26. april 2024

UTTAK VED STREIK I MELLOMOPPGJØRET

Det kan bli storstreik fra søndag 16. april, dersom ikke LO og NHO blir enige i meklingen som foregår hos Riksmekleren den 14. og 15. april.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør hvor det kun forhandles om lønn. Dette er forhandlinger som ikke går direkte på Overenskomsten for heisfaget.

Dersom partene i årets mellomoppgjør ikke blir enige innen natt til søndag varsler LO, i første omgang, streik for 22 947 medlemmer. En oversikt viser at heisbedriftene med ansatte organisert i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) vil kunne bli berørt av streiken allerede fra mandag av.

På forespørsel fra EL og IT Forbundet har foreningen sendt over liste med medlemmer som vil kunne bli tatt ut ved en eventuell opptrapping. Andre uttaket blir offentliggjort først når en streik er et faktum.

Da kan 96 medlemmer i KONE, 98 medlemmer i Schindler, 23 medlemmer i TKE, 47 medlemmer i Otis og 5 medlemmer i Orona bli tatt ut i streik. Dette er medlemmer fordelt over hele landet. Mer informasjon kommer fra klubbledere dersom det skulle bli en realitet.

Informasjon om mellomoppgjøret på LOs nettside

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X