20. april 2024

UTTAK VED STREIK I MELLOMOPPGJØRET

Det kan bli storstreik fra søndag 16. april, dersom ikke LO og NHO blir enige i meklingen som foregår hos Riksmekleren den 14. og 15. april.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør hvor det kun forhandles om lønn. Dette er forhandlinger som ikke går direkte på Overenskomsten for heisfaget.

Dersom partene i årets mellomoppgjør ikke blir enige innen natt til søndag varsler LO, i første omgang, streik for 22 947 medlemmer. En oversikt viser at heisbedriftene med ansatte organisert i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) vil kunne bli berørt av streiken allerede fra mandag av.

På forespørsel fra EL og IT Forbundet har foreningen sendt over liste med medlemmer som vil kunne bli tatt ut ved en eventuell opptrapping. Andre uttaket blir offentliggjort først når en streik er et faktum.

Da kan 96 medlemmer i KONE, 98 medlemmer i Schindler, 23 medlemmer i TKE, 47 medlemmer i Otis og 5 medlemmer i Orona bli tatt ut i streik. Dette er medlemmer fordelt over hele landet. Mer informasjon kommer fra klubbledere dersom det skulle bli en realitet.

Informasjon om mellomoppgjøret på LOs nettside

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X