13. juli 2024

NEKTES TARIFFAVTALE I 360 LOGISTICS

Landsråd i Heismontørenes Fagforening støtter de streikende lagerarbeiderne i 360 Logistics som nektes tariffavtale.

Bedriften begrunner avslaget med at «vi er ikke en sånn bedrift som har tariff», og i stedet for å komme de ansatte i møte har de bortvist de streikende fra bedriftens parkeringsplass.

Da Landsråd i Heismontørenes Fagforening tilsluttet seg en demonstrasjon til støtte for de streikende tirsdag den 14. februar hadde de streiket siden den 9. februar for noe så selvfølgelig som en tariffavtale.

Bortvisningen fra parkeringsplassen stoppet ikke de over hundre fremmøte som vil vise sin støtte til de 14 lageransatte som var i streik. Demonstrasjonen foregikk derfor på fortauet på hver sin side av den trafikkerte Haraldrudveien utenfor bedriften. På grunn av utestengelsen fra bedriften må de streikende benytte toalettene hos snille naboer.

Flere kjente fjes fra HMF var å se på demonstrasjonen.

I følge frifagbevegelse.no vil en tariffavtale bety en lønnsøkning på mer enn 50 kroner timen, noe som på en årslønn i full stilling vil utgjør nesten 100 000 kroner. I tillegg vil de få retten til AFP. Dette på lik linje med andre i logistikkbransjen.

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X