28. april 2024

LÆRLINGSAMLING 2023

Årets lærlingsamling ble avholdt på Quality Hotel Hasle Linje på Økern i uke 43. Totalt var det 70 engasjerte lærlinger som dukket opp.

Vi startet fredagen med besøk av klubblederne fra de forskjellige klubbene i Oslo. Før det ble tid for å lære om HMF, historien vår og om hvorfor vi har så konkurransedyktig lønn og bra arbeidsvilkår. Vi avsluttet dagen med den berømte debatten mellom Siv Jensen (Frp) og Terje Skog (HMF) fra den store streiken om sosial dumping i 2004. Dette var god oppvarming til lørdagens innleder Alexander Udnes (Jordnes) som fortalte om Schindlerkonflikten som fant sted for bare tre år siden. 

Fagprøve og faglig terping

Selv etter en lang natt, så dukket alle opp på lørdagen like entusiastiske som på fredagen. Dagen startet med innhold om faglig yrkesstolthet for å vise lærlingene hvordan et godt stykke arbeid skal bli gjort.

Etter lunsj hadde Kevin Berntsen og Anders Hjorthøy et langt innlegg om fagprøven, og hva som er å forvente på prøven, og hvor de også delte av deres egne erfaringer.

HMF sitt faglige utvalg kom også innom for å friske opp for lærlingene hvordan vi skal ha det på jobb, og hva som må gjøres om man føler at ting ikke er på stell på jobben. Vi avsluttet dagen med en Kahoot om HMF.

På søndagen var det terping av heiskomponenter, heisteknikk og ulike problemstillinger som man kan komme borti når man jobber med heis som sto på programmet. Her var Hans Aksel Endresen (Kone) et godt tilskudd med alle hans år med erfaring i bransjen. 

Valg

Før hjemreisen var det duket for det årlige valget av ny lærlingrepresentant som får plass i styret i HMF. Her var det godt engasjement og flere som stilte seg som mulige representanter. Etter flere fine taler så var det Kian Mohebby fra Orona som ble valgt som ny representant. Vi gratulerer, og ønsker han lykke til med dette vervet.

Eksemplariske

Årets lærlinger oppførte seg helt eksepsjonelt, og over all forventning. Det var masse engasjement og alle oppførte seg eksemplarisk. Det ser ut som at vi har en god fremtid i møte, med så mange flinke lærlinger. 

Tekst: Lars Erik Mørch

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X