27. april 2024

ER DAGENS TJUEÅRINGER KLARE FOR Å JOBBE TIL TIL DE ER OVER 70 ÅR? 

Dersom arbeidsministeren får det som hun vil må de som er født på 90-tallet måtte jobbe til de er 70 og et halvt år.

Basert på et forslag som pensjonsutvalget la frem i fjor, fremmer regjeringen og arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) et forslag om å øke dagens pensjonsalder gradvis, skriver nrk.no. 

Et av forslagene er at vanlig pensjonsalder for dem som er født på 90-tallet blir 70,5 år – mot dagens 67 år. Nedre aldersgrense for å ta ut pensjon for denne gruppen går opp fra 62 til 65,5 år. 

Taktikken ser ut til å være som ved tidligere pensjonsreformer, med lange overgangsordninger slik at de unge det angår ikke skal få det med seg.

Flere frykter at dette vil føre til flere uføretrygdede på sikt, da risikoen for å bli ufør er stor for mange yrkesgrupper hvor det er helsa som avgjør hvor lenge man kan stå i arbeid.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X