6. juni 2023

FUKTIG – MEN VELLYKKET 1. MAI

Ikke siden 2019 har foreninga kunnet samle medlemmer til den tradisjonsrike 1. mai frokosten med god mat, trylling, loddsalg og alt som hører med til en festdag.

Det var derfor gledelig at rekordmange medlemmer med familie hadde funnet turen til det som nå heter Byens Tak i toppetasjen på Folketeaterbygningen på Youngstorget midt i Oslo. 

Her var det blant annet tale for dagen fremført av nestleder Rune Larsen, og selvsagt tryllet Davido frem duer og fremførte andre trylletriks til glede for liten og stor.

Davido tryllet frem duer og fremførte andre trylletriks til glede for liten og stor.

Trosset været

Selv ikke Davido kunne få gjort noe med været på arbeiderens internasjonale kampdag. For denne maidagen bø på regn og sludd som heldigvis gikk over til oppholdsvær etter hvert. 

Været til tross, ble det i år telt 7300 deltagere i årets 1. maitog, og forrige rekordår i 2019 hvor nesten 11 000 deltok i toget i hovedstaden forble stående.

Ikke rekordmange – men flere medlemmer hadde samlet seg under foreningas fane som i år ble båret av Rune Larsen som ikke lot seg skremme av litt regn.

Været til tross, ble det i år telt 7300 deltagere i årets 1. maitog.

LO i Oslo stod som arrangør av feiringen på Youngstorget, og blant årets talere var byrådslederen og andre Oslo-politikere fra Rødt, SV og MDG samt generalsekretæren i Norsk Folkehjelp. Årets paroler var blant annet til fordel for kampen mot forskjellene i samfunnet, strømprisene, pensjon, streikeretten, faste stilinger, tariffavtaler, fagopplæring, miljø, fred i Ukraina mm. 

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
995FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X