22. juni 2024

ER DAGENS TJUEÅRINGER KLARE FOR Å JOBBE TIL TIL DE ER OVER 70 ÅR? 

Dersom arbeidsministeren får det som hun vil må de som er født på 90-tallet måtte jobbe til de er 70 og et halvt år.

Basert på et forslag som pensjonsutvalget la frem i fjor, fremmer regjeringen og arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) et forslag om å øke dagens pensjonsalder gradvis, skriver nrk.no. 

Et av forslagene er at vanlig pensjonsalder for dem som er født på 90-tallet blir 70,5 år – mot dagens 67 år. Nedre aldersgrense for å ta ut pensjon for denne gruppen går opp fra 62 til 65,5 år. 

Taktikken ser ut til å være som ved tidligere pensjonsreformer, med lange overgangsordninger slik at de unge det angår ikke skal få det med seg.

Flere frykter at dette vil føre til flere uføretrygdede på sikt, da risikoen for å bli ufør er stor for mange yrkesgrupper hvor det er helsa som avgjør hvor lenge man kan stå i arbeid.

Siste artikler

TARIFFOPPGJØRET – LO-LEDELSEN FORNEKTER SEG IKKE

En fagbevegelse uten streikerett - eller som ikke våger å ta rettigheten i egne hender dersom den formelt er fraværende, er ingen ordentlig fagbevegelse.

KARTLEGGER EKSPONERINGEN AV BYGGSTØV VED RENOVERING AV BYGG

Det er ikke kun på nye byggeprosjekter hvor bygningsarbeidere kan bli eksponert for byggstøv. I et pågående forskningsprosjekt skal Statens arbeidsmiljøinstitutt karakterisere støvet som dannes gjennom renovering av eksiterende bygg.

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X