5. mars 2024

FUKTIG – MEN VELLYKKET 1. MAI

Ikke siden 2019 har foreninga kunnet samle medlemmer til den tradisjonsrike 1. mai frokosten med god mat, trylling, loddsalg og alt som hører med til en festdag.

Det var derfor gledelig at rekordmange medlemmer med familie hadde funnet turen til det som nå heter Byens Tak i toppetasjen på Folketeaterbygningen på Youngstorget midt i Oslo. 

Her var det blant annet tale for dagen fremført av nestleder Rune Larsen, og selvsagt tryllet Davido frem duer og fremførte andre trylletriks til glede for liten og stor.

Davido tryllet frem duer og fremførte andre trylletriks til glede for liten og stor.

Trosset været

Selv ikke Davido kunne få gjort noe med været på arbeiderens internasjonale kampdag. For denne maidagen bø på regn og sludd som heldigvis gikk over til oppholdsvær etter hvert. 

Været til tross, ble det i år telt 7300 deltagere i årets 1. maitog, og forrige rekordår i 2019 hvor nesten 11 000 deltok i toget i hovedstaden forble stående.

Ikke rekordmange – men flere medlemmer hadde samlet seg under foreningas fane som i år ble båret av Rune Larsen som ikke lot seg skremme av litt regn.

Været til tross, ble det i år telt 7300 deltagere i årets 1. maitog.

LO i Oslo stod som arrangør av feiringen på Youngstorget, og blant årets talere var byrådslederen og andre Oslo-politikere fra Rødt, SV og MDG samt generalsekretæren i Norsk Folkehjelp. Årets paroler var blant annet til fordel for kampen mot forskjellene i samfunnet, strømprisene, pensjon, streikeretten, faste stilinger, tariffavtaler, fagopplæring, miljø, fred i Ukraina mm. 

Siste artikler

HEISALARMER SOM BENYTTER 2G-NETTET MÅ OPPGRADERES

De store mobiloperatørene har varslet at de stenger ned 2G-nettet i løpet av 2025. Dette betyr at alle enheter som benytter 2G-nettet må byttes ut.

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.
2,498FølgereLik
1,056FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X