1. desember 2023

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.

Tretti år etter at Oslo Spektrum åpnet første gang, foreligger det nå nye byggeplaner for en av landets største og mest kjente innendørs flerbruksarenaer som blant annet har huset flere store artister.

Planene inkluderer en ny kongress- og kulturarena med kapasitet til å ta imot 3000 personer, og et nytt kontorbygg på toppen av Oslo SpektrumTotalt vil bygget bli 108 meter høyt. Til sammenligning er Oslo Plaza 117 meter høyt.

Planene innebærer samtidig at dagens Oslo Spektrum med storsalen skal bestå, står det å lese på prosjektets nettside. Dessuten er det et mål om at Spektrum skal være åpent og i drift gjennom hele byggeperioden. Forventet byggestart er i løpet av 2024, med en byggetid på tre år. 

«Høyhuset er utformet som en kontrast til den lavere kongressdelen, samtidig som det tar opp i seg elementer og fargebruk fra byhallens fasader. Fasaden skal få en rikhet, en variasjon og en fargebruk som kan bidra til at området får et arkitektonisk og kvalitetsmessig løft. På kveldstid kan tårnet gis et variert lysuttrykk ved at det fargende glasset lyssettes fra innsiden», skriver LPO arkitekter på sine nettsider.

Etter hva redaksjonen kjenner til skal det monteres tretten heiser i dette byggeprosjektet, men det er ikke bekreftet. Det blir nok et spennende prosjekt med høyhastighetsheiser og prestisje for heisbedriften som får tildelt dette prosjektet.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X