28. april 2024

TYDELIGERE KRAV TIL INNKVARTERING

Arbeidstilsynet ønsker nå å tydeliggjøre hva som ligger i lovteksten i Arbeidsmiljøloven hvor det heter at innkvartering som tilbys skal være forsvarlig utformet, innredet og vedlikeholdt.

Vi har kanskje alle sett eller lest om skrekkeksempler på kummerlige forhold som er blitt tilbudt, særlig til utenlandske arbeidstakere som kommer til Norge for å jobbe i en begrenset periode, i bransjer som bygg og anlegg, industri, jordbruk og fiske.

«Erfaringer fra våre egne tilsyn og fra a-krimsamarbeidet Arbeidstilsynet deltar i, viser at det er behov for å gjøre regelverket for innkvartering tydeligere. I tilsyn opplever vi at uforsvarlig innkvartering er ganske utbredt, og vi stanser jevnlig innkvartering som er mangelfull, uverdig, brannfarlig eller helsefarlig», sier Monica Seem som er avdelingsdirektør ved avdeling for regelverk i Arbeidstilsynet i en pressemelding.   

Arbeidstilsynet ønsker nå å få inn et helt nytt kapittel i Arbeidsplassforskriften hvor det stilles tydeligere krav om oppholdsrom, tilgang til dusj og toalett og at hovedregelen er enkeltrom som soverom. 

Forskriften vil også stille krav om at innkvarteringen skal være forsvarlig når det gjelder dagslys og utsyn, vedlikehold og mulighet for tilstrekkelig renhold og hygienisk standard,

temperatur, fuktighet, avtrekk og luftkvalitet, giftige og helsefarlige stoffer, biologiske faktorer, oppbevaring, tilberedelse og inntak av mat, oppbevaring av klær, vask og tørk av klær, brann- og elsikkerhet.

Høringen er sendt til en rekke høringsinstanser, men alle kan komme med innspill innen fristen som er 4. mars 2024. 

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X