20. april 2024

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

I fjor fremsatt vi et krav om tariffavtale på Heisplan AS. Kravet er ikke trukket, men siden har vårt krav blitt trenert av bedriften. Det var tydelig at ledelsen definitivt ikke ønsket å konkurrere på like vilkår som resten av heisbransjen. 

Ledelsen har tvert om sørget for at for å blokkere Heisoverenskomsten ved å få med seg de ansatte på en husavtale. Som vi alle husker fra Oronakonflikten så gir en husavtale få rettigheter i arbeidslivet sammenlignet med en ekte tariffavtale. Det store flertallet av de organiserte på Heisplan har følt seg tvunget ut eller på andre måter blitt presset ut de fagorganisertes rekker. Heisplan skal ikke få snike seg unna og bedrive sosial dumping selv om de ikke har akseptert tariffavtale enda. Fortsettelse følger.

Noe gledelig som har skjedd på Møre er at Ålesund sin største heisbedrift, Lift Tech AS, stiller seg positive til tariffavtale. Det har vært dialog mellom HMF og Lift Tech en stund om hva en tariffavtale innebærer og hva som forventes av partene. Ut fra hva vi erfarer i HMF så praktiserer allerede bedriften det meste av innholdet i tariffavtalen fra før. En litt annen holdning til fagbevegelse hos ledelsen til Lift Tech, enn hos Heisplan med andre ord. Gratulerer med tariffavtale og ordna forhold til Lift Tech! 

Heisplan: Skam dere.

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X