27. mai 2024

MOTUM AB OVERTAR UNIHEIS AS

Fredag den 28. april ble det kjent at svenske Motum har overtatt norske Uniheis AS.

Det var for et år siden at Mitsubishi Electric Corporation, en global leverandør av heiser og rulletrapper, kunngjorde at de hadde kjøpt det svenske heiskonsernet Motum AB.

Siden da har mange lurt på hva som vill skje med den norske Oslobaserte heisbedriften Uniheis som i 35 år har vært kjent for å levere kvalitetsheiser fra Mitsubishi. Ikke bare i Norge, men også i Danmark. 

Nå er det klart at Motum AB har overtatt Uniheis AS fra og med den 28. april.

«I over 35 år har vi jobbet med Mitsubishi som leverandør og har hatt fokus på kvalitet. Vi har vært alene i markedet med dette tilbudet, og endelig får vi trekkraft til å nå ut til enda flere med våre produkter og tjenester. Vi er veldig glade for våre nye norske og svenske kolleger, og ser frem til å dele kunnskap mellom selskapene fremover», sier Jørn Apeland, administrerende direktør i Uniheis AS i en pressemelding.

«Uniheis vil utgjøre en nøkkelrolle i Motums fremtidige utvikling og ekspansjon. Erfaringen og ekspertisen som finnes i Uniheis gjør det mulig for oss å akselerere kunnskapsoverføringen, og dermed kan Motum tilby Mitsubishiprodukter også til våre svenske kunder», sier Fredrik Eliasson, konsernsjef for Motum AB

Siste artikler

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.

RESULTATET FRA URAVSTEMNINGEN ER KLART

Da uravstemningen i tariffoppgjøret på heisoverenskomsten ble avsluttet torsdag den 23. mai var det klart at et stort flertall av medlemmene godkjenner det fremforhandlede forslaget.

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X