28. april 2024

OVERFLYTTING AV FERIE

Har du ikke hatt anledning til å bruke opp alle feriedagene dine for i år? Fortvil ikke – du har rett til å overføre ferie til påfølgende år.

I henhold til ferieloven kan det avtales overføring av inntil 12 virkedager ferie til det påfølgende ferieåret, samt avtale å avvikle forskuddsferie på inntil 12 virkedager.

Ferieloven §7 (3 ledd) står det videre at ferie som ikke er avviklet ved ferieårets utløp, skal overføres til det påfølgende ferieåret. Dette innebærer at ferie som i strid med lovens bestemmelser ikke er avviklet ved ferieårets utløp, skal overføres til det påfølgende ferieår

Du kan også kreve å få tatt ut resterende ferie, da arbeidsgiver plikter å sørge for at arbeidstaker gis feriefritid. Hvis manglende ferieavvikling skyldes arbeidsgiver, kan arbeidstaker i tillegg til overføring kreve erstatning i henhold til loven.

Overenskomsten for Heisfaget åpner for at det skriftlig kan avtales mellom bedriften og den enkelte at den avtalefestede ferien overføres helt eller delvis til neste ferieår.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X