15. juni 2024

DET BRUTALE ANGREPET PÅ GAZA MÅ OPPHØRE

Mer enn 14.000 Palestinere har mistet livet som følge av Israels brutale angrep – over halvparten av dem er barn. HMF oppfordrer regjeringen til å bruke alle mulige diplomatiske og politiske kanaler for å presse fram våpenhvile og reelle fredsforhandlinger. Les hele uttalelsen fra styre i Heismontørens fagforening nedenfor.

«Konflikten mellom Israel og Palestina har eskalert voldsomt siden Hamas’ terrorangrep 7. oktober i år. Israel har utført bakkeinvasjon av Gaza, og stoppet all innførsel av vann, forsyninger, medisinsk utstyr og drivstoff. I tillegg har Israel bombet Gaza på en uke mer enn USA bombet Afghanistan på ett år. Nesten ingen kommer seg ut av Gaza, og det finnes ingen trygge steder for Palestinerne. Israels angrep på Gaza har ført til enorme humanitære konsekvenser, og samtidig er det stor risiko for at dette kan utvikle seg til en storkonflikt i hele Midtøsten. 

Israel krever sin rett til å forsvare seg. Alle som blir angrepet har denne retten, men samtidig kreves det at Folkeretten overholdes – med sine krav til proporsjonalitet, beskyttelse av sivile, forbud mot kollektiv avstraffelse og tvangsforflytning. Heismontørenes Fagforening fordømmer Israels kollektive avstraffelse av palestinerne, utsulting og tvangsflytting av sivilbefolkning på Gazastripen. En allerede eksisterende humanitær krise går over til å bli en humanitær katastrofe. Den palestinske sivilbefolkningen kan ikke straffes for Hamas sine handlinger.

Konflikten kan ikke løses med vold. Palestinernes rettigheter og Israels behandling av dem har blitt kraftig forverret de siste årene. Okkupasjonen og blokaden må avsluttes. Palestinernes rettigheter må adresseres, samtidig som israelernes sikkerhet sikres. Dialog og kontakt må etableres mellom partene. Denne konflikten løses kun gjennom forhandlinger som adresserer de grunnleggende årsakene til konflikten: okkupasjon, blokade, forskjellsbehandling og manglende respekt for hverandres rettigheter.

Flere må be begge parter besinne seg, opprette humanitære korridorer for å redde liv og få fram nødhjelp til sivilbefolkningen. Det er bra at regjeringen har vært tydelig på at humanitær hjelp til Palestinerne må opprettholdes, at krigens Folkerett må respekteres og at det er viktig å holde dialog med alle parter. Norge må fortsatt jobbe for at Folkeretten følges og at det internasjonale samfunn fordømmer handlinger som rammer sivile på begge sider i konflikten. De ansvarlige for krigsforbrytelser må holdes ansvarlig.

HMF oppfordrer regjeringen til å bruke alle mulige diplomatiske og politiske kanaler for å presse fram våpenhvile og reelle fredsforhandlinger. Samtidig krever vi at blokaden oppheves, okkupasjonen avsluttes og at palestinernes rettigheter respekteres. Israels behandling av Palestinere både i Gaza og på Vestbredden er intet annet enn et apartheidsystem. 

Det er kun med gjensidig respekt, dialogvilje og likebehandling av palestinerne og israelerne at denne konflikten kan løses.

Når dette føres i pennen har over 14.000 Palestinere mistet livet som følge av Israels brutale angrep – over halvparten av dem barn. Palestina må anerkjennes som egen stat, og Israels brutale angrep på Gaza må opphøre umiddelbart!»

Uttalelsen er vedtatt på styremøte i Heismontørenes Fagforening den 30. november 2023.

Siste artikler

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.

HLF og HMF er samstemte: Kvartsstøv identifisert som et alvorlig problem i byggebransjen

Heisleverandørenes Landsforening (HLF) og Heismontørenes fagforening (HMF) kunngjør i dag en erklæring om risikoen forbundet med eksponering for kvartsstøv i heisbransjen.

NÅ KAN DET GÅ MOT ELEKTRIKERSTREIK

Etter fire dager endte forhandlingene mellom EL og IT Forbundet og NHO Elektro med brudd den 25. april. I dag 27. mai starter meklingen.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X