25. april 2024

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Det er ikke ofte det må streikes for tariffavtale i Norge, men ledelsen ved pizzarestauranten Olivia i Hegdehaugsveien i Oslo står på sitt. De vil heller tilby de ansatte en såkalt husavtale som har langt dårligere vilkår enn en tariffavtale. 

Det var mange som hadde pakket med seg faner og tatt turen til Oslos vestkant denne tirsdag ettermiddagen for å støtte restaurantarbeideren som har streiket siden den 15. februar. Under støttende appeller og Egil Mongstads fremføring av «Bella Ciao» ble det så trangt om plassen at trikken måtte vente med å passere til politiet fikk dirigert trafikken forbi.

Egil Mongstad fremførte flere sanger deriblant en norsk versjon av den kjente italienske arbeidersangene Bella Ciao.

Forsøk på fagforeningsknusing

Arbeidsgiverne startet tidlig sin svertekampanje og har blant annet kommet med trusler om konkurs dersom de får tariffavtale, ikke annerkjennelse av tillitsvalgte og forsøk på å presse ansatte til å melde seg ut av fagforeningen. I sine løpesedler som de var frekke nok til å dele ut mens demonstrasjonen pågikk, hevdes det at Fellesforbundet gjennom et lite mindretall forsøker å påtvinge flertallet en tariffavtale. En påstand fra bedriften som avvises av klubben ved Olivia og Fellesforbundet som feilaktig!

Stå på – dere har heismontørenes støtte!

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X