4. oktober 2023

FUKTIG – MEN VELLYKKET 1. MAI

Ikke siden 2019 har foreninga kunnet samle medlemmer til den tradisjonsrike 1. mai frokosten med god mat, trylling, loddsalg og alt som hører med til en festdag.

Det var derfor gledelig at rekordmange medlemmer med familie hadde funnet turen til det som nå heter Byens Tak i toppetasjen på Folketeaterbygningen på Youngstorget midt i Oslo. 

Her var det blant annet tale for dagen fremført av nestleder Rune Larsen, og selvsagt tryllet Davido frem duer og fremførte andre trylletriks til glede for liten og stor.

Davido tryllet frem duer og fremførte andre trylletriks til glede for liten og stor.

Trosset været

Selv ikke Davido kunne få gjort noe med været på arbeiderens internasjonale kampdag. For denne maidagen bø på regn og sludd som heldigvis gikk over til oppholdsvær etter hvert. 

Været til tross, ble det i år telt 7300 deltagere i årets 1. maitog, og forrige rekordår i 2019 hvor nesten 11 000 deltok i toget i hovedstaden forble stående.

Ikke rekordmange – men flere medlemmer hadde samlet seg under foreningas fane som i år ble båret av Rune Larsen som ikke lot seg skremme av litt regn.

Været til tross, ble det i år telt 7300 deltagere i årets 1. maitog.

LO i Oslo stod som arrangør av feiringen på Youngstorget, og blant årets talere var byrådslederen og andre Oslo-politikere fra Rødt, SV og MDG samt generalsekretæren i Norsk Folkehjelp. Årets paroler var blant annet til fordel for kampen mot forskjellene i samfunnet, strømprisene, pensjon, streikeretten, faste stilinger, tariffavtaler, fagopplæring, miljø, fred i Ukraina mm. 

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,037FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X