15. juni 2024

FUKTIG – MEN VELLYKKET 1. MAI

Ikke siden 2019 har foreninga kunnet samle medlemmer til den tradisjonsrike 1. mai frokosten med god mat, trylling, loddsalg og alt som hører med til en festdag.

Det var derfor gledelig at rekordmange medlemmer med familie hadde funnet turen til det som nå heter Byens Tak i toppetasjen på Folketeaterbygningen på Youngstorget midt i Oslo. 

Her var det blant annet tale for dagen fremført av nestleder Rune Larsen, og selvsagt tryllet Davido frem duer og fremførte andre trylletriks til glede for liten og stor.

Davido tryllet frem duer og fremførte andre trylletriks til glede for liten og stor.

Trosset været

Selv ikke Davido kunne få gjort noe med været på arbeiderens internasjonale kampdag. For denne maidagen bø på regn og sludd som heldigvis gikk over til oppholdsvær etter hvert. 

Været til tross, ble det i år telt 7300 deltagere i årets 1. maitog, og forrige rekordår i 2019 hvor nesten 11 000 deltok i toget i hovedstaden forble stående.

Ikke rekordmange – men flere medlemmer hadde samlet seg under foreningas fane som i år ble båret av Rune Larsen som ikke lot seg skremme av litt regn.

Været til tross, ble det i år telt 7300 deltagere i årets 1. maitog.

LO i Oslo stod som arrangør av feiringen på Youngstorget, og blant årets talere var byrådslederen og andre Oslo-politikere fra Rødt, SV og MDG samt generalsekretæren i Norsk Folkehjelp. Årets paroler var blant annet til fordel for kampen mot forskjellene i samfunnet, strømprisene, pensjon, streikeretten, faste stilinger, tariffavtaler, fagopplæring, miljø, fred i Ukraina mm. 

Siste artikler

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.

HLF og HMF er samstemte: Kvartsstøv identifisert som et alvorlig problem i byggebransjen

Heisleverandørenes Landsforening (HLF) og Heismontørenes fagforening (HMF) kunngjør i dag en erklæring om risikoen forbundet med eksponering for kvartsstøv i heisbransjen.

NÅ KAN DET GÅ MOT ELEKTRIKERSTREIK

Etter fire dager endte forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd den 25. april. I dag 27. mai starter meklingen.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X