22. juni 2024

OVERFLYTTING AV FERIE

Har du ikke hatt anledning til å bruke opp alle feriedagene dine for i år? Fortvil ikke – du har rett til å overføre ferie til påfølgende år.

I henhold til ferieloven kan det avtales overføring av inntil 12 virkedager ferie til det påfølgende ferieåret, samt avtale å avvikle forskuddsferie på inntil 12 virkedager.

Ferieloven §7 (3 ledd) står det videre at ferie som ikke er avviklet ved ferieårets utløp, skal overføres til det påfølgende ferieåret. Dette innebærer at ferie som i strid med lovens bestemmelser ikke er avviklet ved ferieårets utløp, skal overføres til det påfølgende ferieår

Du kan også kreve å få tatt ut resterende ferie, da arbeidsgiver plikter å sørge for at arbeidstaker gis feriefritid. Hvis manglende ferieavvikling skyldes arbeidsgiver, kan arbeidstaker i tillegg til overføring kreve erstatning i henhold til loven.

Overenskomsten for Heisfaget åpner for at det skriftlig kan avtales mellom bedriften og den enkelte at den avtalefestede ferien overføres helt eller delvis til neste ferieår.

Siste artikler

TARIFFOPPGJØRET – LO-LEDELSEN FORNEKTER SEG IKKE

En fagbevegelse uten streikerett - eller som ikke våger å ta rettigheten i egne hender dersom den formelt er fraværende, er ingen ordentlig fagbevegelse.

KARTLEGGER EKSPONERINGEN AV BYGGSTØV VED RENOVERING AV BYGG

Det er ikke kun på nye byggeprosjekter hvor bygningsarbeidere kan bli eksponert for byggstøv. I et pågående forskningsprosjekt skal Statens arbeidsmiljøinstitutt karakterisere støvet som dannes gjennom renovering av eksiterende bygg.

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X