17. april 2024

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.

Tretti år etter at Oslo Spektrum åpnet første gang, foreligger det nå nye byggeplaner for en av landets største og mest kjente innendørs flerbruksarenaer som blant annet har huset flere store artister.

Planene inkluderer en ny kongress- og kulturarena med kapasitet til å ta imot 3000 personer, og et nytt kontorbygg på toppen av Oslo SpektrumTotalt vil bygget bli 108 meter høyt. Til sammenligning er Oslo Plaza 117 meter høyt.

Planene innebærer samtidig at dagens Oslo Spektrum med storsalen skal bestå, står det å lese på prosjektets nettside. Dessuten er det et mål om at Spektrum skal være åpent og i drift gjennom hele byggeperioden. Forventet byggestart er i løpet av 2024, med en byggetid på tre år. 

«Høyhuset er utformet som en kontrast til den lavere kongressdelen, samtidig som det tar opp i seg elementer og fargebruk fra byhallens fasader. Fasaden skal få en rikhet, en variasjon og en fargebruk som kan bidra til at området får et arkitektonisk og kvalitetsmessig løft. På kveldstid kan tårnet gis et variert lysuttrykk ved at det fargende glasset lyssettes fra innsiden», skriver LPO arkitekter på sine nettsider.

Etter hva redaksjonen kjenner til skal det monteres tretten heiser i dette byggeprosjektet, men det er ikke bekreftet. Det blir nok et spennende prosjekt med høyhastighetsheiser og prestisje for heisbedriften som får tildelt dette prosjektet.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X