20. april 2024

SVAKHET PÅ TAUOPPHENG

For å forebygge ulykker, anbefaler Direktoratet for byggkvalitet at heiser med tauoppheng som kun består av U-boltklemmer som sikring av innfestningen blir oppgradert.

Det er avdekket svakheter med enkelte tauoppheng på eldre heiser, skriver Direktoratet for byggkvalitet som viser til at det finnes eksempler hvor bæretau for eldre heiser hvor tauene over lang tid har sklidd ut av sine fester. Direktoratet påpeker at U-boltklemmer kun er egnet for hengende statiske laster og engangsløft.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X