30. november 2023

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

I fjor fremsatt vi et krav om tariffavtale på Heisplan AS. Kravet er ikke trukket, men siden har vårt krav blitt trenert av bedriften. Det var tydelig at ledelsen definitivt ikke ønsket å konkurrere på like vilkår som resten av heisbransjen. 

Ledelsen har tvert om sørget for at for å blokkere Heisoverenskomsten ved å få med seg de ansatte på en husavtale. Som vi alle husker fra Oronakonflikten så gir en husavtale få rettigheter i arbeidslivet sammenlignet med en ekte tariffavtale. Det store flertallet av de organiserte på Heisplan har følt seg tvunget ut eller på andre måter blitt presset ut de fagorganisertes rekker. Heisplan skal ikke få snike seg unna og bedrive sosial dumping selv om de ikke har akseptert tariffavtale enda. Fortsettelse følger.

Noe gledelig som har skjedd på Møre er at Ålesund sin største heisbedrift, Lift Tech AS, stiller seg positive til tariffavtale. Det har vært dialog mellom HMF og Lift Tech en stund om hva en tariffavtale innebærer og hva som forventes av partene. Ut fra hva vi erfarer i HMF så praktiserer allerede bedriften det meste av innholdet i tariffavtalen fra før. En litt annen holdning til fagbevegelse hos ledelsen til Lift Tech, enn hos Heisplan med andre ord. Gratulerer med tariffavtale og ordna forhold til Lift Tech! 

Heisplan: Skam dere.

Markus Hansen
Markus Hansen
Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.

LA BARNA LEVE!

«La barna leve!» ble det taktfast ropt fra de mange demonstrantene som fylte Eidsvollsplass foran Stortinget i lyden fra bomberegnet. Heldigvis kom lyden fra et høyttaleranlegg foran Løvebakken.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X