteressene og kampen for en sosialistisk revolusjon, er det nødvendig for arbeiderklassen å drive studier,» kan vi lese i organisasjonens invitasjon til lanseringsmøte. Her vil organisasjonens visjoner og formål presenteres for alle interesserte. Møtet avholdes i lokalene til Oslo-Akershus Handel og Kontor på Youngstorget.

«Vi vil øke arbeiderklassens bevissthet om sin egen rolle som det verdiskapende subjekt i produksjonen,» forteller Terje Skog oss. Han er en av stifterne av organisasjonen, og også tidligere leder i HMF. Organisasjonen mener en slik bevissthet vil styrke arbeidernes kampvilje, og ikke minst vil det kunne øke forståelsen av at arbeiderklassen må skape et samfunn fri for utbytting. Terje forteller videre at «formålet vil bli fremmet gjennom studier i politisk økonomi, med spesielt vekt på det som betegnes som arbeidsverditeorien – at det kun er arbeid som skaper verdier. Samt studier i arbeiderbevegelsens historie, og ikke minst gjennom møter og seminarer hvor arbeidere imellom utveksler kamperfaring.»

Konkret og umiddelbart vil organisasjonen gjennomføre kurs i grunnleggende innføring i Marx sin kritikk av den politiske økonomi. Terje forklarer: «Det vil si en framstilling av den styrende logikken i det kapitalistiske samfunn vi lever i. Dette gjør vi gjennom fem møter.»

Neste kurs er allerede i planleggingsfasen, og vil ta for seg klasser og grupper i det borgerlige samfunn. «Videre utvikler vi kurs om staten og dens klassekarakter, og et kurs om imperialismen,» avslutter Skog. Kursene vil i tillegg til å foregå med fysisk oppmøte, også kjøres via Zoom eller lignende plattformer for grupper som holder til utenfor Oslo.

Lanseringsmøtet avholdes torsdag 9. februar klokken 19.00 i lokalene til Oslo-Akershus Handel og Kontor i Youngstorget 2B. Inngangen er inne i Folketeaterpassasjen, mot Youngstorget, rett bak fiskebutikken, på høyre side i tredje etasje.

Vel møtt!

Siste artikler

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.

Vannkrafta er vår! Bli med på aksjonsdag og politisk streik

Strømprisene i Norge er på rekordhøyt nivå og mange har problemer med å betale strømregningene. Samtidig er mesteparten av norsk kraftproduksjon er eid av staten. Krafta er vår felles eiendom. Det betyr at vi ikke trenger å overlate strømprisene til markedet alene, men kan regulere kraftmarkedet politisk.

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Vi krever slutt på sosial dumping på Heisplan AS!

Siden i fjor sommer har vi forsøkt å få på plass tariffavtale på heisbedriften Heisplan AS. Heisplan nekter å etterkomme vårt krav.
2,452FølgereLik
989FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X