2. mars 2024

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Det er ikke ofte det må streikes for tariffavtale i Norge, men ledelsen ved pizzarestauranten Olivia i Hegdehaugsveien i Oslo står på sitt. De vil heller tilby de ansatte en såkalt husavtale som har langt dårligere vilkår enn en tariffavtale. 

Det var mange som hadde pakket med seg faner og tatt turen til Oslos vestkant denne tirsdag ettermiddagen for å støtte restaurantarbeideren som har streiket siden den 15. februar. Under støttende appeller og Egil Mongstads fremføring av «Bella Ciao» ble det så trangt om plassen at trikken måtte vente med å passere til politiet fikk dirigert trafikken forbi.

Egil Mongstad fremførte flere sanger deriblant en norsk versjon av den kjente italienske arbeidersangene Bella Ciao.

Forsøk på fagforeningsknusing

Arbeidsgiverne startet tidlig sin svertekampanje og har blant annet kommet med trusler om konkurs dersom de får tariffavtale, ikke annerkjennelse av tillitsvalgte og forsøk på å presse ansatte til å melde seg ut av fagforeningen. I sine løpesedler som de var frekke nok til å dele ut mens demonstrasjonen pågikk, hevdes det at Fellesforbundet gjennom et lite mindretall forsøker å påtvinge flertallet en tariffavtale. En påstand fra bedriften som avvises av klubben ved Olivia og Fellesforbundet som feilaktig!

Stå på – dere har heismontørenes støtte!

Siste artikler

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.

OTIS SKAL MODERNISERE HEISENE I EIFFELTÅRNET

Heiser sørger for at besøkende til det 330 meter høye ikoniske tårnet i den franske hovedstaden skal slippe å ta beina fatt opp de 1665 trappetrinnene til toppen.
2,498FølgereLik
1,057FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X