15. juli 2024

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

I fjor fremsatt vi et krav om tariffavtale på Heisplan AS. Kravet er ikke trukket, men siden har vårt krav blitt trenert av bedriften. Det var tydelig at ledelsen definitivt ikke ønsket å konkurrere på like vilkår som resten av heisbransjen. 

Ledelsen har tvert om sørget for at for å blokkere Heisoverenskomsten ved å få med seg de ansatte på en husavtale. Som vi alle husker fra Oronakonflikten så gir en husavtale få rettigheter i arbeidslivet sammenlignet med en ekte tariffavtale. Det store flertallet av de organiserte på Heisplan har følt seg tvunget ut eller på andre måter blitt presset ut de fagorganisertes rekker. Heisplan skal ikke få snike seg unna og bedrive sosial dumping selv om de ikke har akseptert tariffavtale enda. Fortsettelse følger.

Noe gledelig som har skjedd på Møre er at Ålesund sin største heisbedrift, Lift Tech AS, stiller seg positive til tariffavtale. Det har vært dialog mellom HMF og Lift Tech en stund om hva en tariffavtale innebærer og hva som forventes av partene. Ut fra hva vi erfarer i HMF så praktiserer allerede bedriften det meste av innholdet i tariffavtalen fra før. En litt annen holdning til fagbevegelse hos ledelsen til Lift Tech, enn hos Heisplan med andre ord. Gratulerer med tariffavtale og ordna forhold til Lift Tech! 

Heisplan: Skam dere.

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.

HEISMONTØRENE VISER SIN STØTTE TIL DE STREIKENDE PÅ IKT OVERENSKOMSTEN

I over en uke har IKT-arbeiderene organisert i EL og IT Forbundet streiket for en anstendig lønn og heving av minstelønna som i dag starter på 358. 000 kroner.

#Heiscup2024: Velkommen til Barcelona

August er ikke langt unna; her er alt du trenger å vite om årets Heiscup.
2,498FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X