21. mai 2024

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

Etter ferdigspilt gruppespill var det klart at TKE skulle møte Kone i semifinalen som vinnere av sine grupper. Det var et godt trent Konelag som møtte overraskelseslaget fra TKE, som i år stilte med to mannskapssterke lag med spillere fra avdelingene i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Trondheim og Bergen. 

Kone

Da stillingen fortsatt var uavgjort 0-0 etter at omgangen var over, var det klart for ekstraomganger hvor hvert av lagene måtte ta en spiller av banen for hvert spilte minutt frem til første scoring. Men til tross for at Emil Bariås voktet målet godt, måtte Kone til slutt se seg slått ti minutter ut i ekstraomgangen. Kampen endte 1-0 til TKE.

Kone vs TKE

Oslolaget til Orona var sterke i år, og i semifinalen møtte de Trønderheis som vinnere av sin gruppe. Trønderheis, som er et blandingslag fra foreningen i og rundt Trondheim, kjempet godt mens «… det bli itj no fæst uten skinnvæst» ljomet over høyttaleranlegget. Men til slutt måtte de se seg slått 1-0 av Orona, også her på overtid med ekstraomganger. Trønderne ble likevel belønnet for sin innsats utenfor banen med prisen som årets publikummer.

Til tross for strålende sol på fredagen, var det meldt regn hele lørdagen. Men det var ikke før finalene at himmelen åpnet seg og la til rette for sklitaklinger på Mežaparks Sports Village. Det ble en spennende kamp, og Orona presterte stort på banen mot et toppet lag fra TKE. Lagleder for TKE, Benjamin Hauer, hadde nemlig fått keepertalentet fra Trønderheis til å vokte målet deres under finalen. Trønderheis sin keeper Ole-Anders Audal er riktignok fra TKE, men begrunnelsen til den bråe overgangen fra Trønderheis er ukjent for redaksjonen. Det kan nevnes at Ole-Anders Audal i tillegg ble hedret med prisen som årets keeper.

Sekreteriatet ser på resultatene.

Det ble en jevn kamp og etter to ordinære omganger var det også i finalen klart for ekstraomganger. Til slutt hadde hvert av de to lagene kun en utespiller og keeper igjen på banen, da Erik Thomassen scoret seiersmålet for TKE. Dermed måtte Orona se seg slått, og TKE kunne utropes som vinner av heiscupen 2023. 

Christoffer Østhagen, som sammen med keeper Simen Tsesmetsis var de to siste gjenværende spillerne på banen for Orona, hadde til tross for en målløs finale scoret flere mål enn de fleste gjennom cupen med totalt fem scoringer. For dette ble han tildelt prisen som årets toppscorer. 

Et av to lag fra TKE.
Det ble andre plass på Orona i årets heiscup.

Jumbofinalen

I årets jumbofinale var det foreningslaget Pampas som møtte Otis i bunnstriden, men her ble laget fra Otisklubben for sterke for pampas, som i år slet med stort forfall. På kort varsel stilte Nijat Nabi (Kone) sporty opp for foreningslaget, men likevel måtte Pampas se seg slått 2-0 i Jumbofinalen. Dermed måtte lagleder Rune Larsen og resten av pampas erkjenne nederlaget etter fjorårets andreplass i cupen. Stian BB som tok imot den ikke fult så prestisjetunge prisen på vegne av Otisklubben, uttalte at det var moro å være best av de dårligste. For heiscupen handler stort sett om å ha det gøy på tvers av klubbene. Stian ble for øvrig kåret til årets kjemper.

Her i fra kampen mellom Schindler Oslo og Pampas.

Banketten

Tradisjon tro var det samme kveld duket til bankett i festsalen på Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel hvor de fleste deltagerne bodde. Her fortsatte den gode stemningen mens vi nøt en god treretters middag. 

Siden lederen av foreningen desverre måtte melde forfall til årets store sosiale og sportslige begivenhet, var det nesteleder Rune Larsen og kasserer Thomas Johansen som trygt ledet oss gjennom premieutdeling og ord for dagen, mens DJ Stocka snurret plater ut i de sene nattetimer.

En stor takk 

Det er en del som skal organiseres før og under gjennomføring av heiscupen. I år var det organisasjonssekretær Erik Eikedalen og kasserer Thomas Johansen som hadde stått for bestilling og organisert det hele, noe vi som jobber tett på dem vet at ikke alltid er en så enkel oppgave.

Til hjelp i sekretariatet, både på fredagens trekning og under selve cupen, fikk vi god hjelp av Rune Grimshøy, Trond Ofte, Kjell Olaf Erikstad og Ståle Hovland. Unnværlig var også fungerende leder av foreningen – nestleder Rune Larsen.

Vi retter en stor takk til disse gode bidragsyterne som har lagt til rette slik at alle vi andre kan gjøre vårt som spillere og publikummere. 

Sekreteriatet.

Tradisjonen fortsetter

Det var i år 41 år siden den første heiscupen ble arrangert på Voldsløkka i Oslo. Bare med unntak av to år med pandemi, så har det hvert år siden blitt arrangert heiscup forskjellige steder i Norge og i Europa. Neste års heiscup vil dermed bli den 40. i rekken hvor vi fortsetter tradisjonen med å bygge samhold mellom klubbene på tvers av landsdelene på denne måten.

Under banketten kunne Rune Larsen annonsere at neste års heiscup vil bli avholdt i sydligere strøk. Nærmere bestemt i det som noen vil kalle for fotballens mekka: Barcelona.

Det var i år rett i underkant av 200 medlemmer som hadde funnet veien til Riga. Det håpes på enda bedre oppmøte neste år, og kanskje vil vi overgå rekordårene som når heiscupen ble arrangert i København og i Dublin hvor over halvparten av de yrkesaktive medlemmene til foreningen deltok. Her er det åpent for både de som stiller lag og for de som kun ønsker å være med som publikum. Gammel eller ung – her er det alle aldergrupper fra 18 til 75+. Vi ses neste år! 

Gruppe 1Gruppe 2
PampasTromsø/Bodø 1-2KoneTKE 1 1-0
TKE 2Orona 1-1OtisTrønderheis 0-0
PampasSchindler Oslo 0-1KoneBergen Bad Boys 4-0
Tromsø/BodøTKE 2 0-0TKE 1Otis 0-0
OronaSchindler Oslo 1-0TrønderheisBergen Bad Boys 6-0
TKE 2Pampas 2-0OtisKone 0-1
Tromsø/BodøOrona 0-2TKE 1Trønderheis 0-0
TKE 2Schindler Oslo 2-0OtisBergen Bad Boys 0-1
PampasOrona 0-2KoneTrønderheis 0-1
Tromsø/BodøSchindler Oslo 0-0TKE 1Bergen Bad Boys 1-2
Semifinale: Orona – Trønderheis 1-0
Semifinale: TKE – Kone 0-1
Finale: Orona – TKE  0-1
Otis vant årets jumbofinale.

Andre priser

Årets keeper

Ole-Anders Audal (TKE/Trønderheis)

Årets toppscorer

Christoffer Østhagen (Orona)

Årets publikummer

Trønderheis

Årets kjemper

Stian BB (Otis/Pampas)

Schindlerklubben hadde gått til anskaffelse av nye drakter i år av «egen lomme».
Pampas.
Bad Boys Bergen.
HMF Nord Norge (Tromsø/Bodø).
Baptista i aksjon for Schindler Oslo.
Oslo vs Nord
Det ble mange dueller.
Lagleder i TKE, Benjamin Hauer, hadde fått sponset nye drakter fra bedriften.

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X