30. november 2023

LA BARNA LEVE!

«La barna leve!» ble det taktfast ropt fra de mange demonstrantene som fylte Eidsvollsplass foran Stortinget i lyden fra bomberegnet. Heldigvis kom lyden fra et høyttaleranlegg foran Løvebakken.

Inne i Stortingsalen satt de folkevalgte som skulle ta stilling til Rødt sitt forslag om å anerkjenne Palestina som en egen stat. Noe som 138 av FNs 193 medlemsland allerede gjort – blant dem Sverige. 

Forslaget skal ha blitt debattert, men voteringen skal nå være utsatt til torsdag. Regjeringspartiene hadde under debatten et motforslag som går ut på at Stortinget skal be regjeringen «være forberedt på å anerkjenne Palestina som en egen stat på et tidspunkt der en anerkjennelse kan ha positiv innvirkning på en fredsprosess og uten forbehold om en endelig fredsavtale», skriver nrk.no.

Hvert 10. minutt blir et barn i Gaza drept

«De siste ukene har vi vært vitne til ufattelig død og ødeleggelse på Gazastripen og i Israel. Tusenvis av mennesker er drept, skadet og fordrevet. Som alltid er det barna som lider mest», skriver reddbarna.no.

Siste oppdaterte dødstall i Gaza er 11 320 personer som er blitt drept i israelske angrep siden den 7. oktober. Blant de drepte er det 4650 barn.

Volden i Midtøsten springer ut av en langvarig konflikt og en 56 år lang okkupasjon, skriver FN.

Les FN sin beskrivelse av konflikten her!

Hvert 10. minutt blir et barn i Gaza drept.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X