6. juni 2023

28 ARBEIDSTAKERE OMKOM PÅ JOBB

I fjor omkom 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. Åtte av disse var innen bygg og anleggsvirksomhet.

Det var i fjor flest arbeidsskadedødsfall innen bygg og anleggsvirksomhet. I 2022 omkom åtte ansatte på jobb i denne næringen, som er på samme nivå som årene før, med ni omkomne i 2021 og åtte i 2020. Det to andre næringene som peker seg ut er transport og lagring (sju) og jordbruk (seks).

Klemulykker, trafikkulykker og fall er de vanligste ulykkestypene i 2022. Sju personer omkom som følge av å bli klemt eller fanget, seks omkom i trafikkulykker og fem omkom i fallulykker, skriver Arbeidstilsynet.

Det er fortsatt de eldste arbeidstakerne som er mest utsatt for å omkomme på jobb. 43 prosent av de som omkom på jobb i 2022 var over 55 år. Til sammenligning utgjør arbeidstakere over 55 år ca. 20 prosent av alle sysselsatte i Norge. 

I 2022 omkom tre utenlandske arbeidstakere, noe som er en nedgang i forhold til 2021 og 2020 hvor henholdsvis seks og ti utenlandske arbeidstakere omkom på jobb i Norge.

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
995FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X