30. november 2023

BOIKOTTER ØLBRYGGERI

Det bergenske ølbryggeriet 7 Fjell Bryggeri setter alle kluter til for å øke produksjonen kraftig nå som konkurrentene Hansa Borg og Ringnes har måttet stanse produksjonen som følge av streiken. Dette har fått Otisklubben i Bergen til å reagere.

«Det er umoralsk og usolidarisk», sier Helge Jensen. Han er klubbleder i Otis Bergen og ble kraftig provosert når han fikk høre dette. 

«Det å øke produksjonen for å fylle et hull i markedet når konkurrentene er i streik, det er selve definisjonen på streikeprofittering!»

Han og medlemmene i klubben var samlet til lunsj da denne saken ble lagt ut på nrk.no. De reagerte ganske kraftig og umiddelbart. 

«Vi ønsker å vise støtte til de streikende og har bestemt oss for å oppfordre alle om å boikotte dette bryggeriet og avstå fra å kjøpe ølet deres. Det var det unison enighet om!»

Helge Jensen.

Leder i HMF Bergen, Trond Polden, stiller seg også bak boikotten.

«Denne streiken har blitt til på grunnlag av å hjelpe en stor gruppe arbeidstakere til å få økt kjøpekraft, for en gangs skyld. Så å kjøre på sånn som dette er særdeles umusikalsk.»

Et kjapt søk på proff.no viser at bryggeriet har tretti ansatte. Men ifølge bryggerisjefens egne uttalelser har de ikke en eneste organisert fordi de «… behandler og betaler de ansatte så godt». (Sitert fra artikkel på nrk.no)

«Det er arrogant og historieløst! Og da trenger vi kanskje ikke at noen selger Blonde småtøs (en øltype fra 7 fjell) på Coop som nytelsesmiddel. Gode vilkår kommer av høy organisasjonsgrad og godt klubbarbeid», sier han og oppfordrer de ansatte til å ta kontakt for en innføring i fagforeningsarbeid og avtaleverk.

Per-Erik Sagstad
Per-Erik Sagstad
Sagstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X