29. mars 2024

BOIKOTTER ØLBRYGGERI

Det bergenske ølbryggeriet 7 Fjell Bryggeri setter alle kluter til for å øke produksjonen kraftig nå som konkurrentene Hansa Borg og Ringnes har måttet stanse produksjonen som følge av streiken. Dette har fått Otisklubben i Bergen til å reagere.

«Det er umoralsk og usolidarisk», sier Helge Jensen. Han er klubbleder i Otis Bergen og ble kraftig provosert når han fikk høre dette. 

«Det å øke produksjonen for å fylle et hull i markedet når konkurrentene er i streik, det er selve definisjonen på streikeprofittering!»

Han og medlemmene i klubben var samlet til lunsj da denne saken ble lagt ut på nrk.no. De reagerte ganske kraftig og umiddelbart. 

«Vi ønsker å vise støtte til de streikende og har bestemt oss for å oppfordre alle om å boikotte dette bryggeriet og avstå fra å kjøpe ølet deres. Det var det unison enighet om!»

Helge Jensen.

Leder i HMF Bergen, Trond Polden, stiller seg også bak boikotten.

«Denne streiken har blitt til på grunnlag av å hjelpe en stor gruppe arbeidstakere til å få økt kjøpekraft, for en gangs skyld. Så å kjøre på sånn som dette er særdeles umusikalsk.»

Et kjapt søk på proff.no viser at bryggeriet har tretti ansatte. Men ifølge bryggerisjefens egne uttalelser har de ikke en eneste organisert fordi de «… behandler og betaler de ansatte så godt». (Sitert fra artikkel på nrk.no)

«Det er arrogant og historieløst! Og da trenger vi kanskje ikke at noen selger Blonde småtøs (en øltype fra 7 fjell) på Coop som nytelsesmiddel. Gode vilkår kommer av høy organisasjonsgrad og godt klubbarbeid», sier han og oppfordrer de ansatte til å ta kontakt for en innføring i fagforeningsarbeid og avtaleverk.

Per-Erik Sagstad
Per-Erik Sagstad
Sagstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.

Siste artikler

ETTER 30 ÅR ER EØS-AVTALEN FORUNDRINGSPAKKEN SOM FÆRRE OG FÆRRE VIL HA

EØS-avtalen trådte i kraft 1. januar 1994, forhandlet frem av Gro Harlem Brundtlands regjering som en forberedelse til EU-medlemskap. Tretti år senere har EØS-avtalen blitt mye mer omfattende enn den skulle være. Regjeringen garanterte for eksempel at alkoholpolitikken lå utenfor EØS. Men importmonopolet måtte oppheves og forbudet mot alkoholreklame er endret.

20 ÅR SIDEN DEN STORE STREIKEN MOT SOSIAL DUMPING 

For over hundre og femti år siden begynte arbeidsfolk her til lands å organisere seg for ikke å underby hverandre i lønn. Tariffavtalene skulle sikre alle arbeidstakere lik lønn for likt arbeid og forebygge sosial dumping.

TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!

Den 14. mars gikk foreningen sammen med en rekke andre fagforeninger ut i en politisk streik mot den foreslåtte økningen av pensjonsalderen.

TID FOR ÅRSMØTER

Våren er i anmarsj og med det følger årsmøter i klubbene og i foreningen.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X