30. november 2023

UTTAK VED STREIK I MELLOMOPPGJØRET

Det kan bli storstreik fra søndag 16. april, dersom ikke LO og NHO blir enige i meklingen som foregår hos Riksmekleren den 14. og 15. april.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør hvor det kun forhandles om lønn. Dette er forhandlinger som ikke går direkte på Overenskomsten for heisfaget.

Dersom partene i årets mellomoppgjør ikke blir enige innen natt til søndag varsler LO, i første omgang, streik for 22 947 medlemmer. En oversikt viser at heisbedriftene med ansatte organisert i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) vil kunne bli berørt av streiken allerede fra mandag av.

På forespørsel fra EL og IT Forbundet har foreningen sendt over liste med medlemmer som vil kunne bli tatt ut ved en eventuell opptrapping. Andre uttaket blir offentliggjort først når en streik er et faktum.

Da kan 96 medlemmer i KONE, 98 medlemmer i Schindler, 23 medlemmer i TKE, 47 medlemmer i Otis og 5 medlemmer i Orona bli tatt ut i streik. Dette er medlemmer fordelt over hele landet. Mer informasjon kommer fra klubbledere dersom det skulle bli en realitet.

Informasjon om mellomoppgjøret på LOs nettside

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X