1. mars 2024

OVERFLYTTING AV FERIE

Har du ikke hatt anledning til å bruke opp alle feriedagene dine for i år? Fortvil ikke – du har rett til å overføre ferie til påfølgende år.

I henhold til ferieloven kan det avtales overføring av inntil 12 virkedager ferie til det påfølgende ferieåret, samt avtale å avvikle forskuddsferie på inntil 12 virkedager.

Ferieloven §7 (3 ledd) står det videre at ferie som ikke er avviklet ved ferieårets utløp, skal overføres til det påfølgende ferieåret. Dette innebærer at ferie som i strid med lovens bestemmelser ikke er avviklet ved ferieårets utløp, skal overføres til det påfølgende ferieår

Du kan også kreve å få tatt ut resterende ferie, da arbeidsgiver plikter å sørge for at arbeidstaker gis feriefritid. Hvis manglende ferieavvikling skyldes arbeidsgiver, kan arbeidstaker i tillegg til overføring kreve erstatning i henhold til loven.

Overenskomsten for Heisfaget åpner for at det skriftlig kan avtales mellom bedriften og den enkelte at den avtalefestede ferien overføres helt eller delvis til neste ferieår.

Siste artikler

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.

OTIS SKAL MODERNISERE HEISENE I EIFFELTÅRNET

Heiser sørger for at besøkende til det 330 meter høye ikoniske tårnet i den franske hovedstaden skal slippe å ta beina fatt opp de 1665 trappetrinnene til toppen.
2,498FølgereLik
1,057FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X