15. juli 2024

LA BARNA LEVE!

«La barna leve!» ble det taktfast ropt fra de mange demonstrantene som fylte Eidsvollsplass foran Stortinget i lyden fra bomberegnet. Heldigvis kom lyden fra et høyttaleranlegg foran Løvebakken.

Inne i Stortingsalen satt de folkevalgte som skulle ta stilling til Rødt sitt forslag om å anerkjenne Palestina som en egen stat. Noe som 138 av FNs 193 medlemsland allerede gjort – blant dem Sverige. 

Forslaget skal ha blitt debattert, men voteringen skal nå være utsatt til torsdag. Regjeringspartiene hadde under debatten et motforslag som går ut på at Stortinget skal be regjeringen «være forberedt på å anerkjenne Palestina som en egen stat på et tidspunkt der en anerkjennelse kan ha positiv innvirkning på en fredsprosess og uten forbehold om en endelig fredsavtale», skriver nrk.no.

Hvert 10. minutt blir et barn i Gaza drept

«De siste ukene har vi vært vitne til ufattelig død og ødeleggelse på Gazastripen og i Israel. Tusenvis av mennesker er drept, skadet og fordrevet. Som alltid er det barna som lider mest», skriver reddbarna.no.

Siste oppdaterte dødstall i Gaza er 11 320 personer som er blitt drept i israelske angrep siden den 7. oktober. Blant de drepte er det 4650 barn.

Volden i Midtøsten springer ut av en langvarig konflikt og en 56 år lang okkupasjon, skriver FN.

Les FN sin beskrivelse av konflikten her!

Hvert 10. minutt blir et barn i Gaza drept.

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X