30. september 2023

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Det er ikke ofte det må streikes for tariffavtale i Norge, men ledelsen ved pizzarestauranten Olivia i Hegdehaugsveien i Oslo står på sitt. De vil heller tilby de ansatte en såkalt husavtale som har langt dårligere vilkår enn en tariffavtale. 

Det var mange som hadde pakket med seg faner og tatt turen til Oslos vestkant denne tirsdag ettermiddagen for å støtte restaurantarbeideren som har streiket siden den 15. februar. Under støttende appeller og Egil Mongstads fremføring av «Bella Ciao» ble det så trangt om plassen at trikken måtte vente med å passere til politiet fikk dirigert trafikken forbi.

Egil Mongstad fremførte flere sanger deriblant en norsk versjon av den kjente italienske arbeidersangene Bella Ciao.

Forsøk på fagforeningsknusing

Arbeidsgiverne startet tidlig sin svertekampanje og har blant annet kommet med trusler om konkurs dersom de får tariffavtale, ikke annerkjennelse av tillitsvalgte og forsøk på å presse ansatte til å melde seg ut av fagforeningen. I sine løpesedler som de var frekke nok til å dele ut mens demonstrasjonen pågikk, hevdes det at Fellesforbundet gjennom et lite mindretall forsøker å påtvinge flertallet en tariffavtale. En påstand fra bedriften som avvises av klubben ved Olivia og Fellesforbundet som feilaktig!

Stå på – dere har heismontørenes støtte!

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,036FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X