6. juni 2023

UTTAK VED STREIK I MELLOMOPPGJØRET

Det kan bli storstreik fra søndag 16. april, dersom ikke LO og NHO blir enige i meklingen som foregår hos Riksmekleren den 14. og 15. april.

Årets oppgjør er et mellomoppgjør hvor det kun forhandles om lønn. Dette er forhandlinger som ikke går direkte på Overenskomsten for heisfaget.

Dersom partene i årets mellomoppgjør ikke blir enige innen natt til søndag varsler LO, i første omgang, streik for 22 947 medlemmer. En oversikt viser at heisbedriftene med ansatte organisert i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) vil kunne bli berørt av streiken allerede fra mandag av.

På forespørsel fra EL og IT Forbundet har foreningen sendt over liste med medlemmer som vil kunne bli tatt ut ved en eventuell opptrapping. Andre uttaket blir offentliggjort først når en streik er et faktum.

Da kan 96 medlemmer i KONE, 98 medlemmer i Schindler, 23 medlemmer i TKE, 47 medlemmer i Otis og 5 medlemmer i Orona bli tatt ut i streik. Dette er medlemmer fordelt over hele landet. Mer informasjon kommer fra klubbledere dersom det skulle bli en realitet.

Informasjon om mellomoppgjøret på LOs nettside

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
995FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X