22. juni 2024

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Det er ikke ofte det må streikes for tariffavtale i Norge, men ledelsen ved pizzarestauranten Olivia i Hegdehaugsveien i Oslo står på sitt. De vil heller tilby de ansatte en såkalt husavtale som har langt dårligere vilkår enn en tariffavtale. 

Det var mange som hadde pakket med seg faner og tatt turen til Oslos vestkant denne tirsdag ettermiddagen for å støtte restaurantarbeideren som har streiket siden den 15. februar. Under støttende appeller og Egil Mongstads fremføring av «Bella Ciao» ble det så trangt om plassen at trikken måtte vente med å passere til politiet fikk dirigert trafikken forbi.

Egil Mongstad fremførte flere sanger deriblant en norsk versjon av den kjente italienske arbeidersangene Bella Ciao.

Forsøk på fagforeningsknusing

Arbeidsgiverne startet tidlig sin svertekampanje og har blant annet kommet med trusler om konkurs dersom de får tariffavtale, ikke annerkjennelse av tillitsvalgte og forsøk på å presse ansatte til å melde seg ut av fagforeningen. I sine løpesedler som de var frekke nok til å dele ut mens demonstrasjonen pågikk, hevdes det at Fellesforbundet gjennom et lite mindretall forsøker å påtvinge flertallet en tariffavtale. En påstand fra bedriften som avvises av klubben ved Olivia og Fellesforbundet som feilaktig!

Stå på – dere har heismontørenes støtte!

Siste artikler

TARIFFOPPGJØRET – LO-LEDELSEN FORNEKTER SEG IKKE

En fagbevegelse uten streikerett - eller som ikke våger å ta rettigheten i egne hender dersom den formelt er fraværende, er ingen ordentlig fagbevegelse.

KARTLEGGER EKSPONERINGEN AV BYGGSTØV VED RENOVERING AV BYGG

Det er ikke kun på nye byggeprosjekter hvor bygningsarbeidere kan bli eksponert for byggstøv. I et pågående forskningsprosjekt skal Statens arbeidsmiljøinstitutt karakterisere støvet som dannes gjennom renovering av eksiterende bygg.

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X