22. mars 2023

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Det er ikke ofte det må streikes for tariffavtale i Norge, men ledelsen ved pizzarestauranten Olivia i Hegdehaugsveien i Oslo står på sitt. De vil heller tilby de ansatte en såkalt husavtale som har langt dårligere vilkår enn en tariffavtale. 

Det var mange som hadde pakket med seg faner og tatt turen til Oslos vestkant denne tirsdag ettermiddagen for å støtte restaurantarbeideren som har streiket siden den 15. februar. Under støttende appeller og Egil Mongstads fremføring av «Bella Ciao» ble det så trangt om plassen at trikken måtte vente med å passere til politiet fikk dirigert trafikken forbi.

Egil Mongstad fremførte flere sanger deriblant en norsk versjon av den kjente italienske arbeidersangene Bella Ciao.

Forsøk på fagforeningsknusing

Arbeidsgiverne startet tidlig sin svertekampanje og har blant annet kommet med trusler om konkurs dersom de får tariffavtale, ikke annerkjennelse av tillitsvalgte og forsøk på å presse ansatte til å melde seg ut av fagforeningen. I sine løpesedler som de var frekke nok til å dele ut mens demonstrasjonen pågikk, hevdes det at Fellesforbundet gjennom et lite mindretall forsøker å påtvinge flertallet en tariffavtale. En påstand fra bedriften som avvises av klubben ved Olivia og Fellesforbundet som feilaktig!

Stå på – dere har heismontørenes støtte!

Siste artikler

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.

Vannkrafta er vår! Bli med på aksjonsdag og politisk streik

Strømprisene i Norge er på rekordhøyt nivå og mange har problemer med å betale strømregningene. Samtidig er mesteparten av norsk kraftproduksjon er eid av staten. Krafta er vår felles eiendom. Det betyr at vi ikke trenger å overlate strømprisene til markedet alene, men kan regulere kraftmarkedet politisk.

Vi krever slutt på sosial dumping på Heisplan AS!

Siden i fjor sommer har vi forsøkt å få på plass tariffavtale på heisbedriften Heisplan AS. Heisplan nekter å etterkomme vårt krav.

NEKTES TARIFFAVTALE I 360 LOGISTICS

Landsråd i Heismontørenes Fagforening støtter de streikende lagerarbeiderne i 360 Logistics som nektes tariffavtale.
2,452FølgereLik
989FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X