26. mai 2024

LÆRLINGSAMLING 2023

Årets lærlingsamling ble avholdt på Quality Hotel Hasle Linje på Økern i uke 43. Totalt var det 70 engasjerte lærlinger som dukket opp.

Vi startet fredagen med besøk av klubblederne fra de forskjellige klubbene i Oslo. Før det ble tid for å lære om HMF, historien vår og om hvorfor vi har så konkurransedyktig lønn og bra arbeidsvilkår. Vi avsluttet dagen med den berømte debatten mellom Siv Jensen (Frp) og Terje Skog (HMF) fra den store streiken om sosial dumping i 2004. Dette var god oppvarming til lørdagens innleder Alexander Udnes (Jordnes) som fortalte om Schindlerkonflikten som fant sted for bare tre år siden. 

Fagprøve og faglig terping

Selv etter en lang natt, så dukket alle opp på lørdagen like entusiastiske som på fredagen. Dagen startet med innhold om faglig yrkesstolthet for å vise lærlingene hvordan et godt stykke arbeid skal bli gjort.

Etter lunsj hadde Kevin Berntsen og Anders Hjorthøy et langt innlegg om fagprøven, og hva som er å forvente på prøven, og hvor de også delte av deres egne erfaringer.

HMF sitt faglige utvalg kom også innom for å friske opp for lærlingene hvordan vi skal ha det på jobb, og hva som må gjøres om man føler at ting ikke er på stell på jobben. Vi avsluttet dagen med en Kahoot om HMF.

På søndagen var det terping av heiskomponenter, heisteknikk og ulike problemstillinger som man kan komme borti når man jobber med heis som sto på programmet. Her var Hans Aksel Endresen (Kone) et godt tilskudd med alle hans år med erfaring i bransjen. 

Valg

Før hjemreisen var det duket for det årlige valget av ny lærlingrepresentant som får plass i styret i HMF. Her var det godt engasjement og flere som stilte seg som mulige representanter. Etter flere fine taler så var det Kian Mohebby fra Orona som ble valgt som ny representant. Vi gratulerer, og ønsker han lykke til med dette vervet.

Eksemplariske

Årets lærlinger oppførte seg helt eksepsjonelt, og over all forventning. Det var masse engasjement og alle oppførte seg eksemplarisk. Det ser ut som at vi har en god fremtid i møte, med så mange flinke lærlinger. 

Tekst: Lars Erik Mørch

Siste artikler

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.

RESULTATET FRA URAVSTEMNINGEN ER KLART

Da uravstemningen i tariffoppgjøret på heisoverenskomsten ble avsluttet torsdag den 23. mai var det klart at et stort flertall av medlemmene godkjenner det fremforhandlede forslaget.

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X