25. april 2024

28 ARBEIDSTAKERE OMKOM PÅ JOBB

I fjor omkom 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. Åtte av disse var innen bygg og anleggsvirksomhet.

Det var i fjor flest arbeidsskadedødsfall innen bygg og anleggsvirksomhet. I 2022 omkom åtte ansatte på jobb i denne næringen, som er på samme nivå som årene før, med ni omkomne i 2021 og åtte i 2020. Det to andre næringene som peker seg ut er transport og lagring (sju) og jordbruk (seks).

Klemulykker, trafikkulykker og fall er de vanligste ulykkestypene i 2022. Sju personer omkom som følge av å bli klemt eller fanget, seks omkom i trafikkulykker og fem omkom i fallulykker, skriver Arbeidstilsynet.

Det er fortsatt de eldste arbeidstakerne som er mest utsatt for å omkomme på jobb. 43 prosent av de som omkom på jobb i 2022 var over 55 år. Til sammenligning utgjør arbeidstakere over 55 år ca. 20 prosent av alle sysselsatte i Norge. 

I 2022 omkom tre utenlandske arbeidstakere, noe som er en nedgang i forhold til 2021 og 2020 hvor henholdsvis seks og ti utenlandske arbeidstakere omkom på jobb i Norge.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X