14. april 2024

LA BARNA LEVE!

«La barna leve!» ble det taktfast ropt fra de mange demonstrantene som fylte Eidsvollsplass foran Stortinget i lyden fra bomberegnet. Heldigvis kom lyden fra et høyttaleranlegg foran Løvebakken.

Inne i Stortingsalen satt de folkevalgte som skulle ta stilling til Rødt sitt forslag om å anerkjenne Palestina som en egen stat. Noe som 138 av FNs 193 medlemsland allerede gjort – blant dem Sverige. 

Forslaget skal ha blitt debattert, men voteringen skal nå være utsatt til torsdag. Regjeringspartiene hadde under debatten et motforslag som går ut på at Stortinget skal be regjeringen «være forberedt på å anerkjenne Palestina som en egen stat på et tidspunkt der en anerkjennelse kan ha positiv innvirkning på en fredsprosess og uten forbehold om en endelig fredsavtale», skriver nrk.no.

Hvert 10. minutt blir et barn i Gaza drept

«De siste ukene har vi vært vitne til ufattelig død og ødeleggelse på Gazastripen og i Israel. Tusenvis av mennesker er drept, skadet og fordrevet. Som alltid er det barna som lider mest», skriver reddbarna.no.

Siste oppdaterte dødstall i Gaza er 11 320 personer som er blitt drept i israelske angrep siden den 7. oktober. Blant de drepte er det 4650 barn.

Volden i Midtøsten springer ut av en langvarig konflikt og en 56 år lang okkupasjon, skriver FN.

Les FN sin beskrivelse av konflikten her!

Hvert 10. minutt blir et barn i Gaza drept.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.
2,500FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X