22. mars 2023

NEKTES TARIFFAVTALE I 360 LOGISTICS

Landsråd i Heismontørenes Fagforening støtter de streikende lagerarbeiderne i 360 Logistics som nektes tariffavtale.

Bedriften begrunner avslaget med at «vi er ikke en sånn bedrift som har tariff», og i stedet for å komme de ansatte i møte har de bortvist de streikende fra bedriftens parkeringsplass.

Da Landsråd i Heismontørenes Fagforening tilsluttet seg en demonstrasjon til støtte for de streikende tirsdag den 14. februar hadde de streiket siden den 9. februar for noe så selvfølgelig som en tariffavtale.

Bortvisningen fra parkeringsplassen stoppet ikke de over hundre fremmøte som vil vise sin støtte til de 14 lageransatte som var i streik. Demonstrasjonen foregikk derfor på fortauet på hver sin side av den trafikkerte Haraldrudveien utenfor bedriften. På grunn av utestengelsen fra bedriften må de streikende benytte toalettene hos snille naboer.

Flere kjente fjes fra HMF var å se på demonstrasjonen.

I følge frifagbevegelse.no vil en tariffavtale bety en lønnsøkning på mer enn 50 kroner timen, noe som på en årslønn i full stilling vil utgjør nesten 100 000 kroner. I tillegg vil de få retten til AFP. Dette på lik linje med andre i logistikkbransjen.

Siste artikler

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.

Vannkrafta er vår! Bli med på aksjonsdag og politisk streik

Strømprisene i Norge er på rekordhøyt nivå og mange har problemer med å betale strømregningene. Samtidig er mesteparten av norsk kraftproduksjon er eid av staten. Krafta er vår felles eiendom. Det betyr at vi ikke trenger å overlate strømprisene til markedet alene, men kan regulere kraftmarkedet politisk.

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Vi krever slutt på sosial dumping på Heisplan AS!

Siden i fjor sommer har vi forsøkt å få på plass tariffavtale på heisbedriften Heisplan AS. Heisplan nekter å etterkomme vårt krav.
2,452FølgereLik
989FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X