1. mars 2024

ER DAGENS TJUEÅRINGER KLARE FOR Å JOBBE TIL TIL DE ER OVER 70 ÅR? 

Dersom arbeidsministeren får det som hun vil må de som er født på 90-tallet måtte jobbe til de er 70 og et halvt år.

Basert på et forslag som pensjonsutvalget la frem i fjor, fremmer regjeringen og arbeidsminister Tonje Brenna (Ap) et forslag om å øke dagens pensjonsalder gradvis, skriver nrk.no. 

Et av forslagene er at vanlig pensjonsalder for dem som er født på 90-tallet blir 70,5 år – mot dagens 67 år. Nedre aldersgrense for å ta ut pensjon for denne gruppen går opp fra 62 til 65,5 år. 

Taktikken ser ut til å være som ved tidligere pensjonsreformer, med lange overgangsordninger slik at de unge det angår ikke skal få det med seg.

Flere frykter at dette vil føre til flere uføretrygdede på sikt, da risikoen for å bli ufør er stor for mange yrkesgrupper hvor det er helsa som avgjør hvor lenge man kan stå i arbeid.

Siste artikler

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.

OTIS SKAL MODERNISERE HEISENE I EIFFELTÅRNET

Heiser sørger for at besøkende til det 330 meter høye ikoniske tårnet i den franske hovedstaden skal slippe å ta beina fatt opp de 1665 trappetrinnene til toppen.
2,498FølgereLik
1,057FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X