20. april 2024

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.

Årsaken er at konsernstyret har bestem at tapping av vin skal flyttes til Danmark, mens Arcus sitt anlegg på Gjelleråsen skal konsentrere seg om produksjon av brennevin. I den anledning ba Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb (Vectura og Arcus) fagforeningskamerater møte opp med faner og si ifra til konsernledelsen at vi slår ring om lønnsomme norske arbeidsplasser, og 100 år med tradisjon og kompetanse i vin- og brennevinproduksjon.

Dersom planene består vil konsekvensen være at rundt 40 ansatte vil måtte slutte. I dag produseres og tappes det omkring 19 millioner liter på Arcus. Den planlagte utflyttingen vil redusere produksjon og tapping til åtte millioner liter, hovedsakelig akevitt og bitter, med bare 23 NNN-arbeidere igjen ved anlegget (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund). 

Tilbake i 2021 fusjonerte Arcus med finske Altia og utgjorde konsernet Anora. I 2022 kjøpte selskapet opp danske Globus Wine som nå skal ta over tapping av vin. Mangemilliardær Stein Erik Hagen er en av de største eierne i Anora.

Klubben føler seg nå ført bak lyset da budskapet under fusjonen var tydelig på at Arcus og Altia skulle fortsette som likeverdige partnere.

«Desverre har vi ingen kampmidler å møte dette med. Norsk lovgivning tillater jo ikke arbeidskamp og streik i slike situasjoner. Det er bare en streikemodell, der det er alt eller ingenting. I denne situasjonen står arbeidsgiverne igjen med alle rettigheter», sier Erik Hagen, tidligere klubbledere under fusjonen, til NNN Arbeideren.

Fagforeningskamerater møte opp med faner for å si ifra til konsernledelsen at vi slår ring om lønnsomme norske arbeidsplasser, og 100 år med tradisjon og kompetanse i vin- og brennevinproduksjon.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X