30. april 2024

LILO DIGITAL LOGGBOK KOMMER HØSTEN 2023

Norsk Heiskontroll, morselskapet til Heiskontrollen og VinderTec, har utviklet Lilo Digital Loggbok for løfteinnretninger. Lilo står for løfteinnretningslogg.

Målet er å etablere en uavhengig bransjeløsning som standardiserer hvordan lovpålagte aktiviteter blir logget på en enkel måte for ettertiden. Norsk Heiskontroll mener at sikkerheten til løfteinnretninger øker ved å samle alle loggføringer i en digital loggbok. Lilo skal dermed tjene som et nyttig hjelpemiddel for heiseiere, og alle i heisbransjen.

Norsk Heiskontroll har fått hjelp fra bransjen til å kartlegge behovene for å digitalisere loggboken. Vi har orientert Heismontørenes Fagforening om prosjektet underveis og fått aksept for måten dette kan gjøres på.

Dagens loggbøker er på papir og ligger i maskinrommet/skapet til løfteinnretningen som kun fagfolk har tilgang til med egne nøkler. Den digitale loggboken skal være tilgjengelig for loggføring på samme sted, via en QR-kode som er klistret opp i maskinrom/maskinskap.

Lilo Digital Loggbok vil selges til heiseiere som er ansvarlig for innholdet. Heiseier kan gi tilgang til alle sine samarbeidspartnere som i henhold til loven skal loggføre sitt besøk i loggboken.

Med Lilo Digital Loggbok vil dokumentasjonen på løfteinnretningen være uavhengig av ettersynsfirma og sikkerhetskontrollorgan. Loggen vil inneholde lesbar informasjon på en oversiktlig måte.

Før sommeren blir den digitale løsningen testet ut sammen med utvalgte heiseiere. Det betyr at noen servicefirmaer og deres montører er invitert til å delta i testingen.

Direktoratet for Byggekvalitet

Byggteknisk forskrift (TEK17) med veiledning

Kapittel 16 Sikkerhetskontroll av heis
§ 16-1. Løfteinnretninger. Administrative bestemmelserEier av løfteinnretning har ansvar for sikker drift og må dokumentere regelmessig vedlikehold, ettersyn, utførte reparasjoner og sikkerhetskontroll og har også ansvar for at det føres loggbok. 


Loggboken må inneholde informasjon om utførte reparasjoner og endringer, ulykker, sikkerhetskontroller osv. Denne informasjonen må dokumenteres i loggboken som skal være lett tilgjengelig. Loggbok kan være elektronisk
.

Norsk Heiskontroll
Norsk Heiskontrollhttp://www.nhk.no
NHK er opptatt av sikkerhet og trygghet for eiere av løfteinnretninger og arbeidsutstyr.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X